Што да очекувам на прв ортопедски преглед? Идеме во понеделник кај доктор Талевски. Другарка ми рече дека ептен ги вртат , дури за нога една докторка и го фатила детето и го држела наопаку. Викам како бе де извадив од памет. Секако верувам дека знаат што и како прават ама језиво ми е така. Мерат килажа , должина, прават ехо?....
Др. Тони е супер се ќе ти објасни. Го пипка цело тело и коски што треба да провери и главче - нема такво нешто држење наопаку. Докторот е препажлив и нежен со бебињата ми текнува како нежно зборуваше додека се приближува до бебе да не ја исплаши. Прави о ехо на колкчиња и ти дава препораки за нареден период до нареден термин.
Наопаку не држи. Тоа биди сигурна. Толку е внимателен, полека пристапува со бебиња. Тивко и нежно им збори. Цело време им се смее.
Фала девојки. Значи сум направила супер избор. Фака богу што најдов термин ептен читам добри мислења за него. Се надевам се ќе биде океј. И аман ме плашат жениве за џабе не треба да слушам
Денес бев на преглед кај Талевски за ќерката, редовен преглед на 6-7 години што се прави. Апсолутно истото внимание и сега како и кога сум ги носела децата како бебиња. Човекот е прекрасен, преопширно објаснува, дури мораш ептен внимание да обрнеш да запамтиш што се ќе каже. Сум го барала за прашање за детето на мејл, ми се јави на телефон кога беше слободен за убаво и темелно да ми одговори. Заради позитивното искуство со првото дете, за второто се јавив да закажам за прв преглед само што си дојдовме од болница, зошто обично нема термин слободен по месец-два. Од сите пари за децава што сум ги давала, за овие прегледи најмалку ми е криво што сум платила приватно, зошто повеќе внимание и од Систина сум добила.
И јас ќе го пофалам Талевски и тука. Прекрасно објаснува, смирено. Саат време ни траеше прегледот и пренежен беше со бебка. Презадоволна сум од предглед, објаснување, пристап се буквално.
Му пишав мејл, ми рече дека ќе ме стават на листа штом се ослободи термин да ми се јават. Така и беше. Инаку термин немаше тек после два месеци... Пак закажавме за во април термин уште од сега. Имавме среќа па се ослободо термин.
Koja vozrast ste? nie sme skoro 2 meseci , jas se porodiv vo remedika i sega vtoriot pregled ni e na 12.11 isto kaj dr Ivanka tamu, no procitav deka treba yste eden da ima do 9ti mesec pa se mislam sakam i jas da zakazam kaj dr Taleski taka da ke mora so vreme
Да да и мене така ми се најде, на откажан термин мене ми закажа. Ако не дај боже е нешто битно мислам дека ќе искочи во пресрет
2 ипол сега. На два месеци ја носев. Е таман 8 ќе биде во април. Закажи си слободно ќе има за тогаш терминче. Ама закажи сега подобро него да го мислиш.