Ортопедски прегледи

Дискусија во 'Бебе' започната од Jagoda123, 11 ноември 2014.

1. Rumstangla

Rumstangla Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2022
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    34
    Фала ти за инфото

2. Rumstangla

Rumstangla Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2022
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    34
    Да знам дека не е матичен лекар, зборот ми беше кога се отвара апликацијата Мое здравје во делот Лекари, освен името на матичниот педијатар, Марина повеќе ја нема, а претходно стоеше, затоа претпоставив дека не е веќе во Букурешт. Сепак фала на инфо

На Mandela му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Michaela Pratt

Michaela Pratt Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2021
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    6
    Здраво девојки, има ли некоја искуство со др. Кирил Петковски во Неуромедика?

4. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.832
    Допаѓања:
    2.626
    Бевме ние на два месеци кога имаше бебе, многу брзо помина прегледот, ги гледаше нозете, стапалото, правеше ехо на колковите, се на се за 2 минути бевме готови. Не збореше многу докторот, јас само го прашав дали е се во ред рече дека е. Ако имаше нешто не дај Боже ќе кажеше секако. Му препиша само витамин д3 и ни рече за три месеци да одиме пак. Ништо не се плаќа за прегледот. Лошо е што нема паркинг Неуромедика.

5. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    2.112
    Koliku čini pregled za dete od 19 meseci so upat vo Neuromedika kaj Kiril Petkovski?

6. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    2.112
    So upat od matičen beše? Deka do godina ne se plakja, koj znae koliku e za nad godina

7. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.832
    Допаѓања:
    2.626
    Да со упат од матичен бевме.

8. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    4.539
    За две ипол недели сме на преглед кај Талевски. Бебка ќе има скоро 8.
    Што да очекувам? Ехо дали се прави пак?
    Малце ми е шубе зашто кога ја држат другите ја седнуваат некако се надевам не е беља..

9. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.464
    Допаѓања:
    8.591
    Ехо со првото дете не правеше како што памтам на 2 преглед. Како ја седнуваат? Не седи веќе без потпора? До 9 месеци е тој мајлстоун, затоа поблиску до 9 сум закажувала за овој преглед за двете деца, првото пример на 8 ипол ми седна сам.

10. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    4.539
    Правев да кај него и прв преглед.Инаку не, 7месеци тек направи. Докторот Тони сам ни закажа тогаш, блиску ќе биде до 8. Јас не сакам да ја седнувам сама, кога ќе се научи самата тогаш. А на пример во скут ја ставаат и скроз им е во седечка положба. Затоа прашував

11. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.464
    Допаѓања:
    8.591
    Нема врска тоа мислам, има потпора во скут. Не е убаво да се обиколува со перници да се форсира само да седи, односно вештачки да се мести да седи. Во принцип, бебето не седнува додека не му се развие мускулатурата за тоа и треба самото спонтано да се намести во седечка позиција, дали од лазење дали некако да си стане самото поинаку (син ми од лазење седна). Не дека не ги местат во специјални помагала за да вежбаат седење, ми искачаат рилслови нон стоп. Тоа е исто како што не препорачуваат паткање и не препорачуваат да се пушта бебето да "оди" ако го станеме ние. Најстабилно и најприродно се развива самото ако ги прави работите без наше асистирање. Не дека ќе има некој ортопедски проблем стриктно, тоа е мое мислење. А бебе во скут ми е слично на седење во количка на 90 степени, хранилка исто. Од 6 месеци може тоа нели.

12. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    4.539
    Фала ти, кога јаде јас секако самата ја седмнувам скроз. Така јаде. Не можам да замислам да е поинаку.
    Ме утеши малце јас сум паничар илјада филмови си направив.
    Инаку 80 посто од денот е на подлога, се превртува и влече. Многу е брза кога се влече ама уште не сум приметила знаци за седење или лазење.

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.053
    Допаѓања:
    27.171
    Ние бевме откако седна сама стабилно. Така и ни кажа Талески.
    И ехо и правеше пак.
    Следно ни кажа на 3 години. И совети куп. И за што и да ми е нејасно, да му пишам мејл.