Ништо, си закажав кај Талески сега следен месец, бебе има веќе 6 месеци. Ако праша зошто толку рано сум закажала ќе кажам така ми кажа докторот од неуромедика да одам тогаш, а не сакам пак кај него.
Се оди на редовни контроли, и за неколку месеци се поминува на Павликови ременчиња или широк повој. Ќе биде во ред.
Талески закажува околу 8м следна контрола ама баш пиши како ќе поминеш. И нашиот преглед кај др Кирил заврши пребрзо а мн другарки ми го фалеа ги носеле децата таму…
Бевме денес на преглед, супер поминавме, докторот не ме ни праша зошто сега сме дојдени, каде сме биле претходно, ништо од тоа. Следен преглед ни закажа бебе кога ќе има 3 ипол години. Многу сум задоволна од докторот, се убаво објаснува, немаш потреба прашање се ќе ти каже, на моменти се почуствував како на факултет да сум и ми држи предавања Половина час не задржа, на ехо ги гледаше колковите, се на се одлично поминавме.
нас ни закажа сестрата на телефон на 7ипол месеци, валјда е таман времето Фала ти за одговорот и се надевам и ние супер ќе пројдеме
Таман е, ќе види на ехо дали се во ред развиени колковите, јадрата дали се убаво оформени, и ако е се во ред ќе ти закаже и на тебе понатаму. Носи си го извештајот од првиот преглед, да види дали се било претходно во ред и отприлика да ти каже кога би проодело бебето
А на 5 бевте или не? Мене ми е на мисла да добијам дозвола од докторот да го седнувам бебето во скут...па затоа мислам 5ти до 6ти месец да ја однесам некаде. Инаку до сега направивме 2 ортопедски, во родилиште и на 2 и пол.
Исто. Мислам и ти си породена во Ремедика таму препорачуваат на 2месеци. Тогаш бевме кај др Кирил. Сега е 5ипол медеци не сме биле и планирам во Јули да одиме и јас сум на таа мисла, па во Август пак