Ti teknuva u skolo kako bese provlekuvanje na stara slava? Epa istoto i so doticniov. I jas sum prezadovolna od maja. Sega sme i nie na 17ti
И јас го носев син ми на прв преглед кај Видоевски. Вистина циркуз, одговара и раскажува како што он замислил. Малку се прави препаметен и баш на моменти цинично делува. Инаку вака како да знае што зборува изгледаше... имаме закажано уште од тогаш преглед кај него пак месеџов ама се мислАм да закажам и јас на друго место. Не знам дали сакам театар... инаку уште тогаш ставот му беше неограничено седсње трансппртер и релаксатор и седнување по малку на детето дури...и она што пиша ели за нозете со цврстата подлога...инаку мене ми одговори на прашањата што го прашував ама театрално и со приказни...може саат му бевме во ординација...
Кога отидов втор пат кај него, требаше да почекам зошто подранив. Ок си чекам и внатре го слушам како го прави истиот муабет нам што ни го правеше кога прв пат го однесов бебе Баш како претстава, но реално тоа е тоа. Истите совети на сите. Ако нема никаков проблем на сите ќе каже како да седне како да стане како да се држи како да се легнува... нема некоја полемика голема, па затоа така нам ни делува. Јес да е смешно да. Првиот пат многу ме изнервира. Ептен кочијашки се понашаше. Леле мислам чурев кога излегов од таму. Е веќе трет пат кога отидов дури и приватен муабет си фативме, дури и браво имав од него да се чудиш сега во понеделник сме кај докторката што заедно работат, бидејки и така доцнам баеги со преглед па ај да не чекам уште толку.... Инаку да, ни јас не мислам дека е НАЈДОБАР. Пред се да се покаже како најдобар треба стварно некој ортопедски проблем да реши а бидејки неговата работа е таква-ако има проблем препраќа на специјалист, затоа не, не мислам дека е најдобар.
Оди кај д-р Весна јас бев кај неа во истата амбуланта се со Видоевски многу пријатна и фина објаснува се околу 30 мин се задржавме покажува и вежби одговара на прашања. Преглед сосе ехо 1700 не чинеше.
Ние бевме кај Весна што работи со Видоевски и многу ми се допадна. Во февруари пак ќе одиме кај нејзе. Убаво објаснува се така да ок ми е.
Поминаме ортопедски преглед и ехо на колкчиња. Се е уредно @pile30 др. кажа, обично релаксаторите ги прават со вдлабнатина па доколку таа се пополни за да биде како легнато бебчето 2ч може да си седи комотно бејби, или ако заспие се дури спие. Инаку по неа тој вид на релаксатори се за 4+.. За транспортерот исто времртраење, со тоа што треба да се внимава кога се избира/купува, треба да биде во полегната положба. На нашиов мана му најде За кенгур и кажав дека веќе 10тина дена го ставам, значи од 6+ недели, рече во ред е има килажа и висина, повеќе од 30мин НЕ во него и свртен накај нас, обратно од 4м и колку сака нека седи.
Емка chicco имаше? Е што маана? Видоевски тогаш ни го "бендиса", Антоније исто рече ок е и него го прашав.
Jas imam kiddo transporter i sega kupiv dodatok za novorodence pa ke vidime. Isterav prvo dete so nego ama katastrofa e.
Каков е тој додаток? Јас подлога имам исто од Чико за новороденче.. Да се редактирам. Видов каква си купила иста ни е, со неа беше ставен во транспортерот..
Epa ne znam togas veke kakov treba..da go videla mojot bez ne znam sto bi mi rekla. Koj misli da zema kiddo cruze kolicka so transporter ic da ne se laze!
Za onie koi imaat dilema okolu pernici, vcera ortopedot ni rece deka do 3 godini nema potreba od istata
Мајки нас ортопедот ни рече сега на контрола кога ќе одиме на 5 месеци ќе очекува бебушка да се тркала. Ние сме 4 + ама уште не сме научиле да се превртуваме. Се обидува ама неможе уште. Дали си е до детето незнам. Дали вашите веќе почнаа да си се тркалаат или да се превртуваар сами.
И мојата е 4+ па не се превртува самата. Не сака ни на меше да леже, 2,3 мин и почнува да кенка и плаче.
Уште не. Ќе се сврти на меше и незнае назад. На меше нејќе да лежи. Ортопедот рече по малку колку сака толку битно секој ден , минута, минута.