@karibian не му се замарај секое бебе/ дете различно. Може на 5 полни да отидете на контрола и кога ќе се вратите дома да се преврти. Најбитно од се внимавај мн сега не го испуштај од вид не се знае кога ќе се преврти.
За на меше да се поднавикне оставајте го кај вас на гради додека е будно и зборувајте му, ќе се поткрева само со главчето за да ве види и ќе се вежба така, малу по малку и ќе се поднавикне да си лежи на меше.
Весна кај Видоевски е катастрофа. Драма направи кога бев со малата на преглед. Транспортерот на земја го вртеше чисто само да ми долови дека добро сум ја врзала. Мене срце ме стегна. Уште ми вика ти мајка си анксиозна. Нема искуство, едно исто го врти на сите. Кога работиш со деца по смирен пристап треба да имаш, кога си драматична зборот нема тежина. На секое мое прашање она беше као ај мајка не биди анксиозна ок е детето. Од таму правец кај Иванка во Ремедика, стара докторка професорка пред се, смирена и сталожена. Таа Весна циркус, џабе дадени пари. Сама си поставува прашања сама си одговара
nie dobro pominavme kaj nea. mnogu ubavo objasnuvase se. eden cas skoro ostanavme i na site prasanja ubavo odgovarase. ke vidime na vtor pregled kako ke bide
Јас пак сум многу задоволна од докторката, нас исто ни правеше до транспортерот и никому ништо тоа да покаже како треба и дали е добро врзано бебето заради безбедност. Исто и убаво одговараше на прашањата што ја прашував.
Ние денес бевме кај доктор Весна. Сум утнала датум, имав закажано кај Видоевски ама скришно се израдував што се погоди докторкава. Презадоволна сум,немаше театар, драма и циркус. Се убаво, детално објасни и одговори се што прашав. Детален преглед на бебево, од главче надоле го опипа секаде кај што ома ковче, го преврте во сите позиции...супер беше.
Јас лично немам искуство го носам бебето на друг ортопед ,меѓутоа моите другарки ги носат нивните бебчиња кај Тони и се презадоволни ,детално прегледувал и убаво објаснувал .
@MamaMaca Прекраснотија и најстручен ортопед и пред све човек. Детално прегледува, објаснува убаво и опширно, прашува што те интересира без да се остручаваш и на секое прашање одговара. Најбитно е што ако нема потреба од пр. Ехо во моментот ти вика :ај да не плаќаш џабе нема потреба од ехо ќе праиме наредна контрола ( што за приватњак е ова реткост ). Ние бевме на 8мес на контрола последен пат и се смееше... вика и сеа да не ми доаѓаш само пари да се фрлало, откако ќе прооди после 5-6 месеци ќе дојдеш. Ако нешо ти мати памет кога шетате дојди ќе ме прашаш неофицијално пред ординација да не ти наплаќам и се смее. Да идеш нема да згрешиш.
И јас имам позитивно искуство со него. Детален во прегледот и објаснувањето. Одговара на сите прашања.
@pile30 во близина на Базаро, позади новата пошта, до зградата на Т Мобиле, до Горење. До него Памук Пале отворија скоро.