Iskreno i jas se zacudiv poso bas komentirav deka za golemiot od start mi rece vigantol i e edinstvena sto ne gi dava perlite. A sega insistirase demek da i sozreel crniot drob pojaki bile..zimi majka.
Благодарам Ели , Не ми е итно,прегледот што е на три години го каснам ,ама кај и да е планирам да ја однесам периодов,порано одевме кај Видоевски ама сакам ваму.Кај му е точно ординацијата?
Последниот пат кога отидов кај Видоевски сакав да закажам термин за на 3 години. Ми рече сестрата а и тој дека е рано, на 3 години и 4-5 месеци било најдобро . Не знам колку имате ама еве чисто да знаеш.
Ординацијата е во дебармало кај кафаната Мечка во таа улица после кафаната на сам кош му доаѓа ординацијата .
Синко е 4м и да му подадеш рачиња станува во секундата и седнува но го држиме а и кога лежи и кога го држиме се крева да биде како чучнат...дали тоа може да му посмета на колковите и на ред други работи или јас си влагам во филмчиња Ортопед на 5м ќе правиме така ни кажа матичната
Нас ни кажа така да и правиме за вежбање. Она се лути ко ќе ја спуштам јас мислам се уморува, она уште бара
Исто. Не сака да лежи. Истата дилема је имав. Кога не му подавам раце коо да подрипнува со газето. Се лути, кога ќе му подадеме раце, седнува и се смее. После Велигден смњ на ортопед ќе видиме што ќе каже
Моево само да седи или стои сака, лежи само кога е оставен сам на себе и најчесто врти газот и се труди да стане, но најчесто се превртува, газе уште тежи за станување Мене многу ми е напорен периодов, никако не го збира никаде, а никако не можеш да го сместиш, додуше и он на се се лути
Штом сам се поткрева не е страшно, се што прави сам, т.е не се форсира е во ред. Исто и ние бевме на 5месеци цурата си седеше, ние налегни ја таа ке се подисправи. На 5ипол месеци кога отидовме на контрола ортопедот ни дозволи да ја седеме ни рече таа сама седе, се поткревала за некој си 70-80 степени. Еве ја сега на 6+ седи сама без потпора. Секое дете е различно некои се поцврсти, некои не.