Ние ја однесовме после 2-3 месеци откако прооде баш кај Видоевски. И ме искара уште во чекална дека цело време трчав по неа. Ми викаше: мајка седи, мајка седни си на столчето И пак нѐ презакажа за некој месец, иако имавме консултација и ни даде совети, не ни наплати.
Не ќе да е така. Го гледа одот, колковите, рбетот, стопалцата. Совет за витамини, обувки итн. На 18м го носев
Ocigledno e razlicna praksata na sekade vo svetot. I jas znam djabe zboram, na kraj pak ke go odnesam. Malku docnime, sega e 18, a termin sigurno duri septemvri ke ima sloboden.
Не се секирај, и подоцна да го однесеш, не е страшно. Баш постабилен ќе биде во одењето и подобро ќе го види.
Ние сме 3 недели, наредна недела одиме на преглед какај Видоевски. Од што се состои прв преглед и колку наплаќа?
Јас го носам во Неуромедика, работат со МојТермин. Го однесов малово пред месец и пол, имаше неполни 20 месеци. Го гледаше како оди, босо, го пушти да трчка наоколу, да се качува по столот, му ја испита ротацијата на колковите со мануелен преглед. Зборевме за одењето на прсти, за седење во W позиција, за тоа како со Д3 провитаминот... контрола на три години.
1500-1700, не ме фаќај за збор, мм плаќаше. Гледа како е врзано во транспортер, совети, ехо на колкови, и уште нешто ситно. Главно совети, ако нема некој проблем кај детето.
Nie ortoped isto ko dani ne vidovme. Pedijatarot go napravi pregledot uz na kolkovi na 2 mes toa e se.
Мами, сега сме 4+ кога треба да се однесе на втор преглед кај ортопед. За првиот преглед ја однесовме во мајчин дом ама воопшто не сум задоволна чекавме и се на куп деца, бебиња, стари лица хаос.. и кој ортопед го препорачувате?
Ne znam tocno, nie plakjame so popust zosto tamu e rodena. Okolu 2100,2200 Samo knap e so termini, ako se odlucis javi se sega za juli termin
И понеточни има Ортопед во св.Еразмо тука, каде што од цела земја идат на лечење се чудеше зошто сум го однела детето на преглед, кој ме упатил да го носам Лом ме направи, ниту го прегледа во стапала, ниту виде како оди, ништо Само на ренген не' прати колку да не е без ич одењето (негови зборови се ова) Подобро да не не' пратеше, не можам да заборавам како мораше да го држам детето за да го снимат
Не разбирам, ова ај да не е џабе патот ќе зрачиме здраво, право дете. Еххх кој се е доктор во денешно време