Леле како сум се изнервирала. Имавме со Мој термин закажано на ортопед во Букурешт, одиме таму, докторката уште не била дојдена, ќе дошла за саат време, пред нас 7 термина закажано, па си отидовме дома и одма закажав за идната недела приватно во Ортомедика кај др.Весна Аневска , зошто за кај Видоевски прв термин слободен 23 август. Добра е докторката?
5.5м Јадра почнати со оформување и дозвола за седење (иако ја седнувам во скут одамна) хранилка, количка итн.. Овој "широкиов повој" магичен
И јас лажев за широк повој па ми кажа доволно е мајка нема потреба веќе од повој јадрата ѕиркаат почнале да се оформуваат
Затоа шо за внук ми кажаа дека не користат широк повој и докторката им направи триста филмови. Не се развивале јадрата, и одоколу неодговорни родители ги направи. По една недела кај друг доктор, врска немаше тоа што го кажа претходната докторка. Ама тоа не е сѐ Се вратија пак кај првата, пошто им закажа контрола и тогаш ја излажаа дека користеле широк повој, а таа на тоа одговорила: ааа да, еве се гледа веќе напредок, продолжете понатаму со широк повој.
На таква на крај на преглед и се плеска у фаца дека не користеле и ја лажеле и дека уствари врска нема што кажува Неколку такви искрени пациенти да и се погодат и да видиш како ке почне да чита нови книги. Стварно е смешна ситуацијава со тој фамозен широк повој кај нас. Пациентите се поедуцирани од одредени доктори.
Да, и јас тоа помислив, да ѝ кажат, ама од друга страна тогаш и не ти се расправа толку, особено не пред бебе. Инаку интересно е што друга мајка што ги има носено децата кај неа пред повеќе од 10год. ми кажа дека тогаш била против широк повој. Сега е за широк повој. Не може да се одлучи жената
Ne lazam hahhaha Ama ne me ni orasa, ali minatiot pat mi rece sirok povoj ubavo bilo, vikam ja ne veruvam u nego ne go stavam.
Kalicanin vo Sistina. Minatiot pat vika, stavas? Ne. Zosto? Ne veruvam vo sirok povoj. Ama, nie bla bla bla hahha i samo klimav
На 6 месеци, првиот е на два месеци, вториот на 6, третиот на 9, после кога ќе прооди и тоа да биде убаво проодено, после година и пол некаде би му дошло.
Маја во систина не тера вака. На 6 недели, па двата следни на сњкои 3 месеци. Ние утре сме на трет преглед. 7+ е бебе.
Јас бев на скоро 2м, па 5ипол ( на одмор беше инаку на 5 и рече следно на 8ипол, 9. И последно на годинА ипол отприлика. Така и со син ми исто беше
Е па исто викам и јас. Скоро 2 месеци се цца 6 недели, па за 3 месеци пак (скоро 5 месеци), па пак за 3 месеци (скоро .