Форумџика на годината

Ортопедски прегледи

Дискусија во 'Бебе' започната од Jagoda123, 11 ноември 2014.

1. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2017
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    1.180
    За широк повој Ви споннал нешто? Или ако не кажат, не треба?

На Lejlaah му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    Кажа дали смее на 45 степена агол да бидат? Зошто само на едното Вигантол, или тоа е екстра за едното? Јас знам до годинка, особено предвреме родени треба екстра Д3 да примаат постојано.
    Широк повој ќе ти кажел дали треба, мене ми рече ортопед не треба, особено предвреме родено, демек немало време у матка толку да се стискаат со брат му, и контрола на 6.5-7 месеци.
    Вежбички рачиња, ноџиња точаче, (само не за ширење колкови?), на стомак, кога се крева од лежење, првин положба седнато па кревање и обратно.

На Bibi30 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2017
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    1.180
    Земаат д3, ама едното + вигантол (нешо малку послабо било ништо страшно). Вежби мене ми рече не треба да прават...за 45 агол ништо не спомна.

На DuchessAnn му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.100
    Јас спомнав он своето што имаше кажа,како да не го интересираше ..

5. Искра 90Ј

Искра 90Ј Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2018
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    168
    Девојки разгледував ортопеди низ градов слушам секакви муабети, може ли да ми препорачате стварно што сте задоволни од некој. Сакав да го носам кај Видоевски но тука прочитав и не толку добри муабети....

6. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Анета Аневска што работи со Видоевски е супер, он е добар доктор ама јас би ти го препорачала само доколку има некаков проблем, инаку Анета баш убаво објаснува, не брза, тотална спротивност од докторот :)
    И Антонио многу го фалат, другарка моја е презадоволна од него.

На Autumn_ му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Kate2025

Kate2025 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2018
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    83
    Каде точно се наоѓа Видоевски?Дали може со количка за бебе да се влезе во ординацијата? Имаме закажано,па да си испланирам како да стигнам до таму..

8. DuchessAnn

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    Со количка би можела да влезеш ама малку тесно е внатре во чекална.
    Screenshot_2018-09-16-15-17-31.png
    Screenshot_2018-09-16-15-17-53.png
    Ако сте со кола ако нема место на паркингчето, ќе треба да наоѓате на улицата, ама внатре ливче да си земете да ставите на кола.

9. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449
    Како се вика Докторката Ортопедот во Неуромедика и искуства ваши да споделите?

10. artemidis

artemidis Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    2.015
    Д-р Александра Димова. Јас сум задоволна од нејзе, детално прегледува, уредно и опширно објаснува и секогаш одговара на прашања.

На pile30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.198
    Под агол од 45 степени бебињата се ставаат дури после 4-5 месеци. Ќе каже ортопедот кога може, а до тогаш само на рамно.

12. DuchessAnn

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    Нас ортопедот ни рече да го ставам во релаксатор по агол од 45 степена уште од 2 месеца корегирана возраст (~4.5 месеца од раѓање), и само долу врзан, горе кај рацете да не го врзувам за да има слобода да мафта и да учи да се поткрева. На контрола на 4.5 корегирана (7 месеца) да одиме.

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Јас малиот го носам кај Д-р Антоније Хаџи Антоновски и сум презадоволна. За првиот преглед се обидов да закажам кај Каличанин, ама немаше термин, па кај Видоевски, ама и таму месеци порано се закажува, па по препорака закажав кај Антоније, со намера само првиот преглед да ми биде таму, па после на време да закажувам во Систина. После прегледот се пишманив, многу добар впечаток ми остави докторот, а и Симонида и Фидановски многу ми го испофалија (работел порано во Систина) и останав кај него. Супер е докторот, детално прегледува, објаснува, посветува доволно внимание, ми излага во пресрет кога закажувам педијатар да не вклопи во ист ден за да не идам пак за Ск.
    Е сега бебо мој е 7 ипол месеци и сака да стои. Му подавам раце за да седне, он се крева дирекно на нозе. Ме искара Антоније, рече никако на нозе се дури сам не се исправи уз кревет, маса и сл. За џампер, дубак, проодувалка исто никако. Паткање на дете исто не дава. За се ова имаше и објаснување зашто, што реално му држи вода и одлучив да го послушам. А појдов со намера и џампер да купам.

На Ano, emkaemka, Kitten и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Јас мојата кај Каличанин ја носам и задоволна сум. Фино објаснува, ненападна е, одговара на сите мои прашања и трпелива е. Убаво го прегледува бебе, детално, дава препораки и слично.
    За дубак, џампер исто е против, никаква корист од нив вика. Дете ќе прооди, со или без тоа. Паткање исто така не.
    Мојава почна да се дига, прво на колена, сега веќе и цела. Ама сама го прави тоа, ќе се фати за креветче, гарнитура, масичка, што и да е, и се дига. Ми рече Каличанин да ја оставиме сама да пробува и така и направивме, па ете ја бебка лази навелико, седи стабилно одамна, сега веќе се дига и стои.

На Ano, emkaemka, BoaVista и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.888
    Допаѓања:
    13.517
    Не препорачуваат, ама јас имав и ја ставав малата по 15 минути, па пауза и пак така. Искрено ми беше од помош зашто бев сама со неа по цели денови и само така можев да завршам некоја работа.

На emkaemka и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Мое дунде пред да се исправи само, сама се пушташе од скут на нозе и бара раце за паткање.

На emkaemka, BoaVista и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  17. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @Black girl и ние имаме, и џампер и дубак, и двете на поклон ги добивме. Во џампер пробав да ја ставам, ама не сака, на земја сака да е цело време, научена е така. Дубакот не ми е ни отпакуван воопшто, го чувам сега за сега, па ќе видиме. Џамперот имав намера да го користам кога ќе сакам да завршам нешто, ама џабе, плаче урла ко ќе ја седнам. И си ја ставам во креветче кога имам работа низ дома, играчките со неа и се занимава :)

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.844
    Допаѓања:
    109.716
    Каличанин ненападна, трпелива.. абе таа малку и флегматична е :lol:

Мене ми рече дубак со подлога дека можам од 7м, без од 9м, џампер од 7м, но да беше ипак со став дека не баш морам и е препорачливо, но краткотрајно седење е ОК. Исто и за паткањето, не препорачува и не е морално, но можам, препорача онакво каивче за водење како на кутките :D

Инаку мојов нејќе дубак, џабе купен и џабе го пикам, со ниет сум и да го зберам веќе, посреќен е во количето со тркалца кога седи, игротека или на под :)

На pile30 и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  19. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Ве читам и не ми се верува, значи дубак и џампер не, паткање не... па што правеле цел ден бебињата? Во раце или легнати?
    Моето беше во дубак и џампер од 5+, лазеше од 7 месеци, паткаше од 9 и одеше по мебел, и прооде точно на 11 месеци

На Kate2025 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.241
    Допаѓања:
    181.678
    Како што правеле? Па си играат, моето конкретно на под или во оградица. На 8 месеци сама почна да се исправува, па по некое време и сама да оди со придржување на гарнитурата.

На Lolipop23 и emkaemka им се допаѓа ова.