vi blagodaram isto taka primetiv koga i stavam ne spije ic non stop se kenka ic ne e mirna izgleda i smeta toa. Da isto ni rece nema nekoj problem sega se vo razvoj ama preventivno treba. Eve deneska ne i staviv i jas ne go podnesuva malata toa.
Од кога да се почне со ортопедски прегледи? И дали некој има искуство со ортопедот Златко Теофиловски?
Бевме кај Темелковски. Само го погледна на ехо и нешто за вежби, пааа преку сила 10мин беше преглед, од кои 5мин у муабет. Ништо друго не погледа, само широк повој и фамозните пелени од "Виола" што им мава реклама, али се зезнал, имав од друго место исти . Нели е малку 5мин преглед?
Малку ќе да е. Ние пред некој ден бевме кај Тони Талевски, пола саат беше прегледот и цело време збореше. Дури повеќе информации отколку што може да процесираш. Инаку ни кажа дека веќе почнале да се развиваат јадрата, се е супер и преглед наредно за 6 месеци, кога ќе сме 8.
Мислам малку е. Ние кај Маја сигурно пола час бевме. Гледаше ехо колкчиња, главчето фонтанела. Го гледаше колку и како го држи главчето, му мрдаше рачиња и нозе, по цело тело како масажа го провери. Цело време ми објаснуваше. Потоа ни покажа вежби за дома, па ни кажа и објасни околу д витаминот. Веројатно и затоа е толку гужва кај неа и се закажува месец два унапред. Јас сум презадоволна
Колкаво е бебчето? Ја се тешам дека месец и пол е, па на наредна контрола можда. Ќе го напнам еј! Ццц ...
Спроти Генерал штаб во Дебар маало, низ уличките. Погледни на мапата за поточно. https://m.facebook.com/PZUORTOPLUS/
Ние касниме со преглед кај ортопед,денес вртев кај Тони Талески да закажам никој не ми крена ама после видов дека до 3 саат работат. Ќе се јавам во понеделник но ме интересира за колку време закажува?
Сега сме 3 месеци. Кос излеговме од болница ни препорачаа контола за 6 недели, ама немаше термин, јас не знаев дека е толку гужва кај Маја па закаснавме бевме на 8 недели значи 2 месеци. Наредно ни кажа на 5 месеци контрола
Таман сте. А ако не ти се чека многу,јави се кај Антоније во дебар маало, ќе ти излезе во пресрет и брзо ќе ти закаже. Супер е докторот.
Да со повик Локација Китен ти кажала. Инаку ако речеш дека сакаш за побрзо, закажува брзо. Јас се јавив еве да речеме вторник/среда да беше, а ми закажа за следен пон, ептен брзо. Може зависи и термини слободни како има, ама како и да е повеќе од две недели нема да биде.