Мајки ме интересира каков е ставот на Видоевски и Хаџи Антоновски за широк повој кај девојчиња. Препорачуваат или не?
Кај Антоние колку време претходно се ѕвони за закажување за преглед? Бројче ако има некоја да пише. Кога е најдобро за преглед, полниме 2месеци во понеделник.
Антоние нас ни кажа никако,широк повој ставале на времето за да не ги виткаат како кифли. Нас ни кажа не и за кенгур,џампер и дубак.
Во задно време многу се чека, па вработил и нов доктор а цените за прегледите кај него ги качил. Тој вели дека новиот доктор бил на обука кај него, значи истите препораки ќе бидат. Последниот пат чекавме цел месец до терминот. Повели бројче 078 283 858
Мамички во извештајот од ортопедот ни пишува клинички наод б.о и препорака за вежби и широк повој. Ова што значи има некој проблем или ок? Ништо не ни објасни само ни кажа контрола за 2 месеци и толку.
Китен, нас ни рече дека ги поскапил цените. Ама за тие што одат од почеток кај него, старите цени ќе бидат и ни рече да го потсеќаме дека не сме нови пациенти. Сакаш да кажеш дека сепак поскапо наплаќа?
И нас ни кажа дека новата цена ќе важи само за новите пациенти. Дури ни кажа за еден месец да го однесема пак за главчето да го види како напредува и дека тој преглед нема да ни го наплати.
Ние во понеделникот бевме кај Антоние и ни наплати 2.000 ден ,не праша дали прв пат доаѓаме и му кажав да и ми рече имаме нови цени ама ќе ви наплатиме по стара. И после бев цела во недоумици стара-нова цена??? Небитно,нас ни дадоа 8 капки вигантол и вежби за стапалцата,бидејќи и се благо навнатре ,нешто како кај на Мариз синчето,ама рече било на почеток не е страшно со вежби се средувале,и ни забрани исто на трамболина скокање.
Бебето во понеделник ми полни месец дена од болница ми препорачаа на месец преглед кај ортопед . Ме интересира на која возраст вие ги однесовте вашите деца на прв преглед кај ортопед.
Prviot pregled so eho e najdobro da bide sto porano, po moznost vo bolnica, za da vo alucaj na vrodeni anomalii se dejstvuva vednas. No, za zal, kolku sto znam toa go ovozmozuvaat samo privatnite bolnici. Inaku, vo princip sto porano, toa podobro.