Не се сеќавам за колку време се повелече ама на детето дури и главата му се сплеска од што беше само на една страна па и тоа се поправи после. Само гледав да спие на другата страна , кога јадеше му давава од другата страна... Александра е во истанбул медика но нас не прими цо ординација во дебар маало , ортопедика мислам дека се викаше.
Исто беше и кај нас ја сакаше повеќе десната страна. Ни рекоја дека тоа е така бидејки така лежел во стомакот. Повеќе да форсираме да се врти на лево и дека ќе се среди со тек на време
@Ednostaven И ќе се корегира само, да знаеш. Мислам речиси сите бебиња си имаат една омилена страна да речам, и го држат главчето така, па и преферираат да спијат на таа страна свртено. Не се сеќавам до кога, но и моето бебе си обожаваше само на десно да се врти. Почнав да ставам пешкири во ролна позади грбче за да ја навикнам да лежи на другата страна, и успешно беше. Се сеќавам на ортопедскиот преглед и докторката ја примети дека на десно ја држи главата, и во извештај ми беше назначено вака со пешкирче или ќебенце да правам.
Супер, ти благодарам на споделувањето. Одлучив кај Талески да го носам па дури и да не ни даде вежби ќе си знам да ставам пешкирче
Ортопедот ни даде капки бејбивит демек за подобро оформување на јадрата на бебето. Кога го прашав дали нешто не е во ред,рече дека е се добро,ама дека кај сите бебиња се препорачува да ги пијат капките. Ги купивме и гледам дека се уствари витамински, аптекарката го прашала мм дали бебето е слабокрвно па ни ги дале?! За д3 рече да продолжиме како што си ги пие. Знае ли некој нешто за ова или да му биле дадени за пиење? Не сретнав дека некој пишал во темава дека му биле препорачани.
Моите пиеја, ама поради намален апетит по препорака на педијатар. Досега ортопед ни нема препорачано Бејбивит за подобро оформување на јадрата. И мене ми е чудно што ви препишал.
Затоа се чудам,дури и аптекарката кога и кажал мм дека ни се дадени од ортопед му кажала да видиме со матичната,ако сакаме може да ги вратиме. Ортопедот ни даде такво ливче со слика од капките и негов печат,па си викам да не му е само за да земе процент од тоа што ги препорачува/продава. Пологично ми е да ни зголемеше доза на д3 ако има потреба,иако рече дека е се добро. Не знам дали да му ги давам да пие или не. Витамински се, сигурно нема да има штета ако ги пие. Дека е мал скоро 6 месеци,напредува убаво,па нз дали да давам.
Епа, ливче и печат за нешто што не оди на рецепт и сѐ ми е јасно. Прашајте педијатар. Јас лично не би давала ако бебето си напредува убаво.
Здраво, Дали некоја од вас во брзо време била со бебече кај д-р Видоевски и колку се чека за термин и колку чини прегледот? Јас закажав кај д-р Антоније ама 3000 ден некако ми е премногу
Zdravo majki, dali znaete kolku cini pregled kaj taleski? İli ako znaete nekoj dobar ortoped da preporacate vo kisela voda ili vo blizina, centar..? Fala odnapred, imajte ubav den
Здраво мамички на 4 Август правиме два месеца и денес бевме на прв преглед за колкчињата ама малку ме испаничи докторот рече левото колкче е помалку развиено од десното и да продолжам со широк повој и за два месеци пак да одиме на преглед.испаничена сум што ако не се развие како што треба ако неможе да оди после леле до кај ми оди умов и овој широк повој го носи во овие горештини аман веќе
Побарајте друго мислење. Ако има проблем, не знам колку широкиот повој би помогнал. Ама јас секако би побарала уште едно мислење, некогаш може и не виделе добро.
На неполни 2 месеци кај повеќето бебиња не се развиени јадрата така што немаш причина за грижа, на нареден преглед 4ти-5ти месец треба да се во ред.