Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ортопедски прегледи

Дискусија во 'Бебе' започната од Jagoda123, 11 ноември 2014.

1. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.127
    Не се сеќавам за колку време се повелече ама на детето дури и главата му се сплеска од што беше само на една страна па и тоа се поправи после. Само гледав да спие на другата страна , кога јадеше му давава од другата страна...

Александра е во истанбул медика но нас не прими цо ординација во дебар маало , ортопедика мислам дека се викаше.

Последна измена од модератор: 21 јуни 2019
    На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mamy.

Mamy. Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    97
    Исто беше и кај нас ја сакаше повеќе десната страна. Ни рекоја дека тоа е така бидејки така лежел во стомакот. Повеќе да форсираме да се врти на лево и дека ќе се среди со тек на време

На Ednostaven му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    @Ednostaven И ќе се корегира само, да знаеш.
    Мислам речиси сите бебиња си имаат една омилена страна да речам, и го држат главчето така, па и преферираат да спијат на таа страна свртено.
    Не се сеќавам до кога, но и моето бебе си обожаваше само на десно да се врти.
    Почнав да ставам пешкири во ролна позади грбче за да ја навикнам да лежи на другата страна, и успешно беше.
    Се сеќавам на ортопедскиот преглед и докторката ја примети дека на десно ја држи главата, и во извештај ми беше назначено вака со пешкирче или ќебенце да правам.

На Ednostaven му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ednostaven

Ednostaven Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    216
    Супер, ти благодарам на споделувањето. Одлучив кај Талески да го носам па дури и да не ни даде вежби ќе си знам да ставам пешкирче

5. pa_stel

pa_stel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2017
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    26
    Кои се цениве на приватно ?
    Филип Втори, сестина, ремедика

6. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.974
    Допаѓања:
    21.186
    Ортопедот ни даде капки бејбивит демек за подобро оформување на јадрата на бебето. Кога го прашав дали нешто не е во ред,рече дека е се добро,ама дека кај сите бебиња се препорачува да ги пијат капките.
    Ги купивме и гледам дека се уствари витамински, аптекарката го прашала мм дали бебето е слабокрвно па ни ги дале?!
    За д3 рече да продолжиме како што си ги пие.
    Знае ли некој нешто за ова или да му биле дадени за пиење? Не сретнав дека некој пишал во темава дека му биле препорачани.

7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.231
    Допаѓања:
    181.625
    Моите пиеја, ама поради намален апетит по препорака на педијатар. Досега ортопед ни нема препорачано Бејбивит за подобро оформување на јадрата. И мене ми е чудно што ви препишал.

8. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.974
    Допаѓања:
    21.186
    Затоа се чудам,дури и аптекарката кога и кажал мм дека ни се дадени од ортопед му кажала да видиме со матичната,ако сакаме може да ги вратиме.
    Ортопедот ни даде такво ливче со слика од капките и негов печат,па си викам да не му е само за да земе процент од тоа што ги препорачува/продава.
    Пологично ми е да ни зголемеше доза на д3 ако има потреба,иако рече дека е се добро. Не знам дали да му ги давам да пие или не.
    Витамински се, сигурно нема да има штета ако ги пие. Дека е мал скоро 6 месеци,напредува убаво,па нз дали да давам.

На NarCis@ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.231
    Допаѓања:
    181.625
    Епа, ливче и печат за нешто што не оди на рецепт и сѐ ми е јасно. Прашајте педијатар. Јас лично не би давала ако бебето си напредува убаво.

На kukla21, Lolipop23, Sandrin4 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    399
    Здраво,
    Дали некоја од вас во брзо време била со бебече кај д-р Видоевски и колку се чека за термин и колку чини прегледот? Јас закажав кај д-р Антоније ама 3000 ден некако ми е премногу

11. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Кога е втора контрола ортопедски преглед?

12. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    2.215
    прв пат бевме на 1 месец, ми кажа на 4 месеци да одиме пак, овие денови ке ја водам:)

На LoveHope му/ѝ се допаѓа ова.
  13. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    3.160
    Ние прв пат бевме на 2 месеца, ни рече следна помеѓу 4-5 месеци. Така ми пишува и во извештајот.

14. Hulya1901

Hulya1901 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2018
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    104
    Zdravo majki, dali znaete kolku cini pregled kaj taleski? İli ako znaete nekoj dobar ortoped da preporacate vo kisela voda ili vo blizina, centar..? Fala odnapred, imajte ubav den

15. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.844
    Допаѓања:
    7.047
    1500 беше јас кога го носев.

16. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    На 6 месеци

17. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    На нас на првиот преглед на 2 месеци ни закажаа пак на 8.

18. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Здраво мамички на 4 Август правиме два месеца и денес бевме на прв преглед за колкчињата ама малку ме испаничи докторот рече левото колкче е помалку развиено од десното и да продолжам со широк повој и за два месеци пак да одиме на преглед.испаничена сум што ако не се развие како што треба ако неможе да оди после леле до кај ми оди умов и овој широк повој го носи во овие горештини аман веќе

19. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.231
    Допаѓања:
    181.625
    Побарајте друго мислење. Ако има проблем, не знам колку широкиот повој би помогнал. Ама јас секако би побарала уште едно мислење, некогаш може и не виделе добро.

На drugarka и Ive13 им се допаѓа ова.
  20. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    На неполни 2 месеци кај повеќето бебиња не се развиени јадрата така што немаш причина за грижа, на нареден преглед 4ти-5ти месец треба да се во ред.

На Ive13 и NarCis@ им се допаѓа ова.