На два месеци е првиот преглед , и во картончето што го даваат на излегување од болница кај нас пишува на 2 месеци преглед за ортопед
Како поминавте на прегледот? Какви совети ви даде ортопедот? Закажавме и ние кај него,ама дури на 30 октомври
И јас закажав скоро, дури на 24 октомври. Не очекував толку да се чека. И мојава се исправи на нозе сега брзо, на 7+, а ќе биде 9+ кога ќе отидеме. И мене баш ме интересира како сте прошле, некако рано ми дојде ова стоењево. Ич не сум ја ставала да седи или стои, сама си се исправи, ама сепак не очекував болку цврста да биде толку брзо.
@hello-kitty.90 @Spidy super pominavme, doktorot vika odlicno znaci site fazi niz koi treba da pominuva on veke gi pominal i e ponapreden za negova vozrast. Lazi od 6 m, stoi sam od 7 m , sega ke pocne da odi pokraj krevet i za mesec do meseci ipol da ocekuvame da proodi.Nema potreba da go vodime za racinja sam ke si kaze koga e spremen. I najvazno da pazime da ne padne napred da se isplasi pa vika togas duri mnogu pokasno ke proodi.
Сосема исто ми е и мене малата, супер што не било проблем и порано да се раздвижуваат. Секогаш сум се спремала да касни со достигнувања, нели секогаш за тоа се грижиме, не ни помислив што ако многу порано прооди Значи за месец ипол јас кога ќе одам, може и проодена ќе биде
Бев да земам упат за прв преглед - ми рекоа тек на крај на Октомври има место а 2 месеци правиме на крај на Септември. Каде можам да одам приватно, а да не чекам толку? Спојлер Значи кога се пораѓаме ли треба упати одма за да фатиме термин
Јас првпат читам тука за ортопедски преглед. За 1н правиме 3м. Ќе има проблем ако одиме на преглед 3тиот месец????
Да прават ехо на колкчиња, ја гледаат и фонтанелата, движењата, одредуваат за количината на д3 витамин и ако си платиш приватно ќе добиеш и совет што смееш, што не
А главниот преглед за колковите (јадрата) мислам ми рекоа, на два или на три да одам има поделени мислења за ова?
Нема главен преглед, околу 6-7 недела гледаат дали почнале да се развиваат па според тоа одредуваат кога да одите повторно. Ние бевме 7 недела и пошто се гледаа јадрата дека почнале да се развиваат ни кажа кога ќе направи 8 месеци повторно да одиме. Бевме пред 2 недели јадрата се развиени, напредува како шо треба и сега кажа наредно околу 6 месеци откако ќе прооди.