Термини нема пред ноември кај Талески и Видоевски. Ние закажавме за 1-ви октомври кај Антоние. Само што кај него е малку поскапо, односно 3000 ден е.
Ние вчера бевме на прв преглед.Као се е ок,еден колк 65 степени другиот 61.5. Се во граница на нормала но ми кажа да ставам преку ден пелена за широк повој. Сама си напраив беља,,од страв да не ми поврати си ја вртев на страна потпрена со перниче а несмее.Се надевам ке се среди
Каква беља си напраила? Па моето на страна порасна, од раѓање до ден денес, исклучиво на страна спие, фала богу арен е. Ни еден ден пелена за широк повој не сум стаила. Ако недајбоже нешто има со широк повој ништо не праиш.
Па зашто ми кажа тогаш така? Требало на грб да спие само и глава да вртам лево десно.Малово само си се врти на страна ,мења позиција ко возрасен.И мене не ми е јасно како може таа положба да штети. Доволно е да ме извади од памет. Рече не е ишчашен или такво нешто,но да продолжам со вежби,да не спие во релаксатор,транспортер ниту перница ( што впрочем не ни прави) Се оправа ова со вежби нели?
Па и моето се на страна спиеше. Веднаш кога ми го донесоа во соба,сестрите кажаа обавезно да спие на страна,никако на грб зошто може да се задуши доколку поврати. Ништо ти не си крива.
@irena.1 во неуромедика ,Марија мислам беше. @hello-kitty.90 исто,во болница ми рекоа на страна.А и плус сака на страна,сама на двете се врти со телото.Да не чинеше тогаш не би продавале онакви цилиндри перници за потпирање како ортопедско помагало ваљда @wannaBeMomma и ти си во право.Стои контрола за три месеци,уште денес да си барам термини кај друг ортопед.
@srekice закажи си кај друг ортопед поскоро, а широк повој јас не би ставала, затоа што ако има реален проблем нема да помогне ич. Не го мачи детето.
@srekice ke odime kaj Taleski vo oktomvri. Sirok povoj ne sum stavljala bidejki ne sakam da gi macam decata. Zakazi kaj drugi ortoped i ke vidis deka se e vo red. Taa Marija na site kazuva istoto.
Za nekoj den pravime 3 meseci, kasnsm so ortopedski pregled ili na vreme sum? I dali nekoj znae kolku e pregled vo Plodnos?