Ехо преглед, мануелен преглед и многу совети за тоа кои вежби треба да се прават, како да спие, како да се масира, како да се стави вотранспортер, избор на душек ... и сли
Ние бевме кај Видоевски пред 2 недели. Јас сум задоволна. Докторот е скроз против старите методи што се применувале како на пример широк и тесен повој. Е сега, можеби не покажува голема пристрасност кон детето меѓутоа си ја работи својата работа во целост. Ни направи ехо на колкови, ни кажа како правилно да го користиме транспортерот и ни даде некои општи совети за држење, станување и легнување на бебето. Веројатно прегледот зависи од староста на детето, ние бевме на месец ипол. Мене ми се допаѓа што е со многу модерни размислувања.
zdravo nie denes bevme na pregled inaku 7+ sme doktorot kaza ok no na ehoto ni kazaa deka kolkovite nemaat razvieno jadrenca (tie se razvivale od 3-6 mesec) no ne ni dadoa nitu poveke obajasnuvanja nitu nasoki za ponataka. Dali nekoja se soocila o vakvo nesto
Каде бевте? И мојот на 7 немаше јадренца ама докторката ми кажа дека се развивале до една година и да дојдам пак на контрола пред да наполни годинка. Ми рече се е тоа нормално
Пред месец дена во Неуромедика ни рекоа колкот не е баш нај,никако во релаксатор транспортер... Денес во Ремедика,ни викаат колковите топ се ставајте го во релаксатор транспортер слободно . Кој кого зафркава незнам Више нигде не го носам само стресови ни прават Бебо е 3.5 месеци скоро 8 кила
дали некој бил во новата болница во петровец еуроиталија за ехо на колкчиња,на промоција е 690денари?
Bevme vo majcin dom prvo na pregled kaj dr Vilijam a eho mu pravese dr Roza iskreno mi dade izvestaj deka se e ok samo kapki vigantol i ne mi kaa licno na mene tuku na specijaliznatite im spomena a kontrola za 4 meseci toa bi doslo pred godinka inaku oni si spomenaa kako od 3-6 mesec se razvivale jadrata. Jas sledno vo remedika ke go nosma nedelava da vidma tie sto ke kazat
Најпаметно да си побараш второ мислење. Ама јас мислам немаш простор за грижи. Може онака им објаснувала на нив кога најчесто се развиваат. Што незначи дека има проблем. Ако имало нешто ќе ти кажела. Си има граница и толеранција за се кога се работи за бебиња. Пример некои пропдуваат ма 10 месеци, некои на 16. А ортопедоте не го сметаат за прпблем до 2год. затоа не де оптеретувај. Носи си го редовно на контроли и немај мака
Taa Ivanka vo Remedika ama bas nisto nema da ti kaze. Posle pregledot od kaj nea zakazav kaj Vidoevski. Sega redovno go nosam kaj Antonie Hadzi Antonovski vo Debar Maalo
Ве читам и гледам дека ќе треба од сега да си закажам преглед. На отпусна листа ми пишува на два месеци да ја однесам. Во Ремедика кој ортопед прегледува, како се со цени? И кај Видоевски цената која е? Евентуално да ми препорачате некој друг ортопед. Чисто за редовна контрола.
Toni Taleski vo N. Lisice, 1500den e pregledot. Odlican ortoped, ama ako sakas da zakazes, se ceka okolu 2 meseci, nemalo termini.
Кај Антоније е 3000ден со ехо, за само контрола ни земаа 1500, но кажа дека и тоа е поскапено за нови пациенти