Штом сте биле толку рано сега на 5месеци треба. Прочитав дека го носиш кај Антоније, значи на секои 3 месеци, ако е се ок.
Сега ме збунивте малце. Ние бевме на 2 месеци во декември, ако добро разбрав рече се гледаме за 6 месеци на втор преглед, сестрата веќе имаше запишано за јуни. Тогаш ќе има 8 месеци. Да не сме утнале нешто? Иначе се беше ок,јадренцата не беа формирани ,како точки се гледаа рече дека е во ред.
Не си утнала, и мене така ми рекоа. Бевме на преглед на 3 месеца, имаше оформени јадренца, рече да ја однесам за повеќе од 6 месеца, отприлика кога ќе проодува. Мислам дека ако немаат јадренца на првиот преглед, бидејки се случува и покасно накај 6ти месец да се оформат, тогаш им викаат за пократко време да дојдат. Ако се е во ред нема потреба.
Мојот има оформени јадренца и ни рече тек на 1 година да идеме на контрола. Ни кажа и џампер и дубак да не користиме... Ова кај Тони Талески.
Мојата имаше јадра на 3м(кај Каличанин) , потоа ја однесив на 6м кај Антоније правеше ехо и рече дека повеќе нема потреба од ехо само преглед на 9м и после дури кога ќе преоди сама и стабилно. Едино проверуваше фонтанела, стапала и граден кош и според тоа ни зголеми Д3
Нас ни рече до 8ми месец да се воздржиме од дубак и џампер ако можеме, не е против а помеѓу дубак и џампер подобро било џампер.
Сакам да споделам позитивно искуство од др Вилијам Велковски од мајчин дом,дефинитивно и за следен преглед закажувам кај него. Многу фин и приступачен доктор,го прегледа бебо и на крај се изгушкаа и се избација Претходно бевме кај др темелковски ама не бев нешто воодушевена,и затоа појдовме во мајчин дом,искрено бев скептик пошто сите одите приватно и избегнувате мајчин дом,ама пријатно се изненадив а и заштедив некој денар плус
На втор преглед околу 6 месеци што е ви правеле ехо? Или конкретно некоја мајка што го носи кај Антоније да ми каже. Првиот пат правеше ехо, сега не. Дури сега дома ми текна на тоа.
Ние кај него ја однесивме првпат на 6м, предтоа во Систина. Кажа дека има јадра и дека веќе нема потреба од ехо, ја провери стандард нели и ни даде совети. Најверојатно има веќе оформени јадра па затоа не го погледнал на ехо.
Исто, на првиот преглед и направи ехо, рече има оформени јадра, на вториот не и направи ехо, само преглед. Трет преглед ни рече на полни 9.
Дали некој бил во Јане Сандански поликлиника на ортопед за бебе? Др Темелковски мислам беше, за него ме интересира ваше искуство?
др темелковски има приватна ординација карши лиса центар,не е во јане. Ние бевме на прв преглед кај него океј е ама ништо специјално за парите,1300ден мислам беше.