Ви благодарам на сите за мислењата. Во систина ми закажаа кај Маја веднаш одкако објаснив дека е итно и дека бебето е родено таму. Кај останатите имало по два термини за итни случаеви кои веќе биле потполнети.
Искуство со оваа клиника? Конкретно за докторов и дали е вклучено само ехо на колкови во прегледот или и целосен ореглед на секое ковче и совети?
Мајки ортопедот ли ви кажува за уседнување на бебето? Ние треба да одиме во мај на 6 месеца, ама со оглед на ситуацијава овде кај нас не планирам да ја носам. Па ме интересира кога да почнам да ја ставам во полуседечка положба?
Бил некој скоро на ортопед? Синко требаше да оди меѓу 8 и 9 месеци, ама не отидовме. Сакам да го види ортопед, најмногу заради дозата на витамин Д3, а и за проодувањето.
Дали некој знае колку месеци по проодување треба да ја однесам на контрола? Забележав 'навнатре' одење на моменти, не сакам да биде касно.
Koga kje odi bas stabilno togas se nosi, dodeka prooduva odat sekako, navnatre, nanadvor, krivat, se toa se tolerira zasto e proces na prooduvanje, se izvinuvam za latinica