Нас педијатар ни кажа додека наврши малото годинка се дава Д3 заради тоа што не се изнесува често надвор по алиштенца на кратки. После годината летниот период сд прави пауза.
Во принцип сите така кажуваат. Но дефицитарни сме со вит. Д и деца и возрасни, освен ако не сме на одмор на плажа, другите денови ми е препорачано да си зимаме мала доза.
Здраво мајки На колку месеци се носат малите на ортопед? Мојава е 2 месеци и една недела. Дали се носат на државно или со оглед на ситуацијава најдобро би било приватно, колку чини и некој добар доктор?
Se nosat na polni 2 meseci znaci sega mozite da e odnesite. Jas so ogled na situacijava si zakazav na privatno vo plodnost bitola pregledot cinel 700 denari .
Јас го носев синко на 6 недели, после 40 дена. Се јавив кога имаше 3 недели и кажа дека после 1 месец може, прв слободен термин беше кога синко имаше 6 недели. Јас сум презадоволна од Антоније, ама најскап е. 3000 е кај него, ама во неговата ординација има уште 2 докторки, он гарантира дека се одлични, од истиот професор учеле. Кај нив е 2000. Во оваа тема и Тони Талески е фален и Видоевски. Хигиена кај Антоније е на ниво. Кога бевме на контрола немаше корона, а тој ги стерилизираше рацете пред да го прегледа синко. На сите места кај што лежат бебињата има хартија која ја фрла штом ке стане бебето.
Кај Антоније ние плативме вака. Првиот преглед со ехо 3700ден, другиот преглед ни го наплати 1700ден, дека сме биле од поодамна ама сега и тој бил поскап. Контролите се бесплатни. И јас сум презадоволна кај него. Плус секогаш што и да сум имала недоумици, ми враќал на фб, убаво објаснето.
Кај се наоѓа ординацијата на Антоније ? За Тони имам слушано многу задоволни луѓе. А колку му е преглед на Тони. И ние за брзо полниме 2 месеци и ќе треба да одиме на ехо на колкчиња затоа прашувам за да си закажам на време за да можам да си најдам терминче
Кај Словенската амбасада, улицата гледам се вика Дебарца. Ние со Гугл мапс ја најдовме лесно. За Тони незнам нека пише некој што знае.
Кај докторките поточно, кои работат кај Антоније е 2000, истото што кај него е 3000. Ехо и темелен преглед. Тој рече дека многу луѓе ги избегнувале докторките, а и тое биле екстра, затоа ставил таква цена. Ние пред 9 месеци плативме 3000 за прв преглед а наредните прегледи никако не можам да се сетам колку беа. Да помине оваа гужва и ке го носам повторно па ке ви кажам.
@Bilbilce 1500 ден е првиот преглед за вториот ни рече деке поефтино ќе ни земе и супер е се детално објаснува..