Во Струга кај Лиле Лазареска ми препорачаа мене да го носам моево е месец и пол па ќе прам термин за 1 август.
Дали некоја досега се соочила со криво стапало кај новороденче? Од положбата на бебето во матката левото стапалото е многу свртено навнатре накај десното. Освен вежби препорачани од ортопед дали има некоја искуство со други помагала како лонгета и слично?
Дојдов само да кажам дека синко почна да се врти на меше на 5+ месеци, споричко ми е ама ќе биде се. Не знае уште да се врати и рачето му се заглавува понекогаш ама се труди. Инаку само на спална сака, на под сѐ уште не пробува.
Колку време одкако бебе ќе прооди треба да се однесе на ортопед? Што прегледуваат и отприлика колку чини прегледот по приватниве? Мојов оди веќе 2ипол месеци, станува сам од земја, си клекнува, почна и да трча пред некое време..
Да ти кажам во Ортоплус, таму одиме. Ја виде како оде боса, како клекнува, станува. Маичката и ја соблече да виде р'бет и стопалце. Цената за нас е 1500 ама по старо, сега мислам 1700 е. На секој 3м имаш бесплатна контрола на стапало.
Јас петокот ѕвонев, отпосле ми се јавија ми кажаа дека петок не работат да се јавам понеделник после 12h да закажам за преглед.
Јас го величав Антоније пред извесно време ама нешто ептен ми дојде на живац. Имено, докторов испаѓа дека цени кажува од ракав. Нас ни беше прв преглед 3000 ден., а пријателка пред некој ден платила 1000 денари за истиот преглед. Разбирам дека е негов бизнис и што сака може да прави ама...ептен се изнервирав, а и што на сите истите муабети им ги кажува од типот вчера итно имавме дете паднато од подлога, паднато од спална, родител налегнал дете, дете во кенгур врат исчашило. И секогаш е тоа вчера имавме итно..како бе побогу на два месеци истово се дешава..и така јас да се пожалам
Да и на сите книгата им ја вади да им покаже дека колковите се по книга Досега секоја што пиша, го кажа ова.