Ти ставиле слика. Ама во аптека ако кажеш вигантол ке знаат. Се произведуваат. Во Врање ги има. Тоа кај нас лажат. Не кажуваат дека нема увоз, туку велат не се произведуваат.
Zdravo devojki. Kazete mi cena za prv ptgled kaj Dr. Toni Taleski? Vo momentov ne raboti tek od 5.10 mislam deka mi kaza govornata poraka. Blagodram
После проодување на колку месеци се оди? Антоније сакаам да го сменам они ми рекоа после 3 месеци, а кај Талевски ми викаат 5-6. Не е тоа многу?
Го однесовме малиот на прв преглед кај ортопед на 3 ипол месеци. Рече дека малку доцниме ама се е супер, добро сме го вежбале дома, колкчињата супер биле. Ми кажа дека можам полека да го седнувам по малку, не ми беше баш јасно, ми рече демек он сам ќе се виткал да сум го оставала колку ќе се свитка толку, да го местам во полулежечка положба. Ми пишал на извештајот следен преглед за 3 месеци. Не ми е јасно, зарем не е рано уште за седење?
Не го ставај да седи туку во количка на пример поткрени го на следното ниво. Или легни ти во кревет на 45 степени и потпри го кај тебе во скут. Мора да се зајакнуваат полека и да седат убаво зашто ќе треба да почнуваат со цврста исхрана уште малку.
После прегледот по породување, на која возраст треба повторно да се носи детето на ортопед? На 3 год мислам беше, ама не сум сигурна....
Јас го носев на 2м,следно ми закажа на 8м па ми рече откако ќе прооди по 6м да го однесам Мислиш на породување или проодување?
sega se vrativme od ortoped od remedika kaj ivanka,ne sum zadovolna! bevme tocnooo 10minuti,em za 10min 1700den em niso ne objasni nekako se nabrzina zlaten toni taleski steta nemase mesto kaj nego toj prvo objasnuva pola saat pa pregleduva kako sto treba a ova neznam ni sto bese,a glavna na ortopedija kolku sto razbrav...
Majki ve molam za vashe mislenje pomegju doktorite Toni Taneski i Antonije koj e podobar doktor? Sakam koga ke go odnesam maliot da go pregleda i da mi objasni ubavo, a ne kako nekoi samo da go pregledaat i da kjutat i ajde cao.
Антоније не го знам, а Тони, устата пена му фати од зборење дури ти иде да му речеш добро човек ајде доста е ај чао Супер е докторот
@Jana06 Ти беше кај Антоније по вторпат, кажи дали исто така има муабети и објаснувања или пократок е прегледот? И колку плати?