Ортопедски прегледи

Discussion in 'Бебе' started by Jagoda123, Nov 11, 2014.

1. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Позади лиса центар во близина на памук пале ,горење, стопанска банка..

ocicka2014 likes this.
  2. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Има пред ординацијата паркинг, или негде блиску?

3. Jana06

Jana06 Форумски идол

Штом е кај памук пале таму на самата улица се паркираат, обично се наоѓа место и не се плаќа. Ако нема, паркирајте се кај Лиса.

ocicka2014 likes this.
  4. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Да има баш пред ординација.
    Со кола се влегува од кај Лиса, возиш право,ја проаѓаш кривината и вртиш на првата улица лево. На почеток на улицата лево е горење ,десно е стопанска банка.
    Малку повнатре од горење во истиот ред на згради е Ст медика. Има надвор ѕвонче, со венецијанки ролетни е ординацијата.

ocicka2014 and Jana06 like this.
  5. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Абе спанко ама некогаш знае да зафркава со ноќново спиење, ќе се наспие преку ден и после само се врти, се издишува, па ќе закемка и си продолжува не спие баш мирно, додуша него не му смета не се разбудува си соие и во сон така прави ама прашај мене мене дали не ми смета :rofl::rofl:

K7M10J and Jana06 like this.
  6. Kitten

Kitten Форумски идол

Помалата ќерка почна да преспива цела ноќ кога се одби од цицање. На година и пол :drunk:
    Сѐ е до табиетот на детето.
    Второто дете ни наплати за тоа што спиевме со првото.

Jana06 likes this.
  7. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Синко преспива цела ноќ откако почна да јаде. Евентуално има една циц пауза ама околу 4 5 сабајле а заспива околу 9.

8. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Јана еве паталецот да ти каже, веќе можеби месец дена не цица навечер му го тргнав подојот, мислев дека ќе спие,пошто ад не сакаше. Знае да спои 5 саати, што за нас било научна фантастика, а после стандард на саат време станува. Цица во 6-7 сабајле. Знае и почесто да станува. Навика му е веќе. 10 ипол месеци е, после година рокот што се надевав дека ќе го имаме за преспивање на цела ноќ, ќе го преместам на година ипол. :nod:

9. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Ме потсеќа на првата ќерка. И кога се одби од цице беше ужас. Еве ја, 3 ќе прави, спиењето е борба.

10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Ептен отидовме оф ама ќе не префрлат. Од вечер ќе почнам да му давам ад пред спиење да видам дали ќе смени нешто. Уствари да видам прво дали ќе сака шише, досега го нејќеше ама се тешам кога ќе види дека е млеко ќе го испие. Не ми е проблемот и 6 саати само да спие ноќе туку тоа што се буди многу често. Сабајле не знам кај сум, кој ден е и колку е саат. Нонстоп сонувам некои глупости, не знам веќе што е реалност. Знам дека сите мајки поминуваат низ ова ама луѓе 6 месеци вакво 'спиење' не е воопшто здраво. Веќе сум изнемоштена, раздразлива, нервозна. Ме уби овој 5ти скок, конечно му завршува ама пак е кенкав, близина бара цело време. И тука сум за него, на прво место е, не јадам ако му требам во моментот, се бањам во сред ноќ и легнувам со мокра коса значи секогаш неговите потреби пред моите. Ама се плашам дека ќе ми се случи нешто. Затоа од вечер ќе пробам со ад да видиме дали ќе спие ако не, после вторник се селам кај моите да одморам. Попрво неспиењето ќе ме убие него корона.

K7M10J, Sofi.ja, azelea and 6 others like this.
  11. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Те сфаќам. Многу ме нервираат и мене тие соништа полусвесни. Мојов кога виде ад во шише, го повлече демек ќе пие па го исплука цело така убаво што морав да го пресоблекувам цел. Вчера имав температура висока, детево инает не сака да заспие без мене. Татко му го ниша еден саат, нема шанса. Дојде и мајка ми на испомош, во сред ноќ не сакаше да ѝ заспие. Морав јас. П. С вас ви е назад регресијата на 8 месеци, најлошо нешто евр. После нејзе малкуцка се подоправа мислам, да не си ептен зомби..

12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Ахх ме утеши сеа за ад :sweat:
    А како за регресијата не те сфатив? Мислиш порано да не фати или дека тек треба да ја поминуваме? Регресијата уствари спие помалку или спие ама често се буди? Таа што викаат дека е во 4ти месец искрено јас очекував дека нема да сака да спие, тој спиеше ама ме будеше нонстоп.

13. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Тек треба да ја поминете. Мојов спиеше, освен 1-2 саати баш во сред ноќ кога заспиваше само во раце и ако седнам се будеше, а не па да го оставам во кревет. Од 2 до 4 ни беше тоа време. Иначе стандард будење на саат ипол имавме. Па му тргнав ноќен подој и го легнав до мене да спие (јбг) и почна да спие до кај 3,ама пред 9 ипол, 10,нема шанса да заспие. И тоа со грдни маки.. Сега моментално така е, спие повеќе навечер ама за заспивање душа ни вади :rofl:. Едвај чекам да видам што следно ќе смисли.

Jana06 likes this.
  14. rainbow_bb

rainbow_bb Популарен член

во јануари ми е терминот и во план ми е кај антоније да одам на ортопедски преглед и ехо што е можно порано, не сакам повеќе од 1 месец да помине. дали е паметно уште пред да се породам да закажам или не е толку гужва кај него?

15. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Зависи кога како. Јас скоро закажував, некаде две три недели чекав за термин.
    Не е проблем да закажеш, ама знаеш ли кога ке се породиш? Ако си со закажан царски може, ама природно може да се породиш во 37 38 39 40 41 недела. Штом се роди бебуш, закажи си веднаш и ке има место.

rainbow_bb likes this.
  16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Не закажуваат неколку месеци порано. Пробав да закажам 2 месеци унапред ми рекоа јави се 2-3 недели порано. Кога ќе кажеш дека е за новороденче ќе ти најдат место и во 6h ако треба. Ние бевме во 6.30h.

rainbow_bb likes this.
  17. rainbow_bb

rainbow_bb Популарен член

@MilaSs12 @Jana06 фала на одговорите, ќе си чекам да си се породам тогаш. ;)

Jana06 and MilaSs12 like this.
  18. Kolors

Kolors Истакнат член

Незнам дали сте ја гледале емисијава со др. Антонио ама многу е корисна особено за мајки со прво бебе

Kitten, Zuza28, Aerial and 3 others like this.
  19. Bilbilce

Bilbilce Истакнат член

Мајки ние сме 5 ипол месеци и сакаме да седиме :) сакам да прашам на колку степени првично треба да седи на 5 ипол месеци ?

20. 0ли

0ли Форумски идол

На 45 во количка, а на 60 кога јаде каша (ако јаде).

K7M10J and Bilbilce like this.