Лелеее алал да ти е, моево е мало нема ни 3 месеци ама тоа толку да нејке на меше чудесии е, се со сила со лажење дури се нервирам сам се врти неколку пати од меше на грб од што е инат и не сака а Антоније ми вика 40% од времето на меше да е
Се јавив, ми рече 4 до 6 месеци откако ќе прооди. Се е закажано кај тони до средина на февруари, ако треба да закажете, врти.
40% ?? па тоа е скоро пола ден, не знам дали би издрзиле؛ ја оставам по 15мин неколку пати ама повеќе од тоа време почнува да плаче
Кога ке почне да кенка ти заврти ја, не може да очекуваш да не пушти глас. Ама кога ке и помине, пак врати ја на меше.
Исти сме, од што нејке неколку пати сам од меше на грб ми се сврте, за 40% комшииве социјално ќе ми викнат од што ќе вреска
Јас го легнувам на грб го играм сега веќе сам се врти и рака од под него си ја вади паметно бебе али многу рано почнав јас да го ставам на меше зошто кога кенкаше плачеше прво на меше и ме бараше мене и ја вртеше главата обично стоев пред него и му зборев му тропкав и ене го сега пушка прав само ѕирка сега почна и газот да го крева високо за лазење и да кенка остај го на меше нека зацврстува мускули лаи не да го оставиш на меше и да го заборавиш саат време али што почесто а закенка на меше наместо во раце и после тоа земи понишкај го или ссврти го на грб играј го твој избор
Фала на совети, почнав почесто и сега се крева поцврст е па и почна поинтересно да му е. Не сме 40% ама многу повеќе од порано
Девојки ќе ве молам за совет. Син ми треба да го носам на прва контрола на ортопед. Кога се породив во Систина во педијатридката книшка кога му направиле преглед пишале контрола за 6 недели да напоменам пишувс уреден наод. Слободен термин најдов кај Видеовски тек крај на февруари и тоа е 8 недели... и бебето ќр има точно 2 месеци. Дали е во ред тогаш да го однесам или да барам чаре на друг ортопед порано ?
Значи државното здравство е катастрофа ... На прв преглед бевме кај Видоевски,се си беше супер и ај сега матичната ме советуваше кога веќе се е супер на прва контрола да си одиме на втора на државно. Ај прифатив совет. Ни закажаа во мајчин дом ,кај проф. Божиновски ,многу ми го фалеа докторот а тешко било за закажување и си викам супер. Значи докторот освен потпис ништо не стави ,ни прегледа. Прегледуваше едно девојче ,јадрата ко за годинка и се ,не ја седнувај до 6 месеци и не ја ставај во дубак , продолжи со тие витамини што даваш и толку. Јас и викам ама таа сака да седи како да ја спречам ,она си се јави на телефон ни барем ми одговори. Дистанца може имаше ама во канцеларијата имаше 5 души. Плус што пред мене влегоа други а не беа со термин. Мм не го пуштија ама затоа на таа жена околу 40 години и требаше придружба сигурно ц ц ц... И после зошто го кудиме здравството....
Кога веќе си била тоа е тоа, битно се е во ред. За седење овде веќе ги кажаа препораките, после 4 месеци на 45 степени, јадење 60 , а на 90 кога сами ќе бидат спремни.