Не знам уште размислувам... Дека тој и прегледа и ребренца оној пат ,овде ништо ,ни за витамин д ме прашаа што давам само продолжи да даваш тоа што даваш...а сепак развиеноста што ја знам е доволно. И ќе видиме стварно не знам што да правам.
Следи го бебето ако мислиш ти и гледаш дека е способна прави како што си правела до сега сепак мислам ддека бебињата се ептен еластични. Секое бебе е различно еве на другарка 5 месеци и е бебето сега дури почна да ги фаќа нозете и да се интересира моево само го исправам да не ми се витка толку,а си ги фаќа веќе нозете. Го седнувам по малце кај мене во скут си седи сепак да не е претерано. Пример брат ми проодел на 9 месеци од што бил брлив толку и не сакал ни за рака да го држат и во дубак од 4 и пол месеци бил ставен али тоа бил он хиперактивно и брливо бебе не се сите исти али не треба и ние мрзливи да ги правиме
Да ,не одговарањето на прашањето за седење најмногу ме напна . Значи детето уште од 3.5 месеци сака да седне. Кога е во релаксатор се исправа на 60 степени сама. Кога ми е во скут на 90. Значи јас седнувам потпрена како 45 и ја легнувам на мене за да не е право и она ќе напне некогаш 3-4 пати некогаш и од прва се исправа. И сега по мене би ја ставила ,ама коментатори од страна ќе си ја свиткала опашката ... Друго е ортопед да ти каже дали смее или не. Вака сум збунета и може да ми влијаат,а кога сум за нешто сигурна дека е или не е така си стојам на своето.
Епа и детето да го пуштиш доле да лази кога ќе се измори може главата да си ја чукне, со играчките по глава може да се чукне во око да брцне и ред други работи. Сите ние сме криви и сакати баш дека не не носеле на ортопед али ај.Твое дете твоја одлука моево е 3+++ и си седи кај мене во скут предходно лежеше и се дигаше за прстите мои се исправаше. Подобро да има интерес и да има мускулатура одколку да биде мрзливо па со сила да го тераш да седи. Мене медицинско лице ми има кажано дека не се седнува толку рано ради балансот дека не седат самостојно и да не паднат не дај боже. Моториката и е по развиена на твојата па затоа и така се однесува од толку рано. Ако не да ги држиме во раце цел ден поздраво ќе биде за нив
Епа тоа е тоа . Сега пример друго би било да прашаше таа како се однесува детево и согласно тоа да кажеше дали треба или не треба а друго е ова што го направи: - До 6 месеци нема да ја седнуваш ,немој да ти текнало перници да и редиш и си се јави таму на тел.
Значи глупости, ајде ако не строго нека лежи до 6 месеци и ако се исправа да не треба да ја легнуваш на сила? Како ќе ги вежба мускулите? Не треба да ги форсираме ама не треба да ги сопираме, секое дете е различно ама ете може баш твоето е физички активно. Плус како би јадела, легната? Буквално сите ортопеди даваат ист совет, од 4 месеци на 45 степени, за јадење 60 степени. Така да, ставај ја во количка, релаксатор или хранилка нека си седи и сама ќе се исправа до 90 степени, ќе ги вежба мускулите само немој на перници знаеш тоа. Моево конкретно почна да седи од 6++ и многу ми олесна од тогаш, инаку нонстоп бев до него да не се удри некаде. За Д витаминот според Антоније се дава 200ие на 1 кг.
Zdravo da ve prasam za mislenje dali moze nerazvieno kolkce kaj 3 ipol mesecno bebe prethodno noseno pavlikovi 6 nedelii da se namesti i posle da ides na kontrola po dva meseci pak da e izmesteno i pak da prepisat pavlikovi
Однеси го приватно бебето, моја препорака е Антоније, има кај него уште две докторки кои се супер, Видоевски и Талевски се фалени. Овде не можеме да ти кажеме ништо.
Pa zatoa i sam izrevolrtirana i prasuvam za mislenje oti ja nosevme privatno kaj Vidoevski toj ni gi dade, prvo gi nosevne 6 nedeli pa na kontrola posle 6 nedeli rece vo red e, gi trgna oti bilo namesteno, posle dva meseci koga otidovne pak se izmestilo i pak ni dade pavlikovi uste 6 nedeli. neodgovorno i neprofesionalo od negova strana, trebase preventivno da gi prepise uste sest nedeli remencinjata no za zal naseto bebence najverojatno mu bese eksperiment. Taka majki otvorete 4 oci na kogo gi doveruvate decata
Јас од Антоније сум презадоволна. На последна контрола му беа меки ребрата. 3 недели појачана доза Д3, имаше подобрување ама не како што треба. Не прати да испитаме Д3, потоа ни корегираше доза. За сето ова 1 преглед ни наплати, не е за пари. Јави му се и кажи што мака имаш, веднаш ке те прими, излегува во пресрет.
Абе сега научи на стомак да се врти сама ,една секунда не седи право не смеам да ја оставам сама ич души нека се здрави и живи . Ја оставаш да седнува ? Мм вчера си ја наместил потпрена на кошот од гарнитура оваа дигнала глава гледа филм ќе се заколевме по дома
Побарај мислења во search, едно позитивно немам прочитано. Ако веќе сакаш во Ремедика има еден друг ортопед др. Споа.
Затоа што само треба да научи да седи и откако ќе зацврсне, ќе си седне. Нема да не научи да седи и не мора да се форсира со перници. Треба и странично да зајакне без да се потпира на нешто. Прво од лежечка положба ќе почне да си мести ноџиња, па со едно раче ќе се потпира на страна и на половина газе ќе седи странично, за потоа со двете ноџињата и со телото нанапред додека не е спремно да ја исправи кичмата. Ќе се клати, ќе паѓа, но тоа е патот до самостојно седнување без никаква помош. Сега малиов веќе не ни седи на страна или наведнат, освен кога сака да земе нешто во раце. Зема и со права кичма седи.