Јас како што разбрав првиот преглед за новороденче е ехо на колкови и некои дополнителни проверки и се тоа е 1500. следните прегледи на бебето се регуларни контроли, 1500
Катастрофа, вчера бевме кај неа 2 минути "преглед" и 5 секунди ехо. Ја прашуваш нешто, ти вика се има во извештајот. А извештајот стандарден за здраво дете. Башка што е одвратно во Мајчин дом и сите на куп се. Никакви протоколи. Си закажав кај Тони.
Ние имаме закажано кај неа на 31 март, немаше термин кај друг, дури во април, а тогаш ќе биде касно. Не знам дали да барам на друго место.
Мој совет е да бараш. И мене сега ми испадна касно дури во Април сме кај Тони, ама барем ќе има преглед како што треба.
Nie bevme tamu so kerka mi i zazaliv sto vopsto bevme a ne sme od Skopje kerka mi ima nedorazvieno kolkce i nosi remencinja toj i gi dade gi nosese mesec ipol i koga bevme na kontrola i gi trga oti kolkceto bilo namesteno i ni rece da ideme za dva meseci koga otidovme na kont.posle dva ispadna deka od namesteno pak se izmestilo i pak i gi dade a toj togas prviot pat koga bevme trebalo da i gi prodolzi oti zglibot kaj sto vleguva kolkceto ne e zarasnato togas imase 3 ipol meseci a sega e osum i namesto da si igra i fed dr raboti ona se nervira zosto mora da gi nosi stvarno sum izrevoltirana od kaj nego a imavme golema doverba ti najubavo si znaes kaj nas mozebi taka ispadna toa e
Вчера бевме на ортопед. Не отидовме на 6 месеци, па сега на 8 конечно. Докторот се вика Сашо Младеновски. Некој има искуство? Онака брзински преглед, го испофали бебето дека било вежбано, внимателен беше, песничка му испеа. Кажа да зголемам Д3 доза бидејќи е поголемо бебето и да одиме за 4 месеци пак. Рече смеам дубак и џампер, може да стои и на нозе колку сака. Спомна нешто дека покасно му се формирале јадрата, а претходниот пат на 3 месеци кога бевме не кажа ништо, кажа се супер. Го виде на ехо и кажа не е страшно ништо, формирани биле јадрата, само покасно биле формирани.
Бевме на прв преглед во Филип Втори кај др. Сашо Младеновски. Мерење на глава преглед на 'рбет, раменици и ехо на колкови. Ми покажа вежби, ми даде совети, рече еден куп работи. Се ОК ама некако прегледот ми се чини дека траеше прекратко, само 10 мин. Иначе прегледот е 3000 ден. Вие што сте биле кај него како сте задоволни?
Не занележав дека си пишала па прашав и јас за исто . Да докторот е многу внимателен ама и мене ми се виде прекратко прегледот.
Да, кратко. Но сепак го виде и на ехо, кажа што како да правиме и ми се допадна што има убав пристап со бебиња.
Јас негде читав по форумиве дека од пола саат па нагоре трае преглед затоа се заумив. Сепак фала ви Инаку пред 4 г. и големата ќерка ја носев кај него на ортопед ама помина време и заборавиф како беше.
Здраво, кога е препорачливо да биде првиот преглед кај ортопед? Дали во Систина има добар ортопед и кој ортопед би го препорачале вие?