Не било тоа негова работа да кажува за дозирање на Д 3. Инаку ортопед на државно, немаме приватен во близина. Ќе треба да доаѓаме во ск?
Ако нема кој да ти каже како што треба, испитај D3 на бебето и по кс ќе знаеш точно колку доза му треба. Ние така направивме, сега мирна глава ни е. На своја рака не давај доза.
Без крвна слика може да се дава 1000ие на бебе и 2000ие на возрасен. Така да, мислам дека можеш слободно 2 капсули да даваш, инаку ортопедот одредува доза на Д витамин. Јас би закажала на приватно кај Антоније или Талески.
Ортопедите на државно си се оградуваат и кажуваат со педијатар да се консултираш за д3 кратко кажано не се замараат, нас д3 ни одреди ортопед али на приватно, така да оди на приватно и нека ти кажат што да правиш и по колку да даваш
Кога ги однесовте прв пат на ортопед? Треба од 6-8 недели да е првиот преглед, ама кај докторкавс слободен термин тек април, бебе ќе е полни 2 месеци и една недела тогаш. Да не е касно многу?!
Од приватните највеќе приметив ги фалат Антоније(незнам презиме), Горан Видоевски и Талески. Ние бевме кај Видоевски и добро си поминавме. На втор преглед здравје мислам кај Антоније, чисто од колку го фалат највеќе.
За кај Антоније и Талески незнам.. а кај Видоевски со ехо 2000 ден платив. И јас би сакала да знам колку е преглед кај Антоније да одг мајките што биле и кај е, на нас втор преглед ќе биде.
Мене 3000 ми наплати првиот пат на ехо кога ги гледаше колковите. Да не сте му пациенти одамна и со поголемата?
не За втор преглед ни правеше плус ехо и 2000 плативме. За прв не ни зеде. Од мака бевме и денар не ни зеде. Сега прв пат плативме.
Оли прашав и ми рече што е до него детето може слободно да се вади надвор ама вика знам дека педијатрите спротивно ве советуваат и ќе ги мачкате со заштита затоа конкретно во нашата ситуација ми рече од 15ти април да намалам на 2 капки Вигантол (сега давам 4). Во случај идење на одмор, викенд или кога детето во некој случај цел ден го поминува на сонце, не се дава Д витамин (до септември ова). Инаку, докторот се сомнева дека и покрај максималната доза на малиов му е малку Д витамин и сега ќе испитуваме. Среќа што не послушав педијатри да намалам. Овој преглед некако најубав ми беше досега, дали дека се е во ред и убаво ми беше да слушам само пофални работи