а и плус мастиките го лажат стомакот и мозокот дека ти си јадел значи ако ти се јаде а нејќеш да јадеш за да не се здебелиш земи си мастика проверено
Јас си имав спреј за освежување на здивот и супер ми беше. Беше многу мал а свеж здив во секој момент без да си ја мачиш устата И имаше многу пријатен вкус. Си го носев во ташна, а беше мал па не зафаќаше место. Но си го изгубив Инаку ервејс мастики во секое време за свеж здив. Но спрејче мора да си купам пак!
i jas gi obozavam Orbit zeleni bidejki poveke im trae vkusot.vo eden razgovor so stomatolog mi kaza deka so mastikite lesno mozela da se izvadi plomba od zabot posto mene mi ispadna edna.a isto znam deka za cistenje na zabite e jabolce. toa ke zavrsi dobra rabota.najdobro gi cisti zabite i osvezuva.poz
Mастиката те огладнува. Со џвакањето се активираат мускулите и мозокот дава сигнал дека уште малку ќе дојде јадење, па желудникот се спрема и си бара. Арно ама не стига јадење, и почнуваат да гргаат цревата, си го чека јадењето. Така да, мастика и не е баш добра за таа намена. Инаку еднаш користев спреј за освежување на здивот, ама мастика си е мастика подобро ми е. Не трае толку долго дејството од спрејот.
Colgate течност за миење на усната шуплина, се жабурка на претходно добро измиени заби. Потоа мастика, само од лично искуство знам дека тие ервејс лилјаковите имаат добар вкус додека се кај тебе во уста, ама недај Боже некој да ти зборува од блиску и да џвака таква мастика. Без разлика колку е мијан/а заби смрди на пот здивот од тие мастики. Јас лично не ги џвакам нив, ги џвакам Орбит Whitening и ми се супер. А за да не мириса здивот - редовно миење на заби после секој оброк, четкање на јазикот со специјална четкичка за јазик - затоа што јазикот е најчесто причинител за лошиот здив бидејќи собира бактерии; помалку кафе, помалку цигарчиња, редовно вода пиење, јадење јаболка, млеко/јогурт/млечни производи, и никако да прегладнувате, затоа што желудникот со самото варење на храната испушта желудечен сок кој ако нема храна во желудникот, знае да мириса многу лошо.
Порано користев спејче што го купував во Зегин ама последното го потрошив во прва година и тоа не јас, туку другарите за демек да го сокријат мирисот на никотин. Сега имам во чанта неколку пакетчиња мастики и лути бомбони. А ако ми треба да се освежам мало пастиче и мини четче за заби. Обично купува орбит темно сини, снегулки има на нив.
Спреј и освежувачки ленти не сум користела одамнааа, уште кога се криев од татко ми дека пушам (демек облеката не ми мирисала) а сега само Orbit clean. Немам проблем со здивот, здрави заби, редовно ги четкам со паста, лук не јадам ни мирисам ....
Мене па топчињата ми се убави, но само тие од ментол и си ги купувам. А инаку (не)миењето заби не секогаш е виновникот за лошиот здив, има луѓе кои редовно мијат заби, а пак имаат проблеми со здивот.
И јас редовно се мијам заби и насабајле и навечер и имам непријатен мирис во устата...и имам приметено дека од кога ќе се измијам заби здивот уште повеќе ми мириса...од што може да е тоа? И ако знаете некој ефикасен лек за непријатен здив кажете?
Само мастиката ми го прави здивот свеж . Друго немам купено а сакам да купам спреј за освежување на здивот . Само да најдам одма купувам да видам дали е ефикасно.