Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Осветничка (Ufak tefek cinayetler) [Kанал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од MayDiamonds, 12 февруари 2018.

1. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.741
    Не ми се допаѓа приказната како се разви. Што и да се случило тогаш биле тинејџери, сега се возрасни жени. Толку години Оја не преминала преку се и се замара со нешто што било на 18 години. Психијатар и треба тогаш, а не вакви глупи играчки.

Серхан и Оја никако не ги оправдувам, неверство е неверство. Каква и да е Мерве, ја одбрал за сопруга, имаат ќерка, до вчера му чинела, сега одеднаш ја запознава Оја и не му се допаѓа сопругата. Антипатичен, од тие мирни и тивки мажи да се плаши човек.
    Оја и Арзу не ми се допаѓаат, се они невини, наивни, жртви, испод мира триста вира.
    Мерве и Пелин не глумат така и сите ги знаат кои се и што се. Повеќе ми се допаѓа Мерве иако е злобна од оваа Оја антипатичната.
    Да беше толку поштена немаше на оженет маж да му се пушта.

На L.i.n.a.a и Eli23 им се допаѓа ова.
  2. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    48.967
    Јас не заклучив дека му се пушта на Серхан.
    Нормално пријателство развија, на почетокот. Потоа го избегнува.
    Види, таа не може да има деца ради нив, родителите ја отфрлиле, како би преминала преку се..
    Ма да, таа им даде шанса, се изнервира коа виде дека не се поправааат овие.

На LuckyCharm, sunshinebabe, BlackNight и 3 други им се допаѓа ова.
  3. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.741
    Сепак сама се фрлила, тие не ја фрлиле, за тоа што не може да има деца не се директно криви, индиректно... Не ги оправдувам, но не ми се допаѓа и нејзиниот лик. Не знам, неубава и е улогата. Да не беше овој дел со Серхан, повеќе ќе ми се допаднеше.

Убаво ќе беше да имаше повеќе покажано кога биле млади што и како се одвивало, сега кога покажаа за Мерве и Серхан, најинтересно нешто во новите епизоди им беше тоа.
    Едно исто се случува. Познати глумци се, затоа гледана серија е. Просечна е, 5/10, ништо специјално.

4. Limpan

Limpan Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2020
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    3.681
    Сама се фрлила да, но причината за тоа се они, и го уништија животот ја избркаа и од уличиштето, па и уште ја напагаат.
    Мерве тоа и го заслужува.

На BlackNight му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bzaubzz.xy

Bzaubzz.xy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    596
    Ја гледаше денешната епизода? Виде зошто? Не дека Оја ќе кажеше, одлучи да молчи, ама тие продолжија да ја прават онаа виновната, патетична, што нема живот и демек сака да им го расипе нивниот. Го заборави тоа дека Оја беше единствената која ја спаси од линчување. Мерве е лоша, Пелин е психопат, а Арзу е тежок случај што сама си одбра што ќе прави

На sunshinebabe, BlackNight, Eli23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.821
    Допаѓања:
    3.150
    Сите 4ри се психопатки, секоја на различен начин.

На Limpan му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bzaubzz.xy

Bzaubzz.xy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    596
    Оја не е, ако добро погледнете, она само се брани од нападите на овие

8. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.821
    Допаѓања:
    3.150
    Е.
    Што бараше да се плетка со оженет човек?
    А и многу паметна се прави, и не седи мирна ни таа.

9. Bzaubzz.xy

Bzaubzz.xy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    596
    Па сето тоа почна како пријателство, и бидејќи е женет Оја не ни сакаше да е со него. Еве сега се разведува, така да...

10. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.741
    Па поради Оја се разведува, пред тоа со години добра му била жената. Одвратна жена. Сите 4 ми се мех.
    Лигле, како жена да не видел.

На L.i.n.a.a му/ѝ се допаѓа ова.
  11. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.821
    Допаѓања:
    3.150
    Спиеја заедно додека тој е уште во брак.

На en5 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.282
    Допаѓања:
    5.549
    Оја и премногу фер се постави кон нив. Токму таа се бореше против Серхан, привлечноста која ја чувствуваше кон него, се сепарираше, оддалечуваше, а тој и се приближуваше, се однесуваше разумно, но ете...Мерве е нарцис, безлична, хедонист, неработник, мисли само на забави и уживање и секако сплетки. Пелин е ужас. Да, имаат направено огромно зло и сега животот, а не Оја им удира шамари.

На Eli23, Bzaubzz.xy, LuckyCharm и 2 други им се допаѓа ова.
  13. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.741
    Не знам, уште стојам на ставот дека Оја ми е од тие одвратните жени испод мира триста вира. Толку не можеа друг маж да и најдат, помила ќе и беше улогата така.

14. BlackNight

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.282
    Допаѓања:
    5.549
    Оја ми е ретко присебна, смирена и сталожена личност по се што помина. И логично е некој да се вљуби во Оја, наспроти некој како Мерве или Пелин. Озборуваат, се занимаваат со туѓи животи, прават сплетки, и наместија на Оја кривично гонење со клиниката, иако претходно поради нив беше избркана од училиште, и „подарија" уметничка слика од среќно семејство, иако не може да има деца, ја исмеваа на нивните забави, но таа понуди помош и поддршка секаде каде требаше. Мерве стоеше ко стап и го напушти домот, со прст не мрдна Серхан да го спаси, се грижеше за угледот и што ќе речат другите, другарка и Пелин не ја ни посети, Оја му помогна на Серхан, а паралелно и Арзу.Пелин и Мерве се типичен пример на „другарки" кои бегаат од некого кога ќе западне во мака, сиромаштија, срам, не сакаат раатот да си го расипат. Мерве е неработник, мрза, сака готови пари, небитно како заработени, најмногу се труди околу колачите нејзини и тоа е.

На Bzaubzz.xy, Limpan и Цунами им се допаѓа ова.
  15. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.741
    Мерве му помогна на Серхан, од брат и дозна каде се парите и што проневера направил, таа го пријави братот и Серхан излезе...
    Маж и е, ќерка имаат, како сопруга не гледам дека е лоша, не го изневерува, се грижи околу домот. Направила нешто со другарките како млада, не му направила него. Очигледно се заљубил кога бил млад, дете добиле, а сега одеднаш друга. Маж како маж. Може се злобни ама бракот е друга приказна од Оја, не требаше во тоа да ја вмешаат, тој дел подобро со Пелин да го расправаше, таа и го презела дечкото. Со Мерве можеше да се расправа околу тоа учество во совети и здруженија..

16. Цунами

Цунами Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    404
    Како јас да сум го пишувала, баш поради Оја и ја загледав серијава.

На BlackNight му/ѝ се допаѓа ова.
  17. BlackNight

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.282
    Допаѓања:
    5.549
    Па, од ретроспективата на настаните Серхан како да бил влечен за нос, а не вљубен во Мерве. Ама, сам , осамен и повлечен човек неретко паѓа во раце на такви пресметани хиени како Мерве. Буквално, го опколуваше и го окупираше, го демнеше просто. Меѓу Оја и Сехан цело време постои надреална привлечност и хемија и нивната бавна игра мене ми делуваше прилично привлечно за гледање исто така. Копнежот, исчекувањето, борбата со своите чувства... Мерве никогаш не го праша како е, кога доаѓаше од работа, буквално во агонија, ниту еднаш не го праша што му е, не се потруди да узнае, само му натураше забави, сплетки, канеше народ на вечери, интриги еден тон. Да, во брак се, ама само тоа. Единствено нешто добро од тој брак им е ќеркичката, друго ништо.

И Оја не влезе во врска со Серхан поради одмазда. Го посака вистински, се опираше, ама беше обострано и ете се случило. Серхан не е предмет на одмазда во никој случај.

На LuckyCharm, Bzaubzz.xy, en5 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.821
    Допаѓања:
    3.150
    Мерве никогаш не ни била вистински заљубена во Серхан, со него е само поради парите, поради углед..

На BlackNight, @ceci11, en5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Bzaubzz.xy

Bzaubzz.xy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    596
    Повеќе би рекол дека е опсесија со животот кој и го нуди Серхан како маж, а и самото презиме. Таа е опседната со тоа да е Аксак и ништо друго.

20. Limpan

Limpan Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2020
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    3.681
    на крајот ќе се зеде со друг.