Форумџика на годината

Освојте бебешки кашички dmBio: Која кашичка најмногу ја сакате со вашето бебенце и зошто?

Дискусија во 'Бебе' започната од Femina, 2 февруари 2021.

1. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    2.442
    За жал и во мојот град нема ДМ :(.
    Додека студирав во Скопје редовно ги посетував ДМ маркетите, сега заради пандемијава не е баш за шетање по други градови, а посебно не со бепче.

На LadyC и Milkiway им се допаѓа ова.
  2. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.613
    Допаѓања:
    35.530
    Додека отворат во Прилеп, во Битола може да купуваш, таму има.
    Јас од Охрид одам таму за да купам, а тебе уште поблиску ти е. Мора да се снајде човек :D

На BeloMache, dunika, Milkiway и 2 други им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Аииии мајче :) За овој ангажман мора пакетче да ти дадат. :)

На cresa-jagoda, BeloMache, mother_nature и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Буквално сите ги купуваме. Цените се повеќе од пристапни, а квалитетот на завидно ниво. ДМ кашичките ми се прв избор бидејќи се без додадени шеќери, а сепак превкусни. Германски квалитет во Македонија, нема утка.
    *Проверено. Имам роднини во Германија и намерно порачав од таму да ми донесат ДМ производи за да ги споредам со овие овде. Буквално се е исто, што не е случај со други брендови.
    Од ДМ земаме babylove млекце уште од почеток, веќе сме на бр2. Од кашичките омилени ни се ноќните,највоодушевен е малиот од млечните каши во тегла со гриз и оние со кекс и кашичката во кутија што е од банана. Сите ги купуваме бидејќи немам време да спремам домашни кашички, само промешувам житни кашички со овошна кашичка и сите сме задоволни. А кога е ден за зеленчук само отварам кашичка со морков и цела тегла ја снемува за неколку минути. Деновиве бебе наполни 8 месеци, па ќе мора да ги купиме и оние што до сега немавме ги испробано. Постојано ги загледувам кашичките со лосос и тестенини. Извинете мајки, следно одење ќе ги купам сите од рафт.

Бидејќи немаме ДМ во нашиот град, еднаш или два пати месечно специјално одиме во ДМ Штип или во Скопје и отидени сме за да ги празниме рафтовите.. :D :D (Се извинувам на мајките и татковците што одат после нас и не останало што да купат) :D
    Еднаш дури се случи една мајка да ми префрли зошто не сум оставала за останатите, да сум купела колку што ми треба и потоа друг ден да сум дошла пак. Ех да имав ДМ во мојот град веројатно така и ќе правев, но кога немаме, откако стигнувам дома сфаќам дека сум купила премногу и дека сум натрупала залихи за подолго време.
    Од житните кашички сум презадоволна, понекогаш намерно правам повеќе за јас да дојадам. Чајчето бебешко кога ќе остане во шишенцето на крајот од денот се караме кој да го допие, дали мама или тато. DM какао, DM цимет, и бисквити додаваме во домашните кашички, а кога ќе ја наполни пелената сум најсреќна. Пелените на babylove никогаш немаат пропуштено.

Моментално залихата ни е критична, мора да надополниме. AE075A7E-1D91-4C4B-B16F-F4D65564C085.jpeg

Последна измена: 4 февруари 2021
    На Ingvild, BeloMache, Chuchanov и 11 други им се допаѓа ова.
  5. anitka-fifa

anitka-fifa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    383
    здраво
    и ние имаме пробно повеке вкусови
    Dm bio просо
    Dm bio киноа
    Кашички со житарки без млеко, банана јаболко манго... и баш бисакале да пробаме и од зеленчуковите каши и плус кашите со мевце бидејки сега треба и тоа да воведеме

На Fallen.Angel и elcezelce им се допаѓа ова.
  6. ajan81

ajan81 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2019
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Ова се ДМ БИО производите за ќерка ми, a ние возрасните си имаме посебен асортиман .. убедливо најдобар избор за здрава храна и најдобри и единствени комбинации на бебешките каши. (y)(y)(y)
    Омилена ни е јаболко, банана, цреша и мусли (one and only) од овошните и морков, анасон и компир од зеленчуковите. ^_^
    Добро би било да донесете масло од репка, ванила бурбон, а и гризот од крупник :wasntme:
    DM BIO.jpg

На Leo_29 и duffi им се допаѓа ова.
  7. pharmacy

pharmacy Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    370
    Ги обожава ноќнитие, маракуја и јаболко, житните, овошните. Исто така со сласт си ја јаде палентата и коноа.

8. PinkGirl*

PinkGirl* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    639
    И ние сме ги пробале сите кашички.Поради брзото темпо на живот немаме баш време секогаш да готвиме свежо па кашичките ни се првиот избор.Редовно купивам dm bio овесни снегулки и просо.
    Омилена му е кашичката од јаболко,малина и банана.

9. Tedyyy

Tedyyy Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    3.023
    Nie sme od Bitola I stanot ni e mnogu blisku do dm,pa veke ne znaat I vrabotenite.:D
    Najomilena ni e palentata na dm koja ja kombinirame so domashno kravjo sirence.
    Isto gi sakame I ovoshnite kashichki,osobeno od kajsija i jabolko.Imaat organsko poteklo I odlichna cena.

10. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.965
    Допаѓања:
    5.367
    Да бидам искрена, немаме dm во нашиот град, па немаме ништо пробано.
    Денес мажот ми беше за Скопје, бил во три продавници на dm, ми се јави, ми вика се е распродадено :(.
    Толкава ли е побарувачката на овие производи ? :?:

11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Мажот нешто те зезал :) се случува често да нема одреден продукт, ама баш ништо дека немало е малку чудно :)
    Што конкретно барал?

На cresa-jagoda и elcezelce им се допаѓа ова.
  12. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    До сега никогаш не се случило да нема кашички бар.

На mssuniquee, cresa-jagoda и LadyC им се допаѓа ова.
  13. Kam.Eli.

Kam.Eli. Нов член

Се зачлени на:
    5 февруари 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ние ги обожаваме сите ДМ производи, ама и нивното млекце Baby Love, a пак за кашите рачиња плескаат бебе ручка се ама омилени се овошните каши со мусли и кашите со пилешко мевце и со лосос. Топла препорака за прекрасните вкусови на dmBio кашичките

14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Точно :)

На Leo_29 и elcezelce им се допаѓа ова.
  15. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.467
    Имаме право да учествуваме ние без бебе? И дали ќе се важи ако е бебето од комшијата на пример?

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  16. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    7.820
    Ги сакаме сите овошни и ноќни. Супер подарок, браво!

17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.172
    Допаѓања:
    147.908
    Ми се десило АД и пелени у Сити Мол да не начекам, ама кашички увек има. :)

На cresa-jagoda, kukla21 и eta им се допаѓа ова.
  18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.194
    Допаѓања:
    18.312
    Може имало некој вкус конкретно на попуст,па од тој да снемало инаку секогаш рафтот е полн,и да сум тргнала по една ако ја нема таа ќе земам друга ,нема утка :)

На cresa-jagoda, kukla21 и elcezelce им се допаѓа ова.
  19. mother_nature

mother_nature Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    521
    Немаме сопствено возило, а со бус/комбе не ми се патува особено не со мало бебе. А и подобро е се знае да си имаме тука. А и дм ќе си има добра заработка во пп :D не има доста :clap:

20. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.641
    Не се жалете ќе отвореле, колешка ми кажа :)

На mother_nature му/ѝ се допаѓа ова.