Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Оскари за 2011 (The 84th Annual Academy Awards)

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од Hipster, 24 јануари 2012.

1. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.993
    Јас не можам да ја поднесам оваа импровизирана синхронизација-како и да се нарекува, цела ноќ на прекини гледав.
    Утре ќе си исчитам се убаво, ќе си изгледам слики.

Добра ноќ, јака ни душа што издржавме до волку.

2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.116
    Допаѓања:
    67.108
    Jaс се префрлив на нет гледам. Не можам да ја слушам веќе како лупа глупости. |( Најинтересното се пропушта. Вака на раат.

3. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Реинбоу на што гледаш ти? Јас на зулу гледам,овие нашиве ме отекоја вистина...Каква синхронизација,овие ни превод прават ко што треба ни ништо...Ама и ќе заврши уште некое време додек најдам :D

4. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.116
    Допаѓања:
    67.108
  5. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Абе,си ги раздадоа наградите само на неколку филма и тие што глумат во нив :D ...Досадни!

6. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.116
    Допаѓања:
    67.108
    Уф, ми се приспа страшно. Ќе завршат ли до 5? Мислам дека редно е веќе.
    Били Кристал ми е некако извештачен, не му иде баш со хуморот.

7. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Незнам...би требало...Па и јас ќе легнувам сега,лека ноќ :) :hug:

Изгледа не сакаат да завршат :D Па на Мерил Стрип треба една награда да и дадат,од толку номинации :)

8. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.116
    Допаѓања:
    67.108
    Добра ноќ. :)
    Јас ќе ги догледам, толку гледав, па за крајниве десет минути ќе издржам. :)

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  9. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Јас како се заебав, требаше да учам и ги загледав, ај фустаните, ај уште пола саат, ај 15 минути, ај цигарава....
    Се забуљав, испив литар млеко, незнам што ми стана...

Инаку Гвинет најдобар фустан си држеше, и на Мила не беше лош такоџе.
    Џоли ми е језива, пу, жили и се познаваат одошто е слаба, Џ.Ло преку таквоото со светкине.
    Ама Клуни, ауууу да го имам на неколку години па заедно да си умреме, тој од старост, јас од задоволство.

Ајде нека завршуваат веќе, за 12 саати полагам, треба да поспијам троа, па да повтарам после.

10. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Е ајде,и јас си се зафркнав :D Ќе ги догледам :D
    А Били изгледа е под голем стрес,затоа така Реинбоу :) (ко јас на испит :D )

11. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Најинтересните номинации за крај ги оставаат за да го гледаш цело шоу :devil:

12. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.116
    Допаѓања:
    67.108
    Добро му беше ова за Мерил Стрип, треба да и се даде оскар само што седела таму и глумела дека е возбудена за другите победници. :D Ама Џоли со ногана. :emo:
    Еј отиде линкот. :o Ту бре за малку. Сега на најинтересното треба да ја слушам Миланка. |(

13. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Абе работи линкот,а иначе ете го,кај шо ми го пушти :D Абе таа позади Гери жена беше а? Како маж беше :D

14. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.116
    Допаѓања:
    67.108
    Распаљотка французинов. :D Не ми работи мене линкот, ми вика banned. :wasntme:
    Ама најдов друг, добро е.

15. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Хахахах се знаеше ова,мораше една за Мерил Стрип :D Хахахах сама си прај шега на своја сметка :D Ама и пак глуми ;) :D

16. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.116
    Допаѓања:
    67.108
    Аууу аман бе, толку ли е добар филмов? Растурија французите.
    Го гледал некој The artist?
    И си легнувам веќе. :hai:

17. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Јас, и добар е многу.
    Замисли во 21ви век да гледаш црно бел, нем филм и да не трепнеш цело време.
    Иако приканата е лесна и не е воопшто некоја тешка дилема сепак е прикажана на многу различен и интересен начин. Нешто невообичаено...барем за ова време.

Да го гледаш и не го избегавај зашто е црно бел и без глас :D Јас така 2 пати го бришев па го симнував пак ама на крај коа седнав да гледам ептен бев пријатно изненадена

Јас во глобала сум задоволна од наградите како ги доделија. Само не бев одлучна меѓу Мерил и Глен за најдобра женска. Сакав и двете. Мерил заслужува оскар веќе подолго време, ама оваа година Глен имаше подобра улога и подобра глума.

A Mелита како свршуваше на Ранго :D :D абе за сеир ја гледав. Инаку не разбрав зашто беше толку возбудена...и за Трансформерс исто...?

На Trendafilka, rossonerka, RainBow и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    Затоа што на Ранго има работено македонска екипа. Поточно македонското студио за анимација и визуелни ефекти ФХ3Х кои имаат работено на изгледот на градот како што разбрав. И некој од нив и беше соговорник.
    "Во категоријата за анимиран филм, победи филмот Ранго, на кој работеше и македонска екипа од студиото ФХЗХ, поточно Александар Вишемирски како супервизор и Кристијан Даниловски како продуцент."
    Едит... исто и на Трансформерс имаат работено.

На Stam и AlicaInWonderland им се допаѓа ова.
  19. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Artist не сум го гледала, па не можам да речам, ама зарем Albert Nobbs да не добие ниеден Оскар, дури ни за шминка :o
    Скорсезе малку скиснат беше што не го зема Оскарот :lol:

20. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Јас го изгледав црвениот тепих и почетокот на церемонијата ама не можев повеќе.Денес гледам дека The Artist се закитил со оскар за најдобар филм.Искрено,не ми се верува дека еден црно-бел нем филм може да биде толку добар за да земе оскар ама ќе го гледам па ќе пишам импресии.Исто гледам дека Hugo добил повеќе оскари,ќе го гледам и тој иако не сум љубител на тој жанр.Се на се оваа година номинациите ништо посебно.
    Едно нешто што ми пречи е тоа што академијата секогаш номинира исти филмови во сите категории.Разбирам јас дека одредени филмови според нив се најдобрите за таа година но не може еден филм да има и најдобри звучни ефекти,најдобра шминка,најдобра музика итн.Сепак треба повеќе разноликост да има во номинациите,но која сум јас да кажувам.

Што се однесува до аутфитите,како што кажав Мила Јовович ми беше прекрасно облечена.Ема Стоун исто ми се допадна многу во тој црвен фустан.Камерон Дијаз не ми беше нешто посебно.Воглавно едноставноста доминираше на овие оскари.
    Жити бога оваа Анџелина,на страна што ми е антипатично створење ама тој фустанот некако грдо и стои.И позата која што ја заземала на сликата погоре,ужас.Јас и до ден денес не разбирам што некој гледа убаво и згодно во неа ама ајде.Бред Пит беше просечен.

На crazylady, ceca-1, Trendafilka и 1 друга личност им се допаѓа ова.