Оскари 2015 (87th Academy Awards 2015)

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од DzingrlakaDzikica, 15 јануари 2015.

?

Кој ќе ја земе златната статуетка за најдобар филм?

Анкетата е затворена на 23 февруари 2015.
  1. American Sniper

11,5%
  2. Birdman

6,6%
  3. Boyhood

16,4%
  4. The Grand Budapest Hotel

9,8%
  5. The Imitation Game

34,4%
  6. Selma

3,3%
  7. The Theory of Everything

18,0%
  8. Whiplash

0 глас(а)
    0,0%
  1. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Мило ми е што утнав, океј избор, во секој случај подобар него снајперот за адаптирано сценарио. Игра на имитација и сепак не е толку лош филм.
    За Бирдмен, сосема очекувано.
    Ех лани Хер сега ова птицава глупа, од коњ на магаре.

Добро што видоа толку сензационално во птицава? И режија собра, се ми е страв дека ќе земе и за филм и за главна машка улога.
    И ова го утнав.

Јас навивам за Еди од Теорија ептен!

Последна измена: 23 февруари 2015
    На Marossa и danichap им се допаѓа ова.
  2. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Погоди Хипстер :D
    Жал ми е за Бенедикт,ама и Еди е подеднакво добар.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Супер е Бенедикт,ама мислам дека не им беше по вкус филмов ептен. Ич не го форираа и некако не беше ич меѓу фаворите за улогава он.
    Зема само 2 оскара ако не се лажам.
    Не е лесно да го играш Стивен Хопкинс,сепак е некој предизвик, голема и значајна улога.
    Кјути не е Китон.:whew:

ИИИИИИИИИ птицачовекот.......шта речи коју поруку послати....
    Глупост на векот, а оној што снимаше филм 12 години за џабе.
    Не знам додуша кој од двата е поглупав.
    Ко глуп и поглуп не знаеш кој е кој во дуото.
    Лека ноќ, препросечни оскариве годинава, во секоја смисла на зборот.

На crimson, danichap и Marossa им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.767
    Коментаров на Шон Пен беше најјак :rofl:

5. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Неееее,зоштоо :(
    Сите ми беа солидни,освен Брдмен,штета и за Имитацијата и за Виплеш и за Теоријата. ..
    Разочарана оваа година и од вечерта и од филмовите.

6. thegirld

thegirld Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    93
    брдмен............
    whyyyyyyy,whyyyyyy......
    а можев убаво да си спијам,ех.... :)

7. irrelevant

irrelevant Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    8.328
    Мене филмов ми беше баш за оскар, заслужен беше и очекуван. И си гласав за него. Необичен и оригинален и ко што вика Миланка моќен. Оние другите се веч видени, такви имало и ќе има, оскарот замина во вистински раце. Мирно ќе си спијам сега. Задоволно :)
    Иначе земено вкупно се, ептен лошо издание на оскари. Досадно.

8. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.757
    Margot,Chrissy i Giuliana definitivno najubavi! :inlove: Od frizurata do fustanite,sve im e na mesto.
    rs_634x1024-150222153646-634-margot-robbie-oscars.ls.22215.jpg chrissy-teigen-oscars-2015-academy-awards.jpg rs_634x1024-150222131456-634-giuliana-rancic-oscars.ls.22215.jpg

Прикачени фајлови:

На joy1, MiaNmaR, Marossa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Абе овие ненормалниве изгледа стварно зимале поклони во вредност од 160 000 долари.
    Ако прочитав убаво, поклонот содржел ваучер за липосукција, за мебел, патување со воз кон Канда и така натака. Не се нормални еј, свашта.
    @Lilit да те пратиме у Холивуд да им објасниш зашто Birdmen е просечен филм и не е за оскар а, предобра анализа на филмот имаш направено.
    Штета никој не те прочитал.

Впечатоци годинава, многу утнати категории, предосадни филмови ни еден нема оставено голем печат и не е нешто брилијантно.
    Mногу поделени мислења, ама мислам дека мнозинстовото обични смртници се сложува дека филмов на годинава беше претенциозен.
    Уште една година со филмови кои брзо ќе поминат во заборав. Не се вредни ни за дисктурање тек па за оскар.

На Marossa и Mishela им се допаѓа ова.
  10. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.192
    Јас да се убацам само, Леонардо Ди Каприо зема оскар?
    Номиниран ли беше воопшто? :D

На mackica1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.152
    Допаѓања:
    81.658
    Jaс заспав на најинтересното, т.е. на она кое требаше да биде најинтересно и утрово станувам целата потресена, отварам страници да прочитам што сум пропуштила и кога гледам : Birdman ... Birdman .... Birdman, па побогу, сите оскари ги собра дебилен филм. (facepalm)
    Ланската листа на филмови беше поквалитетна, годинава навистина слабо.
    И Оскари не се тоа што беа, ми изгледа дека многу ги спуштиле критериумите. :(

Тhe Imitation Game заслужуваше повеќе, а многу сум среќна за Whiplash. Ма и премногу! Одличен беше Simons, сосема заслужено. :)

На IronLady и Marossa им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.689
    Допаѓања:
    162.105
    Знаев дека ќе добие оскар, се што е извикано секоја година е така.
    Лаички е пропаднат филм, ама кој знае што гледа академијата во него. Мислам дека е трендовски, ако гледаме пошироко, ќе видиме дека во сите сфери се прифаќа овој стил, од мода до музика. Додека до пред некоја година беше привилегија на сладокусците, дојдоа помодарите по барање на нешто ново и специфично, та дури и машките бради се такво нешто.
    Нејсе, дури и во обратен случај, Брдмен би бил подпросечен филм. најмногу се извади на фотографија и музика, приказната е подпросечна и веќе видена, болно его, растроени луѓе, нешто кое романтичарите сакаат да го видат во животот на уметниците, ги вади од зона на комфор без да знаат како е навистина да се бориш со лични демони. До душа не мора да си шизофреничар, а да не си поминал барем една ваква епизода во животот пред да се издигнеш над себе си, ако тоа е поентата, сите да се пронајдеме, онда, да, супер...ама пак, не е тоа тоа.

Златна Бубамара и Сашко се пред Оскариве значи, алал да ни е,пред времето сме.:D

На MiaNmaR, Hipster и Marossa им се допаѓа ова.
  13. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    На IronLady и mims-89 им се допаѓа ова.
  14. CirezD

CirezD Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.486
    Фустаните и целосниот изглед на Витерспун, Палтроу, Лопез, Лупита, Стоун, Роби и Тиген на врвот, не можам да прекинам да ги гледам. Исто и Бенедикт, a и Џон Леџенд заедно со Тиген, каков пар се, милина за очи :)

Инаку многу ми е мило што Еди зема за најдобар актер, апсолутно најзаслужено. :)

15. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    NajNEzasluzeno dodeleni oskari dosega. Najdosadna oskarovska nok. Edinstven plus ne ja trpev Milanka gledav na HRT1 I tamu komentatorite bea super spremni se gledase deka gi imaat gledano filmovite I iscitano mnogu kritiki za istite.

16. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.076
    И јас сметам дека најтапа филмови беа номинирани оваа година, дали цела година беше таква, немаше нешто спектакуларно и нешто со потенцијал да стане култно или што е работава незнам... Како да се губи квалитетот од година во година, па можеби и нормално е веќе нема веќе инспирација, за се и свашта се испоснимија филмови, толку беше изгледа :D.
    Birdman не стигнав да го гледам, дефинитивно ќе го изгледам чисто да видам за што однесе толку награди.
    Еди заслужено си го зема оскарот иако повеќе типував за Бенедикт, се мислев ќе земе он, како и да е супер избор.
    Still Alice и Whiplash исто така не стигнав да ги гледам па ќе искоментирам одкако ќе ги изгледам.
    Е за Big Hero 6 ми е многу мило, ептен си заслужи филмчето е преубаво. Супер соработка на Дизни и Марвел.
    Среќа што The Grand Budapest Hotel не собра некоја позначјна награда, се чудев за што се е номиниран, а боза филм.
    Како и да е не верувам дека некој од овие филмови ќе се памти долго, да бидам искрена и од лани само на 12 Years Slave ми текнува...

А чекајте морав и ова:

На chocolate...girl, IronLady, Hipster и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.007
    Мене најмногу ми беше мерак за J.K. Simmons и Eddie Redmayne. И двајцата беа извонредни! Тотално заслужени оскари. Патриша ми беше онака... мех. А Џулиен уште ја немам гледано, тој филм ми е следен на листа. Ме изненади The Grand Budapest Hotel, не очекував дека толку оскари ќе земе. За Birdman претпоставував дека ќе земе за најдобар филм.

Генерално целото шоу ми беше некако просечно, дури поинтересно ми беше она кога го водеа Ен Хатевеј и Хју Џекмен. Лани Елен ми беше врв, мислам дека тоа беше година со најинтересни моменти.

А најдобра фора од годинава (барем од тие што успеав да ги слушнам) :lol:
    И сериозно, треба да има опција Миланка да може да се исклучи, нешто како subtitle. Публиката се смее, оваа филмовите си ги раскажува... Секоја година иста приказна.

На Marossa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Како што ветив, линк од торент од целата цеременија @mims-89 :)

http://thepiratebay.to/torrent/1936835/OSCARS 2015: The 87th Annual Academy Awards HDTV x264-2HD/

Има и од карпетот ако некој е заинтересиран.
    http://thepiratebay.to/torrent/1938797/Oscars Opening Ceremony Live from the Red Carpet 2015 HDTV x/

Јас не би се согласила со вас само дека лани немало филмови за паметење,и те каако имаше напната ситуација лани, и филмови кои ќе останат во паметење, па и самиот 12 години роб не беше најдоброто нешто.
    Оваа година беше тотална утка, од филмови, до церемонија, немаше никаква возбуда и незивеснот.
    Многу млитава година.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.192
    Луѓенца, мајка ми сака да гледаме некои од номинираните филмови.
    Кој препорачувате?
    Јас не сум многу за Birdman, некој друг? :?:

20. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    @Lella Ако сакате комедија,малку црн хумор можете The Grand Budapest Hotel,онака порелаксирачки.
    Ако не тој,тогаш Imitation game или Theory of everything.
    Whiplash не знам дали би ви бил по вкус,ама исто добар филм.

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.