Кокев се изјасни дека фустанот на Тамара не е креација нејзина. Се предомислила Тамара во последен момент. Како што вели Кокев, имале спремено раскошен фустан на кој се работл долго време...ама незнам што се десило и чија креација носи сега Тамара. Инаку сите други се средени од Кокев
Јас ќе гледам на випвебтв, веројатно сега е а1вебтв. Имам и стрим од ХРТ1, ама Миланка ќе ја слушам на Телма сепак. Ќе го ставам подоцна линкот од хрватскава тв, ако некој сака таму да гледа. Инаку јас очекував Тамара да биде во жолт фустан, не знам зошто. Многу убаво би и прилегала жолта боја. И овој фустан ми се свиѓа, сите се супер скоцкани. Фали уште Оскарот.
На истиот линк од @sweet-cherry имав гледано, но на Телма мислам дека покасно ќе почни преносот. Пишуваше околу 02.00 ќе започни церемонијата, а red-carpet час и половина порано..
Моментално гледам на јт на PeopleTV, ама кога ќе почне шоуто, гасат сѐ, па да се организирам, одма да се префрлам. Иначе, поголемиот дел од коментарите се за Били, Џокер и Ханиленд.
Прекрасни се. Ми се иде слободен ден да земам утре само за да ги гледам Оскариве Типувам дека ќе земеме награда за најдобар документарец, странски филм сепак мислам кај Паразит ќе отиде.
Ништо чудно така да биде, сега кога ги гледам номинираниве. Освен да има пресврт, ако Паразит земе бест пикчр (се сомневам, има поголеми фаворити од него во игра), па нашиов да се протне тука. Јас некако имам чувство дека барем 1 ќе земат нашиве, па сега која категорија дојде добредојде. И јас пуштив Peopletv на youtube, па не можам да дочекам дури почне на Телма.
Премотав. Видов. Иначе, Parasite ми е некако ептен high budget филм за да биде во категоријата со останатите странски филмови, бидејќи тие скоро секогаш се со мал буџет и некако не ми се споредливи. Мислам дека не би било фер да ја земе таа категорија.
И јас го делам истото мислење дека постои голема шанса Parasite да земи оскар за најдобар интернационален филм, некако поголеми ни се шансите во категоријата документарец.
Лани документарците и интернационалните филмови беа меѓу првите награди, не се сеќавам точно ама не беа многу доцна, ги фатив се сеќавам.