Гласав за Аватар.Филмот ми беше уау и емотивен и добро снимен и све.Еден од најдобрите што сум ги гледала,дефинитивно.Баш се надевам дека тој ќе го освои оскарот. Елвис почнав да го гледам,но ми стана досаден уште на почетокот па го оставив. Ако филмовите на почетокот не ми бидат интересни ги оставам веднаш.
Го изгледав Everything Everywhere All at Once. Емоциите ми се all over the place. Исто како и филмов. Кастингот совршен, глумата предобра, се надевам ќе соберат некој оскар. Имаше пресмешни моменти, пребизарни моменти, преемотивни моменти. Во филмов се е пре. Кога беа камења ми е една од омилените сцени. Немам зборови за тоа колку е добар филмов, дефинитивно заслужени номинации.
Michelle Yeoh ми е една од омилените глумици. Многу ми е мило што конечно добива признание какво што заслужува. Филмот и мене ми се допаѓа ептен. Ми се погоди темата со она што ми е интерес подолго време и мислам дека така сложена концепција е многу успешно претставена филмски. Има се што му треба на еден добар филм. Се надевам дека ќе победи.
Се надевам прво Michelle Yeoh дека конечно ќе добие оскар, па после Everything Everywhere All at Once. Ја обожавам во што и да глуми, предобра глумица.
Ги гледав Elvis и Triangle of Sadness. Кај Елвис не ми се свиѓаше форматот, но тоа си е моја лична преференца. Општо имам проблем кога во приказната се јавува некој лик како наратор. Не ми се свиѓа кога е така, но Остин Батлер навистина го носеше цел филм на рамена и секоја чест за тоа. Многу ми се допадна во улогата, ќе бидам среќна ако се случи оскарот за најдобар актер оди кај него зашто навистина беше одличен. Не би го сместила овој biopic во листата најомилени, некои делови беа како протрчани набрзина. А и јас како @sweet-cherry, малку сум тим Brandon Fraser & The Whale. Патем, најде некој снимка од Китот? Triangle of Sadness ми беше само уште еден претенциозен филм. Ја разбирам замислата, идејата која стои позади него, ама воопшто не ме фасцинираше.
Ги изгледав The Fabelmans и All Quiet on the Western Front. Искрено не очекував дека The Fabelmans толку ќе ме освои. Стивен Спилберг си го сакам, ама мислев дека и овој ќе е уште еден од неговите overrated филмови. Ама приказната која што во голем дел е базирана на неговиот сопствен живот ептен ми се допадна. Можеби зошто уште како од дете и јас сакав да ја работам истата работа, ама не ми се исполни сонот Меѓутоа не мислам дека ќе го земе оскарот за best picture, можда за best director. All Quiet on the Western Front е мрачен, и очекувано за филм посветен на војна. Тежок за гледање, има сцени од кои што желудникот ти се превртува, и за разлика од пример Hacksaw Ridge од пред некоја година, кој што ми беше фаворит, овој е брутално реален. Мислам дека за интернационален ќе го земе оскарот.
Гласав за Аватар оти реално само тој ми е изгледан. Од почеток до крај го гледав со солзи во очи, не знам дали ми беше преемотивно или ради ПМС, ама дури и од што ми беа прекрасни некои сцени солзи буквално ми доаѓаа. Помина една недела како го гледав и уште сум во сино-зелен свет Првиот дел ми беше уште поубав и сто пати можам да ги гледам овие филмови. Едина замерка, Spoiler смрта на Нетејам. Можеше да се прескокне ова
Јас денес почнав со оскаровскиот маратон. На гугл Triangle Of Sadness е опишан ко драма-комедија, па си реков супер ко за старт да почнам со некое чил филмче... Филмов попрво би го опишал ко хорор, отколку комедија. Ако Титаник ми нема набиено страв за пловење со брод, овој филм тотално го направи тоа. Мене ми дава малку Parasite вајб, победникот од пред некоја година. Не верувам да победи, ама сфаќам зошто е номиниран. Пола филм бев со рака на уста. Иначе номинираните не ги ни погледнав, ама го имам гледано и јас Puss In Boots. Голем фан сум на Шрек универзумот јас, така да мило ми е ако го земе тој оскарот.
Everything Everywhere All At Once не може поточен наслов да има. Јас воопшто не сакам Sci-Fi филмови. Верувам дека за соодветната публика е одличен, меѓутоа мене скроз не ми задржа внимание. Како и да е, верувам дека можеби ќе земе некој оскар за режија, приказна, глума... можеби и ефекти, кои со режијата највеќе ми се допаднаа од целиот филм, меѓутоа Аватар е тука, така да не знам многу околу тој дел. Не планирам за секој филм посебен пост да пишувам, ама овој го гледав на трипати, така да мислам дека заслужува посебно внимание.
Нема уште, и јас чекам, а не ми се оди во кино за таков филм. Фала за инфото, дефинитивно ќе го прескокнам, не знаев дека е таков, мислев некоја драмичка. И за All Quiet on the Western Front се мислам, не ми се гледа војна, крвишта и убивања... Го изгледав The Banshees, одличен, се пронајдов многу во приказната некако. Само не ми се допадна Spoiler крајот што остана така, би сакала разрешница да видев. Додека еден од нив не умре, нели.
Ни мене не ми се оди, ама ако не го најдам за скоро, нема баш многу да се мислам. Нестрплива сум и ми се чини дека љубопитноста на крај ќе победи. Го немаше и Women Talking, не сум проверила дали го ставиле некаде во меѓувреме. А Banshees супер беше, меланхоличен со одлични ликови. Само и јас имав некои замерки но не е ни толку битно. Се мислам Babylon да го гледам, ама ме предомислија коментари дека не вреди да се потрошат три часа на него, па ќе видам. Пишете ако некој го гледал. Патем, Топ Ган го гледаше некој, добар е?
Мене одличен ми беше топ ган, ама, филм од детството, па може сум субјективна. Banshees супер беше, само не мислам дека Колин заслужи номинација за улогата, не ми се чини дека беше нешто extraordinary. Spoiler Ама колку ми беше жал за магарето леле, си пуштив некоја солза морам да признаам.
Да, и јас сум сентиментална кон тој филм, еден од омилените од тогаш, сосе песната, сосе се. Само Том Круз ми одмиле многу од тогаш, па некако се замислив дали да го гледам да не ми одмили и првиов дел. Ама сепак го симнав, се надевам ќе го гледам деновиве па сега...се ла ви. Не верувам дека ќе земе оскар Колин, зашто да, далеку подобри улоги имал низ годините и оваа некако не ми се издвои ни мене. Ама и мислам дека нема шанси покрај Остин и Брендан. Битка на титаните ќе биде категоријава во секој случај. Spoiler И јас го исплакав магаренцето, душата ме заболе, ни криво ни должно. А ако зезне работа The Whale и ако испадне глупост некоја на толку чекање, ќе се изнервирам страшно.
Сцените не се толку експлицитни. Мислам да, има повраќање и други гадни работи, ама што те читам низ темите за серии, многу повознемирувачки работи имаш гледано. Освен ако немаш фобија од повраќање, немаш гајле. Иначе јас филмовите ги симнувам од тука: https://1337x.to/home/ https://yts.mx/ Немам баш проверено кои ги има кои не, ама проверете.
И јас од таму симнувам @Ketchup, ги нема сè уште овие два за жал. А таму ако ги нема, значи ги нема никаде. Ќе се чека, тоа е сега.