Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ослаби 8кг за 8 дена

Дискусија во 'Диети' започната од love23, 13 декември 2010.

1. albertina@

albertina@ Нов член

Се зачлени на:
    1 ноември 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    7
    Kolku oslabna za kolku vreme i dali se pridrzuvase na pravilata?

2. Apina

Apina Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    276
    Драги мои жал ми е што морам да ве напуштам, решив од утре да одам на УН диета.
    Среќно на сите што останувате тука и ви посакувам побрзо да стигнете до посакуваните резултати :* :* :*

На ALISA0000, Ema.Sk и zhap4e им се допаѓа ова.
  3. albertina@

albertina@ Нов член

Се зачлени на:
    1 ноември 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    7
    Srekno i na tebe.

На Apina му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Apina

Apina Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    276
    А и со оваа 8за8 има резултати добри само мораш да се придржуваш до правилата

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Среќно, Апина и со лесно. Супер диета-дружба и мотивација бевте:):hug:

Следен ден, што таму се јаде.. компирче:) цело ќе го печам, сосе лушпа, со сол. Тоа за денес.

На ALISA0000, Apina и rose60 им се допаѓа ова.
  6. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Јас од диетата на жан митрев ослабев многу но веќе никогаш таа ,анорексија права се добива.., и од тука гледав примери , и купував продукти јадев но тешко се слабее со поообичните диети, и сега веќе недела ипол сум само на јаболки, две банани во ден, и канче кисело млеко,без леб, и баш чаршија ко ќе сум ми кркори стомак,да ме чуе некој ќе мисли оваа жива гладна :D Па мислев да почнам и супа да јадам ама да не ме завлечи многу на јадење па како што не јадам леб .. а супа течно не оди сама .. па да отиди цел леб наеднаш :| Има некој искуство? Дали во диета од јаболка ,банана и канче млеко, оди супа? Бидејќи за појадок не јадам, само нескафе, потоа ручек ми е банана и јаболко, вечера исто , а пред легнување млеко кисело канче, и пијам многу сокови густи газирани, вода ,чаеви, а супа ? Ќе одговара и супа без да ми се пријаде леб?

7. Apina

Apina Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    276
    Б
    Благодарам мила, ти како напредуваш? Јас овде неможам веќе многу еднолична храна, отсекогаш сум имала проблеми со желудник а сега уште повеќе. Затоа одам на УН, добро ми беше таму 2 месеци. Ама секако тука сум за дружба и за поддршка се разбира. Само напред!

На lilo и zhap4e им се допаѓа ова.
  8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Супер е. Сега фармерките уствари ми паѓаат:^) дали дека и настинка и циклус и се помина.. па повеќе се приметува сега. И јас веќе не можам ригорозно и еднолично. Оти нема потреба. Повеќе имам ослабнато одошто планирав:tmi: некој треба да ме избрка од диети мене уствари оти се заборавам.:|

На ALISA0000 и Apina им се допаѓа ова.
  9. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.413
    Допаѓања:
    171.796
    Денес втор ден од втора тура во првата симнав3 кг за 10дена
    денес е ден за компир и денес нови -3см обем на стомак а вага си стои у место
    борбата е за нови 2-3 кг да се симнат

На zhap4e, Apina, albertina@ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. albertina@

albertina@ Нов член

Се зачлени на:
    1 ноември 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    7
    Denes tred den prva tura den za jabolka pomina se nadevam na rezultat za da prodolzam.

На zhap4e и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  11. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.293
    Apina
    Благодарам мила, ти како напредуваш? Јас овде неможам веќе многу еднолична храна, отсекогаш сум имала проблеми со желудник а сега уште повеќе. Затоа одам на УН, добро ми беше таму 2 месеци. Ама секако тука сум за дружба и за поддршка се разбира. Само напред![/QUOTE]

И како во УН, колку ослабна? Денес ми е 11 ден со УН и се чувствувам малку полесна. Диетата е супер и воопшто не ми е тешка за држење освен некои кикснувања што направив. Ама терам мора да се ослаби

На zhap4e и Apina им се допаѓа ова.
  12. Apina

Apina Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    276
    И како во УН, колку ослабна? Денес ми е 11 ден со УН и се чувствувам малку полесна. Диетата е супер и воопшто не ми е тешка за држење освен некои кикснувања што направив. Ама терам мора да се ослаби[/QUOTE]

Бев на УН скоро 2 месеци и ослабнав 7кг ама морам да признаам дека во вториот месец правев некои грешки. Повеќето кг се губат во првиот месес, во вториот има малку стагнација кај сите скоро, ама сепак после 29тиот ден има резултат. Јас почнав вчера денес сум на скроб и немам до сега грешки се надевам така и ќе продолжам. Полесно е следејќи ја групата на фб имаш секакви јадења од таму добиваш идеи за нешто поразлично. Не е тешко. Среќно!

На lilo му/ѝ се допаѓа ова.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Многу малку храна внесуваш.:D па,една супа ако плус почнеш да сркаш,нема да ти штети. Повеќе тањири..слободно. :) Плус зеленчук во супата... слободно,исто.:)

На Oscar Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  14. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Затоа и сношти два система примав одвај пишував на фб :D ми рекоа бкомплекс да пијам да ме терале да јадам, ја реков нз зш вака а се си јадам (не кажав што јадам за да не викаат ) , припаднав вкафич сношти мора да сменам исхрана ,ама што и да каснам ме прави надуена да се чуствувам

15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Истиот проблем го имами јас, кога држам диета. Повеќето од диетите не ми одговараат,некои комбинации ме дујат. Треба да видиш која храна те дуе, кои комбинации. Оваа диетава например, mi е топ, оти е еднолична храна. Нема мешање и имаш два дена прочистување - јогурт и јаболки деновите.
    Пробај.:) Во секој ден внесував плус овошје -јаболки,дуња,цитрони, грејпфрут,лимон, плус зеленчук -краставица,пиперки,домати,тиквички,модри патлиџани... вклучително и маслинки, понекогаш:) и така се слабее а не гладуваш. Подобро ова него да останеш гладен па да тргнеш кон мачканици, џанк фуд, чоколатца...:)

16. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Модри патлиџани не јадам,дуња ми горчи лимон исто ,пиперки и домати може пржени и лукче ама леб ќе ми бара душава,јаболки веќе јадам, јогурт не баш , а ти како ја држиш , се јадиш во денот од ова што наведе или имаш план за оброк во одредено време ги јадеш, јас кога не јадам а ми се јади, чуствувам тресење внатрешно додека не земам да јадам нешто, а тоа е од што организмот ми бара храна, ама незнам неможам да јадам многу.
    Сношти два системи наеднаш за 1 саат истекоа после тоа бев мн весела и свежа и некако многу бистро и јасно гледав на работите и околу мене , сабајлево станувам кафе пиев и по некое време зашеметеност и збунетост на одредени моменти, мора да сменам исхрана ,на јајца сум алергична не би сакала никако , сирење бијано не мн солено е ,ама може фета? Или она овчко мислам беше ? Едно несолено и како гума на џвакање?
    Од ова што јадам , банана ко ќе јадам ме дуе дури ми доаѓа киселина внатрешно , може не треба да јадам?

17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.413
    Допаѓања:
    171.796
    трет ден втор циклус
    јаболки
    за прв пат останав на овошје денес јаболка мандарина и банана
    инаку терав компир ден по два дена
    утре ден за месо со салата

18. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    @rose60 А зошто не ја пробаш УН? Мислам дека и немаш многу вишок, имам видено твои слики мене барем сосема ок ми изгледаш.

Со ова со надуеноста и јас се мачев,буквално од се ми се подуваше стомакот и киселини имав баш од се што јдев :| кога почнав со ун за 2 недели сосема се среди. А и леб јадам никако не се откажав од него.
    Или па пробај храни се според крвна група, ќе знаеш што ти одговара а што треба да исфрлиш од исхрана

извинете што сум офф топик :$

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    До некаде си во право, ќе видам на нет диети за крвната група, Анегатив сум, па можеби има, или ќе ја пробам оваа што ја напишаз ќе побарам нагоре во постовите што се јаде

20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.413
    Допаѓања:
    171.796
    оди си во центарот срце нека ти направат еден тест на интолератност на храна ке видеш која храна не ти одговара

На rose60 и zhap4e им се допаѓа ова.