Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ослаби 8кг за 8 дена

Дискусија во 'Диети' започната од love23, 13 декември 2010.

1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    @rose60 , ко што рече, Алиса,испитај се. Можеби телото не ти е за да држиш некоја од диетиве што ние ги држиме, особено па оваа со еднотипна храна и рестрикции какви е. Јас пример, банани избегавам генерално и особено кога држам диета.:) Повеќе јадам други овошки, јаболки - оти прочистуваат и цитрусните... ради истиот ефект. Избегавам и прженици, заради зејтинот па се што јадам е свежо - во салата, или печено, тостирано (на тостер) или варено. Леб исто избегавам итн. Си стои низ темата што се имаме јадено по време на диетата:) сега овој период само се одржувам за да не ми се вратат и уште полошо дуплираат кг.-те. И тоа е тоа. Го сакам овој еднотипен начин на исхрана и мислам да го задржам уште некое време но не со рестрикциите кои се во диетава.:)

2. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Fala zhapce ke vidam nakaj ponedelnik ke otidam ke proveram a kolku pari zemaat otprilika da ne nad 1000 ? Za tie rab sum skrzava:D a koga stanuva zbor za malovo moe gi rasfrlam :D pisi mi da znam sekako temolam

3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Розе, искрено не знам:) никогаш немам испитувано. :)

4. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Фала ,ќе видам секако ќе прашам и ќе направам

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  5. albertina@

albertina@ Нов член

Се зачлени на:
    1 ноември 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    7
    Peti den denes pak na jogurtce cel den.Ne custvuvam nekoja promena se drzev na pravilata ke pocekam da pominat uste tri dena ne se otkazuvam.

6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.661
    @zhap4e колку циклуси истера од диетава и колку точно симна? И глупо прашање, ама многу битно, која форма на тело имаш?
    Јас сум песочен часовник и не ми одговараат сите диети, нерамномерно слабеам со некои, па не секоја ми одговара на формава.

7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Прво нешто што ми се дебелее е половината. Потоа и во газот и бутинките се симнува.:D Она што го викам задник под задникот ми се прави. Прво нешто што ми слабее е... баш тој задник под задникот и бутинките. Половината најпоследна.:) Дур стаса до половината... и раце ми ослабнале.. и грб и фаца.:)
    Да ги држам диетите кои грото луѓе ги држат, поскоро ќе се здебелам.. оти и во редовни денови јас не ги мешам добар дел од работите кои ги јадат по време на диета.:) Склона сум кон дебелеење. Не можам да си дозволам многу слободни денови на „јадам што сакам, колку сакам“.. па,дури и во оваа диета го избегавав тоа.:) Можеби месец и нешто ја држев па се фаќа повеќе од 4-5 циклуси без двата слободни денови.:) Во килограми не можам да ти кажам оти не се мерам:) по облека само гледам...имам проблем да прекинам диета повеќе одошто имам проблем да почнам. If you know what i mean.
    Пробај ја. Бар првата недела види сосе рестрикциите течен ден и ден за јаболки. Јас кога и да почнам диета, така почнувам... со ден-два течности само. Мене лично, ми влијае на апетитот,ми се намалува потоа и ми се прочистува телото од токсини. Другото битно ми е..дека нема мешање на храна.. кои во други диети ќе ги најдеш, па не ме подувува и сл.
    Освен да ја пробаш диетава и да видиш како ќе ти влијае, друго ..не знам што да ти речам. Разликата кај мене е видлива. Не ја држам прв пат. Секој пат кога имам потреба од диета..оваа е таа за мене.:) Оти,не можам веќе и ко порано да одам на хард кор, екстремни микс аеробик вежби. Зглобовите и коските не ми толерираат веќе таков напор.:D А, кога и од малку измрдување од режими се дебелееш... тоа е.:)

На mareane, rose60 и Lilit им се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.661
    И мене ми се направи сега задник под задникот... се изненадив.
    А и спојлери и меше ми се појавија, иако струкот си го задржав, го имам уште.
    Ми препорачаа рестриктивна диета, под итно, па бирам сега.
    Оваа ми е високо на листата за од некаде да се почне.

На rose60 и zhap4e им се допаѓа ова.
  9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Разгледај, размисли и пробај. Штом бидеш спремна за рестрикции... go for it.

На Lilit му/ѝ се допаѓа ова.
  10. smb asr

smb asr Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    9.577
    Abe lugjenca jas si ja probav dietava pred dve nedeli i izdrzav do jabolko den, i ja ostaviv. Ama site se pocudija si bev vidlivo oslabena, i sega denes mi bese meso den, posto mi se vide brza, da si oslabam uste 10 kg, da si dojdam do 60. Inace pred toa bev 75, posle trite dena koga se merev bev 70. Nekako na mene mnogu efikasna e. Tuku na mesto salata moze maslinki da se jade?

11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Јас јадев маслинки. И тоа не во конкретен ден него... кога и да осеќав глад. Со тоа што не да земам цело канче маслинки да изедам него, неколку. Пак и ко потреба за сол да имав,солено :) и сепак слабеев. Бравос иначе. :)

На smb asr му/ѝ се допаѓа ова.
  12. smb asr

smb asr Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    9.577
    zenski, posto vcera mi bese najlos den, dali mesoto mozam da go smenam so jajce, da ne mi bide kompir den (da smenam) ? Stvarno vcera mi se povrakase od mesoto.

13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Деновиве ми се хаотични па и оброците ми се хаотични...не се ни оброци оти стоечки јадам,не џвакам,набрзина што најдам и стомаков ми се пореметува и бунтува веќе од само пар денови такви. Затоа од утре, режимов и дневникот си продолжува.. со мали измени на рестриктивните денови ...по првата недела. И така...инаку, тешко ми е да се фокусирам на храната. Затоа..ќе шкрабам тука.:nod::makeup:
    Да се биде убав е пр(а)ва радост за мене:makeup::D

На Ema.Sk и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.413
    Допаѓања:
    171.793
    со тебе сум и јас од денес 1ден јогурт
    ја и ти само за тука сме

На Ema.Sk и zhap4e им се допаѓа ова.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Изгледа. :) Иначе не можам да се придржувам до немешањето. Почнав да мешам и тешко ми е на стомаков. Вака, знам што ден ми е... и тоа зготвам,тоа јадам... не му мислам многу и не потфаќам други работи од фрижидер. :) Освен некои такви лесни..зеленчуци и овошки.:)
    Тогаш..си тераме.:handshake:

На Ema.Sk и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.413
    Допаѓања:
    171.793
    :handshake:

17. smb asr

smb asr Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    9.577
    i pak jogurt den :)

18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Јогурт ден и за мене.:) За сега само цитрон, вода, кафе.

19. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.325
    Допаѓања:
    4.781
    И јас сум само за тука. Периодот ми беше таков што се ослободив малку и веднаш покажа на вагата. Од 68 дојдов 72 кила. Не ги вратив сите, сепак имав 76 килограми. Грешка направив што ја прекинав диетава. Вчера на јогурт, денес компир салата. Од почеток пак и знам дека ќе ми биде тешко овојпат. :doh:

20. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    3 ден денес со јаболка само 3 малечки до сега изедени еве сега ќе си печам 2 па утре месо нешто варено или риба...до денеска -2 кг

На Ema.Sk му/ѝ се допаѓа ова.