денес и мене ми е ден со компири држам дитеа како оваа само на др начин се распоредени.знам дека компирот требе да биде варен и во мојта пише де ка требе да биде без сол и да не мешам нисто др така да мислам дека не треба слата.
Сигурен сум дека пред да се објават било какви совети , направени се детални истражувања, но сепак мислам дека акционен план за секоја индивидуа посебно е потребно да се направи , според својата ДНК , за било каков животен стил, вежбање и режим на исхрана да биде добар и ефектен за здраво тело и дух. Затоа можете и вие да направите свој ДНК тест и да добиете свој личен режим на исхрана . http://smartdna.gr/5ABAB2CE.mk.aspx . Со тоа би се решиле сите Ваши дилеми за правилни диети и животен стил .
Јас сеа сум на диета ова ми е 4 ден и диетава е многу добра затоа што јадам неограничено од тоа што ми е дозволено чуствувам разлика почнаа дури и стрии да ми се појавуваат , диетава е со негативни калории но и почнав да бројам колку калории внесувам ,по 15 мин вежбање и половина час пешачење .Мислам дека имам ослабено 3 кг а не се чуствувам истоштена. Диетава гарантира 20 кг за 20 дена што е одлично,читав по форумиве и дека многу ефикасна и дека нема јо-јо ефект доколку внесувате доволно калории...
Јас сум страшно против ригорозни диети. Не е нормално да се ослабне толку многу за толку кратко време. Јас сум за: пиење многу вода, внесување многу овошје и зеленчук, исфрлање на леб и пржена храна и за добра комбинација на намирниците. Со ваква исхрана може се слабее побавно, но резултатите се загарантирани и не ослабнува организмот и имунитетот, а и се избегнува јојо ефект. Само ова, друго све сум против.
Кога се губат толку килограби за кратко време,тие подоцна се враќаат(јојо-ефект) Затоа подобро е вежбање секој ден или неколку денови во неделата и здраво хранење
И јас мислам дека диетиве не се добри,особено ваквите тој ден јади тоа и тоа во толкуу и толку часот...типот на ваквите диети не е добар
се изначитав за диетиве и многу од нив ги имам пробано и ништо н а крај. дури и тоа со исфрлање на лебот и благото не ми помогна, ма ништо. два залага ке каснам , и се се лепи на мене . не знам веќе што да правам. обично по форумиве се жени, ама кој си има мака не бира машки женски форум. едино таму погоре некој коментираше за ДНК тестови , уште тоа не сум пробал. Ама толку сум очаен што изгледа тоа ќе ми биде задња шанса. Сигурно нешто не е во ред со мене.
po katastrofalna dieta ne sum procitala haha kako moze cel den da si samo na kafe ,caj ili jogurt?prvo nutricionisticki e ne pravilno,ne vnesubas nisto sto mu e potrebno na organizmot a posle normalno ke se zdebelis ko ke pocnis da jades kako pregladnata
Не е можно 8 кила да ослабеш за една недела, дури и ништо да не јадеш цела недела. Не се залажувајте и почнете да се грижите за вашето тело.
една братучетка држеше диета и ослабна многу килограми за малку време но за жал после диетата здебели многу повеќе .Ја држеше диетата бидејќи таа е веќе 7 години во брак и со сопругот немаат деца и докторот и рекол дека требала да ослабне и таа барала диети на интернет.Но сега е многу дебела .Јас колку што имам слушано само една диета била на место и била доста здрава онаа со распоред на јадењето и со големи количини на течности .А дека некој ке симне 8 кг за 8 дена верувам дека ек симне но дека не е здраво не е навистина .Јас мислам дека појадокот и ручекон никој не треба да ги брои залаците а за вечера една часа сок или чај или млеко
Moжно е , јас имам симнато 10 за една недела и не ми се вратија , ниту ми се поремети крвната слика .
Може некој од оние што ја држеле диетава да ми каже дали смее вториот ден со варените компири да се јаде + салата (кромид и патлиџан)?
Jaдеше нешто воопшто штом си успеала за 7 дена да симнеш неверојатни 10 кила? Мислам дека и со 100% гладување вакво нешто е тешко да се постигне но... Како и секогаш за вакви неверојатни работи велам прво да видам, па ќе верувам. На муабет, не
Прв ден ми е, си испив јогурт две чаши до сеа. Имам 67 ќе ви пишам за 8 дена што сум направила. Напоредно вртам орбитрек саат време. Знам дека е штетно тоа за мојот организам али мој избор. Неможам веќе со спори диети, не функционираат кај мене. Мајка ми е пресреќна откако ја држи УН диетата. Јас почнав исто со неа ама немаше кај мене резултати. НИКАКВИ! Дефинитивно таа диета е за подебелки, за повеќе килограми што треба да симнат. Мене не ми делува! Медицинската диета исто така е брза диета и кога ја искомбинирав со орбитрек супер ми беше! Ајде со среќа на сите што ја држат или се решиле да ја држат. Ќе ни треба