Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ослаби 8кг за 8 дена

Дискусија во 'Диети' започната од love23, 13 декември 2010.

1. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.325
    Допаѓања:
    4.781
    Да де, како што сега јас пишувам од болница. Нема врска :)
    Си јадев многу повеќе овие два дена и да се мерам нема да биде релевантно сега колку сум симнала од диетава ама симнав отприлика 5-6 кила.

2. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.097
    Можете сокови да да полни со шеќери кои поправаат :D
    ваква диета секој може да ви каже, едноставно е не јади, гладувај :!:
    исчистете ја само водата од стомакот и мислите сте ослабнале. океј
    ама што праиме кога ке ја прекинете диетата? кога повторно ке почнете ко ненаситни да бутате у тоа устата што ке видите а? опет иста песна ;)
    а гарантирам со подолго време на оваа нездрава диета сигурно лошо ке влијае на здравјето ваше.
    кој се разбира добро знае дека правилно слабеење е она кога ке губите од 3-4 кг месечно се друго е срање :)

3. valerija22

valerija22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    11
    Eма те молам кажи дали може да се стави само малку вегета на месото и компирот.

4. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.325
    Допаѓања:
    4.781
    Па незнам, ваљда може. Јас си додавам со компирот оцет и кромид и си правев компир салата. Неможев само таков да го јадам.

5. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Jас ја имам истата тежина и малку сум пониска од тебе 165 ,Имаш ли некој резултат,да ја започнам ли диетава од утре :?

6. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    И уште едно прашање во сите денови освен како што е по програмата на диетата може да се пие кафе и бода во неограничени количини ?

7. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.325
    Допаѓања:
    4.781
    Да, можеш но без шеќер кафето. Уствари јас си ставав натрен една таблетка. :)

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Јас ја држев ,изгубив 9 кг и ги вратив автоматски.Шит.

9. meri321

meri321 Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Ај ве молам искуства од диетава :) Планирам да ја почнам од утре.. Mи треба баш толку за симнување.. :D

10. Wellness.girl81

Wellness.girl81 Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    17
    Ако ти треба да ослабис 8 кг најди си некој здрав резим на исхрана и изгу би ги за 3-4 месеци, ако сакас да останес без вишокот затоа сто со оваа диета ке изгубис само вода и мускули а сало ќе ти остане. Јас само со промена на навиките за исхрана за 6 месеци изгубив 10 кг, и сум презадоволна бидејки воопшто немав чувство дека сум на диета бидејќи ништо не ми беше забрането. Веќе 2 месеца си ја одржувам килажата и никогаш не сум гладна, не се откажувам од ништо и конечно сум задоволна со самата себе

11. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    Јас ќе држам диета за првпат во мојот живот, бидејќи сум цело време на здрав режим, ама зезнав многу со тоа што јадев во последно време се што не ми е препорачано по крвна група, па за првпат имам стомак, ама не сало, туку подуен, како кога бев 6-ти месец бремена :lol: се шалам не е до толку, ама мене ми смета, па решив да ја држам, ама сакам да ја модифицирам, денес јогурт, утре компир, ама на јаболка цел ден, не би можела, знам, па планирам после компирот утре, да имам 2 дена месо со салата, и петиот риба со салата. Што мислите, ќе ја биде вака?
    Исто денес нема шанси само со јогурт, јас сум јадач у суштина, сокови нема да пијам, ама дали ќе смета многу некој 70-80 грама кашкавал да кркнам?
    Мора да џвакнам оти не ја бива вака само.
    Ај кој има идеја за моиве модификации нека ми пише побрзо, башка што мене не ми е за килажа и онака сум слаба побајаги, ама стомаков да го доведам у ред, ама сакам брзо да биде, па затоа решив вакви 4-5 дена :)

12. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    Јас ја почнав денеска ја почнав со 62кг ке ве известам на 4 колкун имам симнато во првата серија ххаха

13. MarchelineAmaru

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Пак сум на оваа диета ,трет ден ми е и симнав 2ипол кг досега.
    Мислам да ја повторам трипати наместо два ,па ќе ве информирам за резултатите.
    Засега сум задоволна , полна сум со енергија и не чувствувам глад ,тоа ми е најважно.

14. MarchelineAmaru

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Јас мислам дека ќе има ефекти ,бидејќи и месото и рибата се со протеински состав ,а протеините помагаат во создавање на мускулно ткиво .
    Со среќа и пиши ни резултати.

15. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    И како ти е до сега?Симна уште некое килце??? И јас сакам да ја почнам...

16. katejanevska

katejanevska Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    дали може да се изеде поповина кг компири наместо еден кг бидејќи неможам да јадам варени компири?

17. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Јас моментлно размислувам за диетава и планирам да ја почнам од утре, значи почнувам со 80кг 8) а треба да стигнам до 70кг :angel: ќе ве известувам за резултати :lol:

18. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Jaс секој ден пијам Баланс јогурт од пола кило и едно двопек тоа ми е до кај 1 саат на пладне и 1 кафе без шеќер (овошје кога како),кога ќе си дојдам дома во 3 ипол обавезно една марула салата (со јајце :lol: )и по 1-2 тањира супа од петле,мала пауза па ручек.Не вечерам.И да ти кажам не држам диета ама симнувам кг до сеа 4 за недела ипол,али за 10тина дена е Н.Г па таман имам 8 дена да ја почнам.Те известувам за 4 дена како ми е состојбата па пиши и ти.Поздрав :*

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  19. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Баш ми е мило што ќе имам друштво во диетава :inlove:. Јас од утрово испив 1/2л. битолски јогурт, а за вечера имам 1/2. баланс :D А бидејки нема да заспијам вечер ако не јадам нешто :tmi: планирам да јадам супа, и тоа е течност :rofl:.
    Ќе ви се фалам на форумув за секој симнат грм :!: -За мотивација ;)

20. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Пробај да пиеш само Баланс јогурт (по препорака на мајка ми :) зошто таа ослабе мн.од него.).
    Само во првиот ден освен јогурт 1л.смее и неодредена количина на кафе,сокови(јас само лимонада планирам) или мора само 1л.јогурт?