Не сте нормални ако држите вакви диети. Прво, основно и најважно ова е шок за организмот. На организмот му е потребно се` да добие во текот на денот за да функционира нормално, и шеќери, протеини, влакна, масти, белковини. Ако се лишувате до оваа мера, јас не знам како функциоирате во текот на денот, а и плус физичка активност? ма дај молимте, немогуче е и си го уништувате здравјето. Земете вежбајте постојано,кардио и вежби за накачување на мускулна маса, во комбинација со здрава, разновидна и балансирана исхрана, и за некој месец ќе видите резултати, ама со тие резултати ќе бидете среќни зошто ќе ви останат, а со вакви изгладнувања само ќе се чуствувате полу-мртви и на крај ништо.
Денес сум цели 70 кгр и почнав со јогуртот. Ќе издржам јас сум за краткотрајни диети. Треба да симнам најмногу 8 кгр, ама со оглед на возраста и нефункционирањето на тироидета доволно е само 4 да ослабам, па ќе ве известувам како напредувам. Кога бев помлада ја држев лимонската диета и за една недела ослабував по 4 кгр ама освен течноста со лимон земав само кафе, чаеви, зеленчук и овошје и ништо друго.
Си го пробала ли некогаш она со лимоните за детоксификација ,ама и се слабее од тоа ? прв ден -литро кисела вода + еден лимон втор ден - литро кисела вода + два лимони ... и се така до седми ден со седум лимони од осмиот ден па натака намалуваш со лимоните Практично 14 дена пиеш така..одиш во тоалет и по мала а богами и по онаа другата нужда и ем се чистиш од маснотии и токсини ем 4-5 кила ке смалиш. Ем не е нешто комплицирано и скапо па да треба да се мислиш
Па баш за таа лимонска зборував. Неколкупати низ животот ја држев кога ќе осетев дека имам некој килограм повеќе. Не издржував 2 недели и немаше потреба, затоа што за една недела слабев до 4 кгр и тоа беше доволно. Ама освен лимонот и погоре што наведов ништо друго не ставав во уста. Е сега после секоја таква НЕдиета јас лечев желудник.
Да бидам искрена, јас ја имам применето и многу влијае на мене, бргу ,,кинам,, кила. Арно ама имам пријателки кои неможеада ја издржат.Тие освен ова друго не ставаа во уста и ...се разбира...лимонската киселина го гризе желудникот. Иначе не сум за бавни диети, брзо ги напуштам,немам толку трпение јас, сакам одма резултат да има
Ќе ја издржам ама во сабота на слава морам да јадам па така тој ден ќе јадам се, а наредниот ќе почнам пак од почеток. Ќе ве известувам што се случува.
Хахахах ова е гладување не диета. Диги ова е истата онаа со еднолична исхрана само што на пример нема ограничување или дозирање на истата. Пример денес сум само на белковини и цел ден јадам само тоа. Утре јагленихидрати и цел ден без ограничувања јадеш колку сакаш. Без разлика на количината со еднолична исхрана се слабее.
Знаеш што приметив во 3 дена? Само течност губиш масти јок. За 4 дена одвај 1 кгр, а јас треба да симнам само 4-5 кгр ништо повеќе.Така да не држи вода диетава односно гладувањево.
Ти викам, фати си нормална диета. Т.е. режим на исхрана. Јади ЈХ сабајле Протеини за ручек и салата за вечера. Никад нема вишак да имаш.
Ха јас пак и не се држам толку до ова само не бутам толку колку што бутав се и сешто. Сабота и недела јадев нормално денес пак редуцирано и замисли имам 2 кгр помалку. Сосема доволно за една недела помалку јадење и не мешање на продукти.
Водата е најлесно да се тргне. Првите 2-3 кг воопшто не се ни некое слабеење. АКосе напиеш чаша вода со сол одма ќе ги вратиш. Сречно љубоф!
Од денес пак ја почнувам. Гледам претходни мои мислења, сум ја издржала машки до крај пред 3 години и сум била многу задоволна. Моментално имам 71 кило а висока сум 168. Читам доста не ја издржуваат до крај, ќе напишат првите два дена и толку. Ова ти се вика ИНАТ диета. Стегни заби и издржи.
луѓе дали вреди да се држи ова диета ? Немам нерви и живци за подолга диета,, а знам дека не е добро ова и здраво...
Со оваа диета ако си издржала 3 недели секоја чест Ако можеш сподели нешто за тој период како се чувствуваше и како се одвиваше целиот тој процес. Сакам повеќе дена да ја држам оваа диета и затоа те прашувам.