Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Останаа ли машки во Скопјево?

Дискусија во 'Сингл' започната од Trendafilka, 19 февруари 2010.

1. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    да да рекламата е за читај книга образувај се поддржано од Владата на Р.М.

искрено(можеби малку наивно ке звучи) ама јас би ја одбрала розата, оти пред се сум романтичен тим на девојка(романтичар во душа) а шопингот , јахтата, и Ферарито некако не ми се.

знаете како се вели:

парите како дошле, така и отишле, денес ги имаш утре ги немаш а љубовта останува
    :$ :inlove:

2. srcekrsacka

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    јас имам едно прашање, и ми текна нокеска(мисли моето мозоче и ноке на њубовни работи) :lol:

што значи кога сегашното типче ке ти каже дека те сака од поранешната девојка што некогаш ја сакал??? :?: :?: :?:

ме интересира и женски ама и машки мислења :$

3. seksi

seksi Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2009
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    113
    Јас на ништо од наведените не би паднала. Не сакам лигавење премногу, особено ако не го знам типот ќе си речам боже што му е на овој со ружата. А другите, пааа, нека си се вози човекот, не ми е некое задоволство за такви коли, ма да каква кола и да има, не паѓам јас на материјални работи... и да е некој најнормален секси згоден дечко, мислам дека нема првично да се пофали со колата, туку ќе биде нормален и културен, но во најчест случај не е така... Некои машки мислат дека жените можат да ги освојат со тоа... но не е така, бар кај мене... имам таков пример, другар се шали што имал бла бла, сакаше да ме импресионира, човекот е фин и ок, но штом не запалува жарче, џабе му е се што има...

4. srcekrsacka

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Lost

розата како е роза е прекрасно цвекенце, ама важен е гестот свакаш?
    не е само да ја "купиш" розата туку да ја подариш на девојка што ти се допага, или на саканата, со тоа и покажуваш дека ти се допага/ти значи

ретки се тие типчиња што возат Ферари, а сакаат да освојат девојка со роза, за жал така е

5. srcekrsacka

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    навистина што би значело кога со типчето со кое си ти вели дека те сака повеке од својата поранешна љубов??? што некогаш многу ја сакал

машки, ве молам помогнете ми

однапред благодарам

6. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Значи дека те споредува.
    А што има да те споредува тоа незнам, и мене тоа многу ми пречи кога некој ме споредува со негоко, ќути си и споредувај си во себе не оптоварувај со за мене небитни информации!

7. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    Или сака да те импресионира, или стваро е зацепан во тебе....едно од тие двете е.....секој е различен....јас лично не би рекол на некоја така зашто звучи малце глупо....али до карактерот е....мислам дека неможе никој друг освен самиот он да даде одговор на тоа прашање, што всушност му се мота во главата кога ти го кажува тоа...според мене доволно е да ти каже дека те сака, а не дека те сака повеќе од бившата...незнам што му е филмот

8. srcekrsacka

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Ви благодарам на мислењата Мимс и Мистери : :$

9. SmileX

SmileX Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Хелоу Срцекршачка,

Прво за некој да биде компетентен и да ти даде правилна насока мора да ги земе у предвид сите 984 фактори кои не му се достапни, у спротивно имаш крив правец, и лоша насока која може да доведе до цел преокрет на ситуацијата.

Неможиш со една реченица прашање да добиеш читање на мисли и конкретен одговор. Немојте да се смееме и да изиграваме психолози. За да влезеш у психа на твојот дечко мораш ти самата да бидеш добар психолог, набљудувач итн, а за да се добие релевантно мислење малце за твојот случај е зезнато, затоа што одоговор кој сакаш да го прочиташ е очигледен и сакаш да биде позитивен, а реалноста е друга.

Ќе се осудам да ти дадам насоки кои ќе ти помогнат да ја решиш оваа "очигледна мистерија":

Многу голема е веројатноста да си немала секс со него (немаш наведено колку долго се познавате, претпоставувам ова е почеток и затоа не си сигурна во изјавата )! Второ, интуицијата ти вели дека има нешто сумљиво у цела таа реченица, нели?! ( иначе не би постирала тука да си сигурна, нема тука филозофија ).

Баш ме интересира како тоа може љубовта да биде мерена, кои се тие показатели, како типчето извршило прецизно мерење?

Единствен начин да го дознаеш ова е да го прашаш лично, кои се тие негови мерки за љубов?

Дознај што е тоа што он изјавува дека е љубов, прашај го како он ја доживува љубовта? Што за него значи љубов?

Од каде знаеме колку ја сакал претходната девојка, ако мери на скала од 1-10 може ја сакал 2 а тебе 3?

Немора да ми одговорш мене на овие прашања, само постави му ги на типчето, биди спремна на неговата збунетост :), верувам дека те сака и те почитува! Само внимателно со одлуките ! :)

На aleknovy и beticka им се допаѓа ова.
  10. aleknovy

aleknovy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    194
    Еј, за овој дел да ти одговорам поконкретно... Не верувам дека постојат 30годиншни мажи со успешно реализирана кариера кои се срамат. Обично мажите срамот го надминуват до 20 години, или најкасно до 25-26 години... После тоа ако не приоѓаат не е срам, туку апатија и индиферентност... у смисла... зае*и не вреди, што ќе се мучам уопште да пробувам ако они вложат нешто. Значи ако не се женети до таа возраст мажи, обично развиле менталитет ваков (види, освен некоја ако не покаже ептен јак интерес и флерт, не вложувам ја труд... не вреди).

Тука си грешката... Мажите редовно биваат повредени... Тоа со "ќе си позбориме, ќе си поиграме" ти е малку идеалистички, бидејќи голем процент има на девојки кои вртат грб, навредуваат, исмејуваат итн... Сеа ќе речеш НЕ Е СЕКОЈА ТАКВА... да... али типот не знае унапред која е таква... Чека знак од типката (не сум таква, пријди, не касам) :lol:

Затоа што истото го пробале со некоја друга девојка пред тебе, или видел другар како го прави тоа со некоја девојка.... и таа истата им удрила шамар, им направила фаца (гаден си кретену) итн... итн...

Не мораш којзнае какви иницијативи... Пример да трчаш на убави момци и да им правиш муабет прва... Доволно е да го погледнеш некого, директно во очи, да го држиш погледот, и да држиш насмевка... Повторно, ако само играш и немаш насмевка и не праќаш покана, откај знаат типците дали си отворена за приоѓање или со од оние што исмејава и мава шамари?

На Aenarion, gluvarche, SmileX и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. aleknovy

aleknovy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    194
    Прво се скинав од смеење, после се плеснав по чело... Ова само покажува жените колку немаат појма како е да пријдеш... На времето (пред 5-6 години) бев инволвиран со некои луѓе што професионално се бават со курсеви за приоѓање.

Значи во америка и цел свет луѓево по 2-3000$ наплаќаат на тип да му помогнат да надмине страв од приоѓање. Погоди што? Пола од клиентите се од војска, специјалци, параглајдери, возачи во екстремни трки итн... Значи луѓе што без проблем можат да бидат у афганистан и таму некој талибанец со нож у рака трча пред нив, и они без да трепнат, го треснуваат на земја и совладуваат... Типци што скокаат прават вратоломии на мотор на 50 метри висина... али на женско не можат да пријдат.

Исто правеле некое истражување, пронашле дека стравот од скокање од авион е 10 поена пониско од стравот на приоѓање на девојка. Така да... девојките не можат ни да почнат да замислуваат колку им е тешко да пријдат на повеќето мажи.

Главната причина меѓутоа е тоа што дури и кога ќе се пронајдат некои мажи да се натераат да пријдат, премногу често завршувало со лоши искуства.

Прашање 1
    Да те прашам, гледаш згоден тип у дискотека, ти трепери срцето, одвај му приоѓаш, нешто одвај зборови од уста ти излегуваат, и тој зема ти врти грб и мавта рака као "гони се, ружна си". Кое е чуството? Можеш да си замислиш?

Прашање 2
    Ај, некако го прежалуваш првово искуство, велиш не иде така да се откажам лесно... Земаш го правиш ова уште 20 пати, и ти се случува уште едно 10 пати (пола мажи се фини ама ништо не биднува, пола те исмејуваат и отеруваат без ни збор да разменат)... Кое е чуството? Би продолжила да го правиш ова? Би продолжила да приоѓаш на мажи?

Прашање 3
    Идеш на машки форум и читаш мужи како мрчат "абе колку се глупи жениве, што е ова, не можело да се пријде, па што ќе ми е некоја што не може да пријде, како после ќе ми готви ручек по дома?"---Како се чуствуваш во моментов? :rofl:

Значи пази... И мажите и жените си имаат кривица.

Ја лично не ги оправдувам мажите што после 10 неуспешни приоѓања у живот се откажале. Не ги правдам, зашто јас лично не сум се откажал, сум бил упорен, сум приоѓал добри 50-60-70 пати пред да научам како да приоѓам... Значи не сум се откажал после тие првите 10-20 лоши обиди што на секого му се лоши. Сум бил упорен, и сум стигнал до тоа да го совладам приоѓањето. Така да, не ги правдам што толку брзо се откажеле... Ништо не се совладува у 10 обиди.

Од друга страна ги кривам девојките што ни малку не охрабруваат лоши обиди... Никој не се родил знаејќи да пријде како џемс бонд... Се учи од искуство... Секој маж има право да пријде тромаво неколку пати пред да научи. Мада еден куп девојки сметаат дека ако тип не ти пријде како Џастин Тимберлејк у спотовите, дека е манијак, и треба да го изрезилиш што полошо.

Па жити се машко треба или да е тврдоглаво копиле (ко мене и smile) или садомазохист да се казнува така и да продолжи да приоѓа при толку лоши искуства... Не велам дека треба девојките кога некој ќе им пријде тромаво да скокаат од радост и да вадат медал (ЛЕЛЕ БРАВО ПРИЈДЕ!!! ПРОДОЛЖИ ТАКА ДА ПРИОЃАШ НА ДЕВОЈКИ, евентуално ќе го совладаш) :rofl: Не го велам тоа... хаха не ме сфаќајте погрешно.

Али барем малце да имаат разбирање дека никој не се родил да приоѓа како на филмовите. Па ни Бред Пит не приоѓал така на почеток. И него првите приоѓања му биле тромави, глупи итн... Значи, со оглед на тоа што повеќето мажи не се толку тврдоглави да продужат да приоѓаат и после лоши искуства ко мене и SmileX*, жените треба малце подршка да им дадат. Не велам дека ако некој ти пријде тромаво дека треба да се фатиш со него, али баре да му дадеш колку толку позитивно искуство (муабет) да продолжи да приоѓа и да ја совлада дисциплината... Повторно, секој приоѓа тромаво на почеток...

(иначе smile држеше рекорд у приоѓања у македонија хаха, а сега во америка можда, редовно има со него филмски сцени)... Како американките Smile a? :lol:

Лекција, кога ќе ти пријде тип "тромаво", "глупаво" итн, не мавај толку гадна корпа да го осакатиш што и живот нема да се осмели да пријде на друга девојка... А пак, ти тврдам дека процентот на девојки такви у скопје е ОГРОМЕН. Девојки што ако им пријде тип тромаво, или не е нејзин тип, така ќе го изрезили да му остави лузна доживотна...

На Aenarion, Srekicka, easyyyyy и 6 други им се допаѓа ова.
  12. aleknovy

aleknovy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    194
    Една мала ситница... Таа фантазија каде што сите мажи во минатото приоѓале како Бред Питт на филмовите... е фантазија. Тоа време никогаш не постоело надвор од романи. Бабите наши исто само во романи читале за такви мажи... Ако ништо друго, 99% од човечка историја 99% од бракови биле склучувани бракови. Не знам од кај е оваа фантазија дека порано на жените секојдневниот живот им бил романтична новела :lol:

Така да, кога жените ќе речат (ги снема вистинските мажи, ги нема веќе), една ситница да посочам... Тие вистински мажи какви што си ги замислувате, никогаш не постоеле надвор од романите. Еве прашајте ги бабите ако не ми верувате :x

На divi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. phenomenon

phenomenon Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    Прекрасно кажано, Aleknovy. Напросто, ти се чудам од кај ти е тој ентузијазам да пишуваш за нешто и да ги убедуваш девојките, кога и двајцата знаеме дека НИКОГАШ нема да ги убедиш. Тие ќе си тераат и понатаму по свое, а твојот труд ќе отиде во ветар.

14. Lo.OsT

Lo.OsT Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    13
    Срцекршачка сакам да ти одговорам на твоето малце сложено прашање .... Епа и јас на моите девојки сум и фи викал сличните ствари (дека сум ја сакал како никоја друга , дека била 100000 пати подобра од бившите итн.....) . Треба да го процениш машкото какво е у душата и добро да го запознаеш пред да имаш Било што со него зашто ако не е ова вака постои голема шанса многуууу да се разочараш од некои негови идеали и особини . бау де вау алекнову добро кажа.... додека не се проба барем 50-60 пати неможеме да кажеме како се приоѓа , браво зашто многу убаво објасни ....Нека прочитаат женските а у глобала неговите постови се прилично поучни ...Браво алекнову ....

15. srcekrsacka

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Ви благодарам Смилех и Лост на советите :$

инаку едно од најважните правила за да една врска профункционира како што треба, не треба ниту машкото ниту женското да зборуваат за поранешните партнери, и дури машкото да праша-секако дека не сака да добие одговор тоа секако дека не, а многу случаеви познавам кога момчето и вели на девојката: "јас на мојата екс вака, така, или таа не беше kako тебе" но тогаш следува ова:
    " stom tolku ti nedostiga, i sakas jas da sum ko nea,sto baras so mene be?" obidi se povtorno so nea, i ne me zamaraj mene, kako што знаеш не си ниту прв ниту последен па затоа ШЕТААААЈЈЈЈЈЈЈЈ"

мислам дека ниту една девојка не сака да биде споредувана со таа пред неа, ако ти се допага и ако типчето икс сака да биде со неа ок ако не здравје...постојат и други секака :$ :lol: :*

На Danny.T му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lo.OsT

Lo.OsT Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    13
    srcekrsacka многу си во право , не бил ни прв ни последен ,затоа не зборувајте премногу за минатот ...Сеа добро има работи сто треба да се знаат ама со мера :D и бај д веј тенкс :D

17. inmate1807

inmate1807 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    нормално дека никогаш непостоеле вакви Казанови, ама женскиве обожаваат да си фантазираат. не се работи и за тестисите, живееме во општество со еднакви права кон мажите и жените. ако имало такви Казанови, тогаш еве со промениве, сменете се и во овој поглед...

18. inmate1807

inmate1807 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    ммм да и мн ме изнасмејавте со провинцијалките.
    нормално си е тоа. вие Скопјенките не би сакале да си најдете некој од Лондон, Рим, Калифорнија...? работата е тоа што тие шо доагаат од помали места, стандардите си ги спуштаат малце за да се снајдат...

19. gluvarche

gluvarche Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    113
    AlekNovy секоја чест друже :bow: , браво за мотивот, енергијата што ја посветуваш на оваа тема и непрестајната надеж дека некои работи ќе се сменат, незнам кој спомна дека било залудно објаснувањето и работите ќе останеле исти,
    еве јас ќе кажам за мене, многу ми се сменија погледите и размислувањата, и се трудам се што е можно повеќе да си ги сменам, ова не е фарса, искрено кажувам, никогаш не сум ни помислувала дека е толку стресно приоѓањето на нормално машко на девојка во град или кај било (освен оние кои се пуштаат на се и сешто и тоа го имаат толку испраксирано, што ни откачувањето не им е проблем, зашто се тоа од заебанција го прават), секогаш сум мислела што се филма овој, што се занесува, занес потрес, кај гледа па уште дреме, и толку, ти се крши филм....
    али сериозно, одкога ги прочитав деталните објаснувања малце по малце ги менувам погледите, значи оние стартни предрасуди бар ги нема, т.е. они стартни осудувања, а тоа верујте ми значи МНОГУ ;)

темава ја отварам за добро утро и секоја нова порака сериозно ја разгледувам ;)

уште еден проблем, кој е секако ризик, со удварањето, е прашањето „што ако има девојка, или е женет, или несакам да бидам нападна или да си рече што и е на оваа што се зјапнала - досада„??? и овој момент малце кочи, колку и да ми се свиѓа дечко прво барам некој познат да се распрашам да не е зафатен, па после да се одлучам така тешко.....да флертувам малце, а после е и прашањето , тп ако не му се свиѓам???? така да верујте ни на нас не ни е баш лесно, али ....... :wasntme:

На aleknovy, SmileX и Go-Girl им се допаѓа ова.
  20. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    Ова не би требало да ти е воопшто проблем. Зашто на нас машките ни на крај памет не ни паѓа да помислиме добро што и е на оваа, што се зјапнала во мене, туку напротив ќе бидеме почестени ако не гледаш, ни се смееш, и се решиш на тој чекор да појдеш прва. А од машкото нема да наидеш на одбивност, како што вие девојките знаете да ја дигнете главата и да напраите фаца како "wtf"...ако ништо друго ќе напраиш и ќе создадеш ново познанство !!!! - ВО ТОА БИДИ СИГУРНА!!!

за она што го чувствуваш кога ќе се решиш да пристапиш прва, сети се дека кај нас е така ЦЕЛО ВРЕМЕ !!!! ние нон стоп го чувствуваме тоа како нешто да ни мрда во стомак во моментот кога ќе се решиме да "идеме у напад" .... Чаре за тоа? - НЕМА !!!! Единствено живееш со тоа...се е менталитет...значи како машко си ставаш у глава дека како прво што ќе изгубиш? Јес да ќе добиеш ремет од другарите, ама барем си пробал....Како да утре ќе те види и ќе покаже со прст - еве го лузеров !!!! друго па и што ако добијам корпа, ако ништо друго барем пробав !!!! Значи како машко ние си го ставаме тоа во мозокот, и на некој начин после одредено време не го регистрираме...не буквално туку фигуративно не го регистрираме, туку не сме толку неодлучни...Ако се решиш да и пријдеш, ќе и пријдеш па што биде нека биде....Тоа е мислам единствено нешто што може да ти помогне....како што викаат "State of mind and confidence" ....

За тебе би ти препорачал еве следно излегување ако ништо друго чисто за тебе пријди му на некој дечко и види како ќе те прифати....искуси нешто ново, или на некој начин пробај да искусиш низ што поминуваме ние, низ сите тие чекори на неодлучност, па кревање на адреналин и на крај решителност.....Верувај дека после овој чекор ќе си ја подигнеш самодовербата ;) ;)

Пробај па кажи ни како си поминала

На roberta-rubi и aleknovy им се допаѓа ова.