Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Останаа ли машки во Скопјево?

Дискусија во 'Сингл' започната од Trendafilka, 19 февруари 2010.

1. redhat

redhat Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    222
    Главно оружје да сме освоеле машко ни било тоа? Ти немаш мозак(пардон) или само со такви цури си у дружба не не ставај сите у исти кош дека сме давале гз под киррија за пијачка ти ако не способен да ќариш некоја без да ја частиш !А и едниствен пат да освоите девојка мислите дека е ако ја частите или ако се дувате како паун со парите од тате или со бројката на цури со кои сте спиеле аман бееее аман :@

На Decapitated.Hanna и HollyWoodGirl им се допаѓа ова.
  2. DaftPunk

DaftPunk Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2013
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    73
    Ова ќе биде малце подолго, али таква е и темата, па кој не му се чита - не мора. А кој ќе оддели дел од времето нека не се жали дека замарам :D (се зезам)

Вака, да се генерализира е лесно но и разбирливо така да тоа е тоа. Е сеа, факт е дека има многу ствари и стандарди кои се наметнати но тоа не значи дека истите мора да бидат ’’испочитувани’’.

Исто така, фрка е што многу ’’проблеми’’ настануваат поради некои лоши недоразбирања и формирање на мислења без вистинитоста на истите да биде тестирана од прва рака.

Една грешка што машките ја прават е што мислат дека девојките функционираат на ист начин како нас. Пример, ние најголем приоритет ни е физичкиот изглед (нормално индивидуално си е на кој што му е убаво а што не, пример некоја типка за мене може да биде прејака а за другар ми просечна) и можеме речиси инстантно да одлучиме дали би правеле нешто со некоја или не. Девојките од друга страна се во глобала помалце површни и карактерот може да смени многу. Да, некој што е поубав може полесно ќе добие шанса но сепак одлуката дали ќе праи нешто со него, девојката најчесто ја носи откако ќе помине некое време со него и ќе види каков е (се разбира, стално постојат исклучоци).

Ова води до тоа да некој тип својата вредност ја базира на изгледот и кога ќе се појави некоја девојка што е поубава од него, себеси се става во инфериорна позиција и или не пристапува или пак пристапува на погрешен начин, пробувајќи да ја импресионира при што нема да го прикаже своето право јас, и нема да сфати дека девојката најверојатно ќе го примети тоа и ќе го ’’одбие“.

Слично е и со пари. Знам многу фини момци (дел другари дел познаници) кои нема да пријдат сметајќи дека недостигот од повеќе пари би ги кочел во врската. Во смисол, она ќе бара ова и она, како ќе и овозможам? Ко што може да забележите истово е глупост, бидејќи се трга од претпоставки кои реално може да се точни но може и да не се, и нема причина зашто да не се проба.

Ова води до тоа да многу машки се одлучат да не пристапуваат, а ако не пристапуваш нема да знаеш како да го праиш тоа (пошто нели се си е искуство), па кога ќе се решат на пристап, 2-3 пати ќе усерат и одма се откажуваат. Тука поврзаноста е со стравот од одбивање. Тоа исто така е глупост бидејќи типката не те знае и ако те одбие го одбива пристапот а не карактерот на типот. А и башка никоја не е должна да те свиѓа ако ти ја свиѓаш, па каков и да ти е пристапот може нема да сака да праи нешто повеќе со тебе. Ова е сосема фер и нема потреба да се сфаќа како навреда или нешто злобно/непријателско. За жал, повеќето така би го сфатиле. Крај краева, и да те изруга некоја, таа не те знае и нема зашто тоа да влијае на тоа како се гледаш себеси. Ова води и до еден друг чест проблем, а тоа е ’’што е со мојата репутација’’? Која црна репутација дечко, као демек типката ќе земе твоја слика и ќе шири по луѓе - ’’еве го моронот што ми се пушти пред месец дена у Хавана, ако го видите, плукнете го’’.

Друг многу битен момент е што кога имаш некои претпоставки и теории, шансите се дека ќе бараш докази за истите, а такви многу лесно може да најдеш но во меѓувреме ќе бидеш слеп на против-докази. А кога не си објективен е фрка.

Да земеме за пример некоја средена девојка што делува нафурано. Таа нејзина нафураност е на некој начин само позирање, и може да се каже дека сите девојки си имаат своја фина и нежна страна до која може да се допре. Истата типка што ќе ти се испонаша ако и се пуштиш, кога пример и е роденден и татко и ќе дојде сабајлето бакнувајќи ја по чело и кажувајќи и ’’среќен роденден миличко, голема да растеш’’ сигурно ќе биде префина и разнежнета, и ќе изреагира као ’’фала татичко највише на свет те сакам’’ и сл. Не е дека ќе му сврти глава, ќе и звони на другарки и, и ќе каже ’’Леле, овој моронов дојде роденден да ми честита, значи што му е ти ебам сељакот’’. Со други зборови, ако не е фина со тебе не значи дека е 100% злоба.

На ова ќе се надоврзам со фактот дека девојките во главно имаат едно лице за тие што им се свиѓаат а друго за тие што не. Така да, или пробај да дојдеш до тоа лице, или пак ако не иде батали и тоа е тоа. Никому ништо.

Така да би заклучил дека и околностите да се лоши, сепак мора да се игра со картите што ти се подолени, па сметам дека машкиве треба повеќе да се потрудат. Не е дека ги нема фини, напротив ги врие би рекол, само што некако се кријат. Е и да не се правам сега ја безгрешен, во сето ова се пронаоѓам и себеси така да и ја иам дел од вината :)

Што се однесува до девојките, ваљда би било по ОК ако пружаат повеќе шанса, а пак за нивното ниво на привлечност, место облека и толку шминка, подобро би било повеќе вежбање и подобра исхрана (што ќе рече и помалце алкохол, и помалце цигари). Ова чисто ако веќе збориме за изглед. Се разбира битна е и женственоста, а знам девојки кои се топ и фини али па не знаат баш да ме привлечат.

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    Навистина лошо напишав дека нема асолно машко. Има, но таков има еден во 10 души.
    Вистина е дека повеќето се преценуваат, тоа е факт. :!:
    Во еден пост пишувате за моралот и се вреѓате за она што го напишав и дрн дрн... |(
    А, во друг пост, со брзина на светлината го менувате мислењето и не сметате дека ние нашите цицки и задник ги продаваме. :fubar:
    ^ ова се однесуваше за почитуваните господа. |(
    Тоа што вие налетувате на такви цури, си е ваша судбина и ние не сме виновни за тоа ниту пак ни е гајле. ;)
    Ииии, за да те привлече некој треба да биде и физички убав. Нели? :wasntme:
    Тоа што јас сакам дечко, убав, згоден, мил, фин... не е ваш проблем. :)
    Тоа не се високи критериуми. :!: Впрочем, вие сте оние кои имаат високи критериуми и барања.

4. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    Има има,ама ретко...дали ќе налеташ на некој таков,судбина!

5. redhat

redhat Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    222
    Се согласувам апсолутно со HollyWoodGirl вие уствари денешниве мажиња ич не знаете шо сакате една ви е ок нешто после тоа не.
    Не сметам дека имаме високи критериуми ние жените напротив секоја си има свој различен критериум различен тип на дечко шо би сакала да има и ако ти не спаѓаш у тие мажи шо ги сака не значи дека се преценуваме и имаме високи барања... ;)
    Аааа, и ова ве имам приметено и сакате да терате некоја лабава америчка шема ама драги мои и за тоа гзот не ви држи ! Демек нејкеле врски нешо типовите сериозни врски ке се мотаат само за мување за секс нешо сакате да имате и затоа не ви држат мубетиве у горните постови сте се плашеле од обивање немој ти мени те приче !! ајт позз мажишта :*

На HollyWoodGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. redhat

redhat Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    222
    баш така додека најдеш таков на еден куп од другиве налетуваш па многу пати коа ке најдеш таков не ти се веруе и си викаш глуми овој или стварно е ОК хахаха

На Gioia му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Луѓенца мои помалечко сум од некои членови кои пишуваат во темава, а и не сум од Ск, но навистина го напнавте цел форум со оваа тема...добро свативме ретки се и девојките и момците, ајде сега ве молам петок е (иако 13-ти) наместо да дебатирате за вакви банални теми идете малку шетнете, здивнете од овие глупости, а можеби во меѓувреме и ќе налетате на некој момак, или вие момци кои се правите паметногазловци тука ќе налетате на некоја девојка, па ќе го променете вашето размислување за оваа тема ...толку од мене чао пријатно :) :hai: .

На richgirl998, HollyWoodGirl, SEKERLEMA и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Пак јас со другарката со цицки. :tmi: :lol:

Седат на маса 5-6 образовани, паметни, културни, префини девојчиња. Онака, едноставно облечени, сите убавки на свој начин.
    Колку и да се паметни, предобри, жени за в куќи (да ја грабнеш и да бегаш), начитани, знаеле јазици, политика, религија....што ли не...
    Тамдарамдам.....доаѓа другарката со цицки.
    И сите паѓаат во втор план. Скроз сите.
    Зошто оваа со цицките има цицки колку сите 5-6 заедно да си ги стегнат, плус на тоа облекла прслук со потполнки.

И мене ми е мерак за другаркава. Знаете зошто? Зошто со тие цицки заведила сенекакви машки, многу паметни, добри, фини, кои ги треснала од земја.
    На кои ги направила да трчаат ко кучиња по неа, да се лигават, да фрлаат пари, ја возат со колата како примадона, и што ли не.
    И колку кренати ги спуштила на земја...!!!

Зошто ? За истите машки да се пофалат пред другарите и општо во јавноста, види брат што имам јас, колкави цицки стегам. Е, за тоа стегање многу скапо си платиле.
    Зошто една буквално празна, расипана личност направила да ги влече за нос, само поради едни гради...
    И убаво им е, кога се прости.

А, сликава кажува се, не морам да коментирам...

Прикачени фајлови:

• lazh.jpg
      lazh.jpg
      Големина на фајлот:
      42,2 KB
      Прегледи:
      316
    На Gocaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    490
    Па се зависи до перспективата на човекот.
    За мене маж без амбиции,планови за иднина,самодоверба,грижа за себе и немање предрасуди да проба нешто ново не е маж.
    Машките денес ретко се пуштаат во дискотека,тоа е затоа што мислат дека згодните женски се тешки за добивање или се големи кучки што даваат корпи.
    Ова е апсолутно не точно,сум запознал манекенки и секакви згодни девојки кој испаднале по добри од тие девојки што се преценуваат.
    И ми било мило што сум ги запознал и дел ми се останати како познаници,дел сум изгубил контакт.
    На интернет е многу лесно да запознаеш било која девојка и да осудуваш,затоа што можеш да едитираш во реалноста е малку по друго и по софистицирано.
    Девојките доаѓаат во секакви пакувања со секакви карактери,потреби и размислувања,а како што мојот другар очекува да му дојде принцезата од соништата затоа што имал Алфа кола и пари,јас не очекувам никоја да не ме одбере ако не се покажам во најдобро светло.
    Ако некоја мене ми се допаѓа не мислам идам и не размислувам на последиците,размислувам како да ја заинтересирам и како да направам убав впечаток.
    За мене ловот е предизвик и сакам да го добијам тоа што сум наумил и да паднам 100 пати на 101 ќе биде моја.
    Важно сум пробал.
    Сакам да кажам дека искуството го прави маж тоа што е,а ако има предрасуди и ако е посесивен и љубоморен за мене тоа е немање самодоверба и карактер.
    Во моето друштво секогаш каде и да идам сум тој што сака да врзува луѓе и да запознава нови личности.
    И да не испадне ништо им давам картичка за личен тренер и на некој начин се гледам да се промовирам себе.
    И се додека си под седлото на твоите родители ти не си машко,жал ми е но како што ние бараме таа да има средено тело,тие бараат да имаш некој план и амбиции во иднина.
    Тоа е реалноста но самодовербата и хуморот секогаш палат кај жените,а денешните машки треба малку да си го тргнат егото на страна и предрасудите и да почнат да прават дела :)

На richgirl998 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    како ли да останат машки кога дојдоа девојченцата од надвор од скопје и собраа се машко од скопје?
    ете решение на проблемот барајте дечко надвор од скопје :D

11. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Глупости се овие мислења за мажите и женските гради . Во мои 21 год до сега не сум запознал некое машко нити пак имам некое друштво каде ми кажале леле мали гради има ќе и раскинам или пак види ја онаа со големи гради нејзе прв ќе и се пуштам и сл.

Поголема шанса има гзот и нозете да ги гледаат и да бидат фактор за привлекување него градите.

Јас стварно незнам кој се тие мажи вие што ги запознавате.... Плус што ќе ни се големи , и така незнаме што да правиме со нив :P :tmi:

12. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Од Струга, од селата, од сите градoви, пријателе.

На Elena69221 и anabel-a им се допаѓа ова.
  13. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    490
    Добро газе и убави нозе секогаш потешко се добиваат од гради ;).
    Ако ме прашаш мене нормално ;)

14. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Не се согласувам за тоа со женските гради! Јас сум личен пример, не ми се големи т.е. поточно би можело да се каже дека ми се мали, а често ми приидуваат (секакви) машки. Значи сепак не е се до цицките ;)

15. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    3.701

Богами, во право си.. Се' што најдовме собравме па и дома си донесовме.. Без пребирање, само машко од Скопје да е..
    Еве, ја баш се мислам мојон да го оставам.. :?: :?:

На kikikikirika му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Aleksandarreal

Aleksandarreal Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    215
    Има машки по Скопјево како нема само женскиве нешто многу си ги креваат акцииве у последно време као на Американска берза да се.... ;)

17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.091
    Допаѓања:
    135.050
    Скопјаните изгледа не сакаат нас, провинцијалките, веројатно подобри сме. Затоа нема мажи у Скопјево, одете до Пустец. :fubar:
    Инаку се сложувам, во 10 мажи еден е добар, ама па затоа на сите критериумите ни се различни, па мене ми е добар петиот, на некоја шетиот на некоја десетиот. И паметно е да не ти се свиѓаат сите, во 100 души во кафич, сосема доволно е 10 да се океј.
    Можда и има доволно мажи у СКопјево, само шанси не им се даваат доволно.
    А и вие мажите, можда кај некоја пуфла на шанк под 3те слоја пудра ке најдете душа и под неколкуте потпонки за цицки и подигнувачи на газ, ке видите мека кожа.

18. redhat

redhat Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    222
    ухахахахахахахаахахахахахаха леле луѓе шо напраивте до кај ја дотеравте работава не бе и тие од Пустец вас ве сакаат ке мора да се обратиме на друго место anyone idea where? :rofl:

19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.705
    Има доволно мажи во Скопјево. Многу девојки се имаат разочарано од мажите и не согледуваат дека се уште има мажи кои што вредат.

На richgirl998 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Ајде да пробам да напраам нешто што одамна сум сакала да го спроведам на машките. Значи ова се однесува само на машките и само тие сакам да одговараат.
    -Кој од вас засакал, се заљубил, само заради харизма, слатка насмевка или слично? Без секс, физичка привлечност и слични глупости, или некоја му била барем привлечна?
    -Кој дозволил прво да има барем некаково пријателство, без напнување или задни мисли?
    -Кој од вас прв во врска изјавил љубов?
    -Кој смета дека сексот не е темел на една врска?
    -Кој издржал барем првите 2 месеца во врска без секс?
    -Кој од вас барем еднаш во животот кога видел, запознал, бил во врска со девојка и помислил дека можеби и ја нашол идната жена, или по просто кажано, отприлика си замислил каква жена сака да има покрај себе?
    -Кој од вас смета дека жената има важна улога во животот на еден маж, (перење, пеглање, храна и сите тие обврски)?
    -Кој смета дека и тој треба да даде свој допринос дома, за обострана среќа?
    Не сакам претерани објаснувања и филозофии, туку искрени одговори.