Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Останаа ли машки во Скопјево?

Дискусија во 'Сингл' започната од Trendafilka, 19 февруари 2010.

1. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Не знам како прашањата се поврзани со темава, ама како и да е, еве одговор...

Сите момци се заљубиле барем еднаш платонски, без допир, само од харизма. Второто, стварно не го сфаќам, ама ако го сфаќам, 99,9% од мажите биле другари (какви-такви) со девојките со кои стапиле во врска.

Кој прв изјавил љубов? Веројатно тоа е 50-50, јас сум го правел и редовно сум се заебувал, зашто другата страна тогаш се осеќа сигурна, па проработува егото, па злобата и пријатно љубов.

Сексот, 99% од мажите мислат дека е темел и сигурен сум, едно 70% од жените. Секако, ако збориме за жени кои знаат што е секс, кои оргазмирале барем еднаш со дечко и кои знаат дека сексот е уживање, а не обврска.

Кој издржал 2 месеца без секс? Има многу дечковци кои ќе чекаат вечност, ама ако девојка сака да биде со мене, мене нема да ми требаат 2 месеца да ја убедувам да се растуриме. Ако треба да се убедуваме, нит мене ми треба таква девојка, нити девојки, верувајте, не ви треба тој дечко. Ако тој не ве возбудува доволно после првиот бакнеж да му зариете нокти во грб, онда не е за вас.

Ако дечко сака некоја девојка, сигурно му поминала мислата низ глава дека ќе ја ожени. Разликата меѓу половите во тој поглед што таа идеја кај мажите во глава наликува на гиф анимација, а кај жените наликува на роман во 10 томови пишуван од Толстој.

Многу мажи мислат дека жена е онаа која готви/пере/чисти. Бегајте од тие мажи, освен ако не сте од оние жени кои не бараат дечко/сопруг, туку електричар/шофер/дератизер.

Е сеа, може после мене да се појават момци, кои ќе негираат дел од ова за себепромоција и да ги видите како умни и паметни. Вистината е очигледна, кој не ја гледа, негов проблем. :hai:

На Nade-sunrise, Summerlover, SexiLy и 12 други им се допаѓа ова.
  2. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    490
    Пријателство нема помеѓу маж и жена,кад тад некој ќе посака нешто повеќе.
    Јас сум изјавувал секогаш прв љубов и не сум размислувал за последиците.
    Сексот е темел на се во врската,да бидам реален од мое искуство кога сексот на почетокот беше супер и колку да се карав,пак течеше врската.
    Кога сексот беше лош и подолго време беше така врската пропадна.
    Се друго што даваш е шлагот на тортата,привлечноста е тука ако сексот е добар.
    Ти се молам да се спуштиш на земја и да разбереш дека во вркса идеш затоа што сексот е подобар од мењање партнери :).
    Квалитет пред квантитет,никој не е должен некој да го чека и никој ама баш никој не пишува дека само зашто е заљубен треба да е цел живот со него.
    Љубовта е се супер но секогаш ќе има моменти кога ќе ти се допадне некој повеќе од партнерот.
    Тоа е нормално и како пар треба секогаш да се разговара отворено.
    Нема такво нешто како идеален пар и нема совршенство дур бараш такво нешто си во заблуда дека ќе најдеш такво нешто.
    Ќе ти кажам дека живееш во бајка и дека сум почуствувал и сум ја побарал во погрешен момент и сум разбрал дека животот секогаш е суров и треба да се симнеш на земја и да дадеш кочница на твоите чувства и да размислуваш малку со главата.
    Затоа што нема прави моменти и нема иделни партнери,се е лага и мора да се излажеш за да речеш оваа е правата :).

На Summerlover му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Ако не си човек, од кај сакаш биди. Демек ако си од Струга или село си подолу нешто... |(

Љубовта не познава граници, луѓе од преку континент се земаат, а вас ви пречат нашите од другите градови? :x

И колку многу случаи има каде од Источна Македонија се мажат во Охридско и Струшко за да имаат поубав живот (колку-толку), па сега што...???

4. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Постот не ми го сфати ама битно ролаш со очињата. Има таква популарна реплика која јас ја употребив апропо одговорот погоре (кој беше без врска, затоа дадов и таков одговор).
    Ниту навредив некој, ни омаловажив некој што живее надвор од Скопје, ниту пак ме тангира кој од каде има дечко, вереник, маж, швалер.
    Поздрав, и не реплицирај без потреба. Барем сфати ја поентата. ;)

5. Azriel1

Azriel1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    406

Пиши на јутјуб Емин брачед старо железо ќе ти стане јасно што е финтата ;)

6. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Слабо, слабооо...

7. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Ете го проблемот.
    На земја сум јбг гравитација, и да сакам неможам да лебдам.
    Побарав искрени одговори, а не убедување дека е пресуден сексот.
    Еве и зошто е поврзно со темата. За да покажам околу што се врти и базира врската.
    Кога ти се допаѓа друг(освен само симпатии) тука нема љубов.
    Ете заради тоа и жените сметаат дека нема повеќе машки.
    А за пријателството, не мора да е тоа 1 година, туку да почнеш на другарска база а не да гледаш како побрзо да се пикнеш во кревет.
    И не, не идам за секс во врска, боже господе, идам ради целокупната врска, ради се она што сме заедно.
    Да се излажеш???И?? после деца?? Извини сине, ама време беше да се женам па се излажав??
    Но, машкото его, секогаш ќе биде прејако, за жал, па затоа и жените се тргаат и трагаат по нешто друго.

Браво за Captain-Omni. Баш реално. Но ретки се тие кои размислуваат како тебе за жал.
    Може сега ви е малце појасно зошто ги поставив прашањата. Баш ретко се наоѓа машко кое реално гледа на сево ова.
    Тоа ме интересираше, ако ништо друго, ќе видиме како размислувате. Многу ме копкаше да видам колку ќе има како прво што ќе се осмелат да одговоат, и колку ќе бидат искрени, а секако и колку се реални.

8. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    490
    Јас бев многу реален и иксрен,не сум цвеќе и ти кажувам од искуство.
    Ако се иде на другарска база тешко дека женската ќе го гледа повеќе од другар,иако има случаеви не велам не,ретко е да се тргнеш од friendzone.
    Љубовта не е гарант за успех ти кажав,имало луѓе што премногу се сакале и ништо не направиле,има луѓе што премногу се караат па сеуште се заедно.
    Љубовта не е како што Notebook ја презентира,љубовта се сите мали детали што ги сакаме и ги мразиме кај некој,но добриот секс е тоа што ги врзува едни за други.
    Нема веројатно некој да го гледаш колку е убав,а под чаршафите да нема никакви перфоманси.
    Така да сакам да ти кажам тоа е мое искуство и бев реален,ништо персонално :)

9. DaftPunk

DaftPunk Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2013
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    73
    Мојот човек!

На Sunshine88 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BlackMarket

BlackMarket Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2012
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    266
    Абе со што сака нека иде, само нека дојде :rofl: По можност оваа година :lol:

11. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Малце да буцнеме :lol:

На Sunshine88 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. redhat

redhat Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    222
    значи какви сте бе маживе одма се вадите абе леле :D на прашањата шо ви ги поставија од кај сеа со темата :talk: а имаа и тоа каква
    од све шо не ви одговара вешто с еобидувате да се извлечете бе абеее и сеа ова букање ау да се сврти разговорот во друга насока :D

13. CrnceSK

CrnceSK Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    59
    Notebook колку пати си го гледала до сега ...??
    За жал реалноста е друга и е сурова :x

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.091
    Допаѓања:
    135.055
    Веројатно тоа е :)

Иако прашањава се за машки, и можеби ке отидеме надвор од темата, мора да кажам дека не значи дека треба 2 месеци да не сака секс со мене за да знам дека ме сака. Напротив, ако не сака секс два месеци, ќе мислам дека е импотентен. Или сум му непривлечна, или се плеска со друга.
    И женско сум, и сметам дека ЕДЕН ОД ТЕМЕЛИТЕ во врска е сексот. Ако не му чини сексот, кој сака нека биде, тешко дека ќе издржам со него.
    Досега, скоро сите мажи со кои сум била биле педантни и чисти, а не свињи зад кои чисти мајка им, или не дај боже јас. Не знам како ви се погодуваат вакви мажи бе, недомаќини да не речам?
    Ако има такви мажи кои сметаат дека жената е домаќинка, и треба да им готви и чисти, треба вечно да останат со десанка :) Се разбира, со исклучок, ако жената е невработена, а мажот работи по цели денови, епа арам да и е ако не напраи ручек и салата за тој човек кој ја одгледува и и носи леб дома. Ама тоа е друга тема. И ако има жени кои мислат дека покажувањето машка љубов значи небарање секс, нека со омажат со импотентен.

На smigool, StefChef и vitomir им се допаѓа ова.
  15. CrnceSK

CrnceSK Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    59
    И ако има жени кои мислат дека покажувањето машка љубов значи небарање секс, нека со омажат со импотентен.
    или нека идат со некој ама исклучиво само да се гледаат ,без пипкање и сл. работи |(

16. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Глупости, вие читате само тоа што ВАМ ви одговара, затоа и не е едно прашање туку повеќе. Ок, ваше мислење.
    И пак ќе кажам без навреди, ако ми ги читаш постовите ЌЕ ВИДИШ дека мојот живот е далеку од бајка. За жал.
    Чим толку го спомуваш, тој филм и толку го имаш простудирано, значи и ти си го гледал.
    НЕ реков без секс, нормално дека мора и тоа. Нормално дека треба да е добар а не ради реда, но мене ми беше, зошто да мора да има секс како услов за почеток на врска. Нека е еве 2 недели, нека не е 2 месеци. Ако се има желба од двете страни и од прва нека е.
    Прашав за да добијам одговор, а не убедување, по кој пат да кажам.
    Да се биде романтик у душа не значи дека се живее во бајка. Ако имам некој кој ме почитува, не значи дека е импотентен. Како што кажале да е жива и здрава Десанка. 8)
    Со прашањата не тврдам моја теорија, само прашав. Не го барам стрикно тоа.
    И уште еднаш ќе кажам, Секс да, ама џабе предобар секс, ако ништо друго не е погодено.

17. CrnceSK

CrnceSK Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    59
    секој ден кога ке станам прво филмот го гледам не можам без него верувај :lol:

18. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Зависи кој како си гледа на работите односно кој што бара. Можам да кажам дека тие што имале долга врска или сеуште имаат небитно, и имале навистина ВИСТИНСКА љубов, ќе кажат дека сексот е важен ама не и најважен. Затоа и ја болдирав поледната реченица и се сложувам целосно. Ама пак ќе кажам зависи кој што бара и кој што сака. Ако јас си сакам добар секс и ако тоа ми е приоритет тогаш само тоа и ќе барам, ама ако си сакам комплетна врска тогаш ќе си барам се да биде како што треба. Мора баланс, лично мене џабе ми е добар секс ако дечко ми не знае да ме поддржи кога ми треба, ако не знае да ме утеши, да ме разбере итн.

Според мене врската нема да се распадне доколку сексот почне да чкрипи, за тоа има решение, доколку се потрудат и двајцата и доколку сакаат ќе си најдат начини за да си го зачинат и подобрат сексот, крај краева тоа е само физичка работа која може да биде како што треба па после одреден период да не биде како што треба (како на пример што е и нашиот надворешен изглед, променливо е), меѓутоа ако партнерите не се погодени, не се сложуваат, духовно не се поклопуваат, нема хемија, го нема она внатрешното, колку и сексот да е добар врската ќе се распадне, физичкото не може да ги држи вечно. Мене лично не ме плаши доколку сексот со дечко ми ни стане монотон, знам дека ако сакаме двајцата тоа може одма да се реши, би ме плашело да почне да ја снемува љубовта, да ја снемува почитта, да го снемува разбирањето, е тогаш ќе знам дека можеби доаѓа крај.
    Е тоа сакаше Sunshine88 да ви го долови (ако добро ја сфатив) ама секако мора да се почне со иронија и потсмевање (како другите да не можат тоа да го прават).

На crazylady и Sunshine88 им се допаѓа ова.
  19. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Точно така, ама не сакав јас да го пишувам тоа туку на поинаков начин да дојдеме самите до тоа, да не биде наметнување, ама како што викаш мора некој да започне со префлања, паметувања и слично, како ние овде да ги фаќаме за гуша и да им велиме мораш да признаеш дека не си во право.

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  20. DELFIN-15

DELFIN-15 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    17

Не е наведено погоре во мислењето, но јас сум се вљубил поради сличноста на карактерите, високиот степен на култура што девојката го имаше, вниманието и почитта(според мене заедно со љубовта најважен елемент во една врска) кои ми ги укажуваше.
    Иако веќе неколку години не сме заедно, а јас во меѓувреме сум бил во врски и со девојки физички далеку попривлечни од неа, за мене Таа (со голема почетна буква) останува една и единствена, мојата најголема љубов.

На glosipgirl, Daydream, Sunshine88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.