Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Останаа ли машки во Скопјево?

Дискусија во 'Сингл' започната од Trendafilka, 19 февруари 2010.

1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.091
    Допаѓања:
    135.062
    Абе секој со својот организам, не викам дека не е можно, туку дека е ризично. Ти сигурно имаш поинакво тело од моето. Моја колешка едно на 30 имаше, го лежеше. тетка ми, исто.
    Она за богаташките го пишав за над 40, не 30.
    А за остатокот 100% се согласувам :)И браво штом и верена и со бебче имаш додоворувачи - значи не си класика од жена што станува чума по свадбата :) Лајк.

2. CrnceSK

CrnceSK Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    59
    епа штотуку го даде ,а за малцинство уживај си не се жалам 8) , немора да ме чуваш .

3. Gocaa

Gocaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    90

А не, ќе те чувам :D. Ај не ми кажувај што да правам :!: !
    8) Моите се Версаче а ти што наочари носиш?

4. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.091
    Допаѓања:
    135.062
    http://republika.mk/?p=127320
    Ако нема у СКопје, има у Београду :)
    Или што вика една моја другарка, оваа цело Скопје го помина, па отиде Белград да го освои :)

5. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    Кој што бара тоа наоѓа.СЕ друго е изговор дека нема,нечини и сл ;) .Признајте си самите на себеси што барате и како што се вели ставете се на кантар самите дали вреди ...Изговори од типот мамина маза и што ја знам се очајни изговори ....

На sindi87 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. CrnceSK

CrnceSK Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    59
    Немој не се мучи тежок сум за чување :^) ,
    а оргиналот Версаче или .....
    јас Ray-ban олд скоол наочари носам ...

7. Gocaa

Gocaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    90
    Немој не се мучи тежок сум за чување :^) ,
    а оргиналот Версаче или .....
    јас Ray-ban олд скоол наочари носам ...[/quote]

:rofl: :rofl: ај да не продолжам ќе рече некој “ ти се пуштам“ па одма оговарање а може и ке ме банират :D. ( а и помлад си од мене ;) )

Originale, разбира се, и то директно од Roma, оти на мојот нос само Версаче оригинал стојат. Ништо друго 8) !
    Ама носот ми убав, да не бидам сватена погрешно дека го кријам со наочарите :lol: .

8. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Нема тема за македонските јавни фаци? Низ цел форум треба да читам вакви работи?

На Gocaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Gocaa

Gocaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    90

Има, на кафе муабети, ја изоговараа Соња, а она во болница се мачи кутра, наместо да се помолат за неа.

10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.091
    Допаѓања:
    135.062
    Де де, линкот е поврзан за темата. Паника крена :)
    темата е дали има машки има у СКопје, јас пишав дека според Натали нема, ама има у Белград.
    Ако не ти се чита, не кликај.

11. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535
    Да е отворена темава 3 дена по земјотресот ај да сватам полемика за дали останале машки или земјотресот ги однел ама вака??

За моето 5 годишно студирање во Скопје стекнав многу пријателства таму. Со другарки што правам муабет ми викаат дека бараат дечко со одредени критериуми. Другарите па што ги имам, кажуваат дека девојките се спонзоруши вакви такви. Тие се прашуваат дали останале девојки во Скопје? Мислам дека треба да се направи компромис и од двете страни.

Колку и да звучи сурово , не можеш ти грда, со лоша конструкција, кичерајски стил, сиромашна, некомуникативна , досадна, без убава работа да очекуваш да најдеш дечко којзнае каков. Таков е денес пазарот, колку нудиш приближно толку и добиваш. A баш во Скопје мислам дека повеќе од било каде во државата невозможна е љубов како онаа во Убавицата и ѕверот.

Ако нема машки запрашај се што ти фали...
    Ете јас за мене си знам и си признавам... Оти многу се занесувам затоа сум сама :(

Koга бев нормална девојка, студентка, со 5-6 кила вишок ама секогаш насмеана и кога се дружев со сите, имаше машки колку сакаш. Ми одеше и љубов и швалерај. Сега се вработив, ослабнав, се ушмизлив до даска, насмевката ја сменив со напрчена муцка, почнав да го одбирам друштвото нема машки. Ми приоѓаат ама или се некои такви како мене филмаџии или женскароши и машки спонзоруши. Сега и тој што ми приоѓа ми иде оти ми се загледал у некој дел од телото, сигурно не го фасцинирал мојот гаден карактер и насмевката која ја немам, оти нели ако се насмевнам одма муцето не ми е толку напрчено а тоа не смее да се случи 8)

На SparkyAngel, Oxymoron, LaraSolare и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Моето, претпоставувам многу логично прашање е... по ѓаволите и морските длабочини... ЗОШТО? Кога веќе знаеш, зошто не смениш? :sweat:

13. CrnceSK

CrnceSK Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    59
    зашто со другарките се натпреварува колку повеќе ке удри корпи и ке се смает на тоа :)

На Gocaa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. DELFIN-15

DELFIN-15 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    17
    Не можам да го сфатам ставот во некои од мислењата погоре дека девојките од внатрешноста на државата(не ги нарекувам провинцијалки, не ги доживувам така, затоа што не ги делам луѓето според местото на потекло) ги земаат машките во Скопје.

Никој не би бил со некоја девојка доколку не му е мила, привлечна и не ја сака. Мажите не се предмет, па таа да ги стави во џеб и да ги земе со себе.

Една моја другарка е во врска со личност од друг град и зарем сега девојките, негови сограѓанки, треба да речат „срам да и е на скопјанката, тој е наш, а таа дојде и ни го украде :devil:

На Ilinaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    абе ај отворете очи која дошла во скопје сингл или останала во брак со скопјанец или скубнала во странство или со тешки маки се вратила дома кај мама и седи како стара мома,и тие таквите дојдени од којзнае каде што си се мажат во скопје си наоѓаат,фаќаат и задржуваат скопјанец и ниту кукаат нема мажи,нема она има ова,тие ти се мирна вода брег рони....а многу скопјани и си го знаат ова и си велат она скопјанките нека седат со дигнат нос по кафичите мене ќе ме земе некоја од друг град ќе ми измеќари изроди деца а ова скопјанкиве ке подостарат и спуштат критериум и ќе падне нешто со некоја барем ќе ја бива за љубов,,,и така скопјанките додека кукаат нема мажи во скопјево пополека животот минува и одминува и или си остануваат самици или спуштаат критериум и играат на карта дај шта даш,мушко је шчепај га фати га не дај да бежи :rofl: или се супер швалерки.и што имз тука нејасно?ништо во виртуелната реалност ќе се препукуваме на оваа тема кој е во право кој во криво а во долгите скопски ноќи ке се тера нешто од напишаната шема ;)

16. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535
    Не, мене во моментов не ме интересира да барам дечко. КОга ке треба да барам секако дека ке се сменам. А тие што бараат стварно нека си се испитаат кој е проблемот, не може да се само машките криви.

17. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Кога ќе научите да се однесувате, да не превртувате очи кога ќе ви пријде некој „класа под вас„ (а, која тоа класа сте па вие?! :^) ), кога ќе научите да правите муабет и да се смеете искрено од срце, да зборувате отворено и опуштено, да се забавувате, а не да седите на страна и само да посматрате кој како е облечен или која како е нашминкана, ќе има.
    Иначе, вака, тешко.

Ова поаѓајќи од својот, но и пример од многу другарки. Кој и да ми пријде сум опуштена, ако направам муабет со некој па и да самиот тој излегува од онаа “шема“ за тоа какви типци ме привлекуваат, нема да ми падне круната од глава. Не бара типот ништо од мене, не ме притиска за нешто, не ми понудил брак. И горда сум на себе што сум ваква, опуштена и слободна во комуникацијата со сите, затоа што сум остварила многу контакти баш на тој начин.
    А, ако се муртиш, мисириш и цело време дремеш на смартфонот, не очекувај да ти пријде некое од машките во Скопјево. Зошто никој не сака негативни луѓе.

И така.
    Кога ќе се превоспитаме ние како род, тогаш може да си го поставуваме прашањево. Зошто веќе не би било ни до нас.

Фала, чао.

На senza.parole, Dvolicen, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Brbori

Brbori Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    На сите прашана си дадовте одговор!Цури сменете, се остај тоа -не напраивте и нас такви!Почнавме и ние спонзоруши да стануваме..Е***е машкоста! за жал..
    поздрав!

19. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Јас разбирам се, да се биде фина, да не се дига нос во вис, ама па имате проверено каква е ситуцијава во последно време?

И да вратиш на едно здраво, сосема културно и љубезно може да почне да те прогонуваат. Не знам како го сфаќаат тоа, не ни сакам да знам, ама зборувам од лично како и од искуство на блиски другарки. Му даваш шанса да се запознаете, станува напорен, културно го одбиваш дека не, не сакаш ништо повеќе од муабет со него за на крај да ти се закачи и да не те остава на мира и да ти прави сцени а ни име не му знаеш? Сум била во ситуација да ме следат двајца постари по плоштад само зошто им вратив на здравото а не ми се случило само мене.

И како после да немаш уплав? ОК, не уплав, и не се сите исти, ама покрај ваквите, ич не ти е сеедно.

И не е дека нема машки во Скопјево. Имам и златни другари и бивши, не може да каже човек лош збор ама и прилично сум сигурна дека таквите не им приоѓаат на сред бел ден на рандом девојки.

Факт е дека има и фини момци и фини девојки само сите имаат дигнато одбрамбен ѕид, треба само малку труд и отворени очи, толку.
    И не ги осудувам затоа, воопшто.

На Name, SparkyAngel и esperansa777 им се допаѓа ова.
  20. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.091
    Допаѓања:
    135.062
    Се сложувам со некои раоти, ама пожелно би било да ставиш неколку точки и запирки во постов, за да се разбереме подобро.
    Инаку, има и такви што се враќаат назад во родниот град оти си го сакаат, и сакат таму да живеат. Не го трпи секој Скопјево.
    Некои машки, факт е дека кога сакаат да имаат сериозна врска не можат да фанат скопјанка, бидејќи носот им е во небо, и фаќаат друга девојка. Можеби не е проблемот дека нема мажи во скопјево, има, ама они се жалат дка нема скопјанки во скопјево што можат да ги фанат, па си фаќаат од други градови, а овие сежалат дека нема мажи тука. Тој е кругот.
    За среќа, Натали кажа дека за скопјанки има мажи во Белград. Па београѓаки ке се лутат дека провинцијалките од СКопје им ги зеле мажите и така натаму :)