Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Останаа ли машки во Скопјево?

Дискусија во 'Сингл' започната од Trendafilka, 19 февруари 2010.

1. CandyFiller

CandyFiller Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    zaso maskite gi biraat poise kurvite otkolku nekoja normalna so znae da saka da ceeni :geek: :x

2. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584
    А зошто женските повеќе ги бираат "лошите" момци, односно тие што се однесуваат како идиоти наместо тие што знаат да ценат? Исти курац ти е, ист одговор

На SouthParkFan му/ѝ се допаѓа ова.
  3. saraaaa12

saraaaa12 Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    во право си за то јас секогаш гии брам лошите момчиња отколку добрите кои знаат дда ценат и сакаат ама нзм зошто

4. CandyFiller

CandyFiller Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    sigurno poradi ubavinata ...

5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.092
    Допаѓања:
    135.086
    Психилозите знаат. Расчепкај низ интернет и ке видиш дека тоа е резултат на лошото третирање од таткото во детството, макевијализмот, нарцисоидноста, и дури се смета дека е психопатија. Психолозите нека ме коригираат ако грешам, ама мислам дека тоа беа термните на странските сајтови на психолози.
    Некои сметаат дека слабите и потиштени жени бираат лоши момци кои ке ги штитат од светот. Силна жена ретко бара мачо маж, бидејки сама е доволно силна да се прави со светот.
    Истражувањата покажале и дека после неколку мачо мажи, жените сфаќаат дека она што го бараат кај мажите не е лошо однесување и незаинтересираност, туку сосема спротивното. Сепак, додека да пораснат и станат вистински жени, мораат да поминат низ фазата на погрешни мачо мажи.
    Затоа, одговорот на тоа, зошто секогаш бараш лоши мимци, би го нашла во тоа што си недорасната.По некоја година, ке знаеш дека лошите момци не се материјал за удобен живот.
    Пак по стоти пат во темава, има мажи, нема жени што знаат што сакаат.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  6. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584
    Многу истражувања за ова бе :D Али тоа сакав да кажам, според мене тие што трчаат по курви со минич до пич се исто недораснати и сакаат да поминат низ таа "фаза"

7. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584
    Нема никаква врска убавината со тоа, има и машки кои се грижливи и пак не се грди...таму шо е проблемот? Прочитај ете погоре

8. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Само што не сите поминуваат од таа фаза, некој се уплеткуваат во мрежата многу лесно... И каква сака нека е, итрината си го прави своето кај тие жени и си ја постигнуваат некогаш целта. :!:

9. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Каква фаза бе, шо зборите вие? :lol:

Па од филмовиве има доста големо влијание . Каде тие фраерчиња се најфаца во школото или градот, и секоја сака да биде со нив. Поминуваат покрај женски, каде што овие се вртат и ги врискаат . Исто така во реалност го има. Хаха, а зашто во реалнот го нема она, каде најбубалицата, најгрдиот, со толкави оквири, ја фаќа најаката пичка во градот? Очигледно тоа никоја несака да го има.

Ако сакате машки, треба да се прашате какви сакате. Ги има во секаков вид тука. На крај краева, на сајтов има куп машки, пишете им по пп, има страница badoo. Пробајте си ја среќата

10. Gosling

Gosling Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    258
    Грешка си, за 18ти роденден тато му купува најново BMW... и за матура типот ја има најаката п**** у генерација ;) ... така тоа си продолжува и натака во животот.

11. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Овците се создадени од бога за да бидат стрижени, што друго да кажам. Секој си бара нешто во животот кое ќе го исполни, штета што парите не им ја ублажуваат ништожната душа. таквите мамини и татини лиглиња што се научиле друг да им го насочува животот еден ден ќе се изгубат во лавиринт и тешко пронаоѓаат излез. Додека пак оние на кои животот им приредил работи кои ги направиле силни и борци сегде ќе преживеат. Разликата е очигледна, секој си бира пат во животот.

12. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Дај не ме зезај, што овие лошковци може да дадат повеќе од некој што смирен и повлечен и може даде повеќе внимание на женско?

Скоро секое женско барем еднаш или двапати, или трипати се нема затрескано во некој што само сака да ги помине. Ама тоа никој не го глеа нели? Овој е некој во градот, во друштвото, се покажува демек алфа мажјак и ајде сите можни женски во скопјево мора да бидат со него/ Кои на крај, се или повредени и тоа не им спречува да бараат пак такви типци.

И да после прашањето, останаа машки во Скопје, Какви машки???

13. Gosling

Gosling Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    258
    Епа тие "лошковци" можат да и дадат се што секое женско потајно посакува ;)

Давање повеќе внимание на женско е тотално погрешна работа, затоа што или ќе ти се качи на глава или ќе си игра со тебе. Тоа внимание треба да си има своја граница. :!:
    Ти на твои веројатно 25, веќе треба добро да го знаеш ова.

Женските често и сакаат да бидат "само поминати" од некој таков.
    Сакаат авантура, адреналин, сакаат да бидат со некој што штрчи, сакаат некој во градот и највлијателниот во друштвото... животинскиот инстикт во нив ги прави да се привлечени од алфа мажјак, тоа е факт што неможе никој да го побие. (секогаш има исклучоци, ама тие не се битни во муабетов)

И да, на крај мора да завршат повредени затоа што сакаат да си играат со оган ;) тоа е таа лекција што треба да ја научат.

Јас сам од свое искуство знам каков респонс добивав од девојките порано кога бев "мирен и повлечен", а каков денес кога уште на прв поглед оставам впечаток дека не сум некој со кој може да си играат, истото важи и за цела околина вклучувајки ги и машките :talk:

На puzzle, Captain-Omni, omg92 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Бокче , гледам веќе со месеци ти е тешко , па да те запрашам нешто , значи нема љутиш и ништо , обичен предлог.

Како би било ти на пример да не се замараш со оваа црна балканска дупка ?
    Како би било да си ја пробаш среќата надвор од Македонија? , тука е друг менталитет , други квалитети и други критериуми кој ги бараат жените , има безброј примери еве во Америка , Русија , Полска , Германија и да не набројувам каде што живеат милиони и милиони луѓе и не се замараат кој што и како ...

Еве ако немаш пари , почни да збираш , ако имаш земи додека трае уште летово , прошетај низ Европа или некаде , јас сум сигурен дека ќе пронајдеш некоја девојка која нема да ти се понаша како да има лудило или слично , значи Балкан и надвор од балкан се два различни света , ако тука ти се понашат , откачи си ги и најди си некоја надвор од Македонија , а они нека завршат со некој за 5000 евра од ерген програма што ќе мора да ги ожени или пак некој таму што ќе ги третира како ѓубре.

Пробај , гледам не ти иде тука , голем е светот и сигурен сум дека има некаде за тебе нешто ... Верувај немаш чаре тука , дури и да има нешто , или е зафатено или се сели од Македонија ...

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  15. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584
    Да бидеме реални, повеќето женски, барем еднаш сакаат да ги помине некој таков...то му е како фаза и од тоа научуваат т.н животна лекција дека се шо лета не се јади. После тоа на некои им иде паметот, а други продолжуваат со истото се додека не им дојде. За среќа најчесто таа фаза е некаде од 15 до 22-3 години и тогаш тие веќе имаат "изживеано" се што си сакале, ги поминале тие што сакале итн.

Како што рече Гослинг...давање повеќе внимание на женско = лигавање = папучар... А женските не сакаат папучари или некој што ќе трчка по нив како кученце на секое и ќе се сложува со се што ќе кажат иако изгледа како да е тоа така.

16. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Токму ова е суштината на темата, поопширно кажано може да се вика „Останаа ли машки кои ќе те третираат како принцеза, ама пак нема да се осеќаш како да владееш со врската во Скопјево“.

Уствари, кога јас мислам дали останаа машки во Скопјево, мислам на вакви момци, кои се доволно искусни да знаат и доволно способни да можат да натераат девојка да се чувствува вака. Да се успешни повеќе или помалку, да се емотивно цврсти и да не покажуваат слабости дури и да ги има, ама сепак да се доволно интелигентни и добро воспитани за никогаш ништо да не и` фали на девојката со која се.

И такви момци постојат, но се многу малку. Веројатно зашто ист е бројот и на девојките кои не се принцези, не им е битна интелигенцијата на партнерот и не се грижат за себе воопшто. Во секоја смисла кажано не се грижат за себе и не, четири слоја пудра и пушап не се важат за грижа. :tmi:

На glosipgirl, imelda и Daydream им се допаѓа ова.
  17. puzzle

puzzle Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    19
    Јас мислам дека тие што обрнуваат премногу внимание на девојката, истите знаат и многу високо да ја кренат и многу ниско да ја спуштат девојката. Шармери и слаткоречиви што знаат да привлечат девојка за секунда . И најтрагичното е што тоа го прават и во врска и во брак бидејки секогаш ја имаат таа потреба да си докажат себеси дека се привлечни.

18. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Ме мрзи да цитирам секој посебно.

Yipman2

Друже биди сигурен дека ова мачење ми е со години не месеци. Имав можност да прошетам надвор од мк, Шведска, Полска, Барселона и Русија. Девојките таму се.... немам зборови. Нашиве тука се може да кажам ништо. Сами ти испраќаат знаци да им пријдеш, или едноставно сами ти приоѓаат, те прашуваат што како, обични муабети, Расположени за муабети или можеби не видеоа сами и сакаат друштво. Овде женскиве, се не ме гледај, манијак си. Или оди обиди се да направиш муабет со некоја на улица или диско. И не сум само јас што неможе да си фати женска има и други, многу повеќе што, рака на срце, може повеќе да дадат отколку тој "таквиот" Па искрено повекето се зафатени, останатио дел се дигбати фуфи. Другиот дел и ко да не постои.

Затоа е таков менталитет тука, скоро сите судат според кориците на книгата, пред да ја прочитаат.

Не зборам бе за којзнае колкаво внимание да се даде на женско. Али тие таквите ни 2% не даваат.Си сечам прсти ако не е вистина. И што е најтрагично, 20+ женски пак идат по такви или дебелковци со многу парички.

19. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Не мора да значи дека секое поголемо внимание кон девојката ќе те направи папучар и тоа е лигавење. Девојките сакаат внимание. Всушност кој не сака? И вие машките сакате. Зборам за нормална, убава врска која се заснова на љубов, почит и разбирање. Не зборам за пролазни врски кои се засноваат само на секс. Ама и под тоа "внимание" зависи кој, што подразбира. Внимание за мене не значи дечкото да се согласува со се' и сешто со девојката, внимание за мене не значи ако некој трчка по мене цело време. Тоа е за мене недоволна интелигенција и немање на карактер и свое Јас, а таков дечко никогаш не сум сакала да имам. Така врска не се гради. Барем зборам за мене.

Внимание за мене е почитта, внимание е кога ќе дојде да ме гушне најсилно и да ми покаже колку ме сака, внимание е и кога ќе ми даде предност прва да порачам во ресторан, внимание е кога ќе ме изненади со една обична ситница за која патем знае дека се радувам, а штом знае, тоа значи и дека ме слуша кога зборувам (исто така е внимание), па го фатил тоа некогаш во некој дел од мојата реченица и сега се потрудил да го најде или купи, внимание е кога ме прави среќна. Ете тоа е внимание. И ова нема никаква врска со лигавење. Ова е пред се' култура, воспитување од дома за тоа како треба да се однесува една личност прво со другите, а потоа и со својата сопствена девојка, а второ е нормално однесување во една нормална врска. Зарем лигавење е ако дечкото си ја гушне и бакне девојката која си ја сака и си планира иднина со неа? Ама затоа и реков, можеби имаме различно мислење во врска со тоа што е внимание за вас. Па затоа го сметате како лигавење.

Девојките, оние нормалните бараат дечко кој е културен, дечко со карактер, и кој знае како да се однесува со девојка. Првото се учи од дома, второто се учи со тек на годините (а кај некои ни тогаш и обично тие се тие што за се' се согласуваат со девојките), а третото во текот на искуствата со девојките низ животот.

Се' ова важи и во обратен случај. Има и девојки кои за се' се согласуваат со дечковците, за се' ги слушаат, никогаш немаат свое мислење за работите и не знаат да кажат не. Ама тоа сега не е тема на мубает.

На DELFIN-15, glosipgirl, omg92 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.092
    Допаѓања:
    135.086
    Е од овакви ставови машките се однесуваат ко идиоти со жените, оти пазл попрво би одбрала некој кој ке ја ќари со реченијаца - Женска, сакаш да те дупам ?, а би го одбила дечкото кој би и рекол - Ке сакаш со мене на вечера, обожавам да сум во присуство на убавица до мене.
    Оти првиот нема да ја разочара, глуп цел живот си е глуп, ама овој финиов, истовремено е и паметен, па нема да може да го влече за нас и ке ја откачи и после ке и биде мака оти фин дечко ја откачил и повеќе ке боли.
    Првиот не боли, пошто идиот можеш секој ден да си фаќаш. Ваквите фини момци се ретки.
    И кога некој фин дечко, како вториов, нема да биде избран оти е фин, ке стане и он идиот, за да ќари нешто. Не оти сака, туку оти мора, оти жените сакаат морони, а фините момци им се другарчиња.
    Има машки, нема паметни жени во Скопјево :devil:

На tessie, omg92, sofijanoka и 1 друга личност им се допаѓа ова.