Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Останаа ли машки во Скопјево?

Дискусија во 'Сингл' започната од Trendafilka, 19 февруари 2010.

1. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Општо во Македонија има повеќе женски отколку машки. Али тоа не значи дека неможе да си фатите дечко. Има премногу луѓе кои ги знам што се прибирливи. Ако сте прибирливи ондак ќе си останете без дечковци. :D

2. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.506
    Nema masko za lek !

На Gembird91 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dragispaga

Dragispaga Нов член

Се зачлени на:
    23 септември 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Pozz do site a dali devojkata e od Skopje Trendafilka ? Isto taka premnogu feministki se pojavija vo Skopje , Za ovaa tema ima samo eden odgovor premnogu nekultura od strana na devojki doprinesuva mnogu sudite odnapred za luge koi ne ni gi poznavate mnogu ima zosto kako no ima Holandija eve na primer Italija i tamu ima mazi ako tuka nema..

4. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    2.947
    ^Maлку надвор од темата, али кога веќе спомна феминизам, мислам дека е неопходен кај нас.
    Како тргнале овие на власт ќе им ги одземат правата на жените и тие малку што им останаа (законот за абортус) и ќе ги направат да бидат машини за раѓање деца. Сеа скоро, добро не баш скоро, имаше изјава на некој владика што викаше дека жените биле виновни за разводите или нешто у таква смисла. Ова би му дошло дека ја сметаат жената за виновник на сето зло во светот.

Да не бидам офтопик, еве мислење со кое се согласувам на темава.

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  5. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    :) toa e toa :P

На Dadusicka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205
    ako si odite koga ke gi snema peperutkite u meseto i neznaete za podlaboko znacenje i konekcija normalno ke nema maski

На Captain-Omni му/ѝ се допаѓа ова.
  7. anja_queen

anja_queen Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    41
    По мене не е дека нема машки туку се е веке измешано, никој не знае кој пат да го фати сите се со носот увис нагоре и огромен дел глумат нешто што не се сакајки само да привлечат внимание а не разбораат дека колку се поприродни и така и се однесуваат толку им се поголеми шансите да им се насмевне среќата :)

На mila1111, huntelaar, Mr. Right и 3 други им се допаѓа ова.
  8. WishMaster

WishMaster Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    697
    Машки со лопата да ринеш... Мажи... тоа е више друго прашање ... 8)

На celineparis, veren, kjukli и 5 други им се допаѓа ова.
  9. creACTive.GIRL

creACTive.GIRL Нов член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    11
    Искрено, маживе кај нас, се тешки "смотанковци" кога треба да превземат нешто у свои раце...фактот што им треба цела вечност да направат прв чекор, да ти пријдат, викнат на кафе, итн итн...е страшен. Толку се туфкаат, стравуваат, уобразуваат...ко мислиш да треба да го освојат Монт Еверест, а не девојката што им се допаѓа. Многу девојки, еве конкретно мои другарки, а и блиски, па и јас во тој кош :), сме со исти ај да ги наречам "маки". Фини, позитивни, амбициозни, паметни, згодни...девојки, но без мажи.едноставно не знам што да кажам. Не знам дали е тоа до македонскиот тип на маж...или нешто друго? Мојата ПРЕПОРАКА до сите сингл девојки е не очајувате, што е ваше ќе се дојде, уживајте во годините, во времето кое го имате на располагање, не се оптеретувајте со тоа што сеуште ТОЈ НЕКОЈ не се појавил. Фокусијте се на себе, вложувајте во себе.
    Јас се држам до едно златно правило ПОДОБРО САМА, од колку со БИЛО КОЈ погрешен....така да уживајте во статусот "single", и во тоа има голема убавина... колку само од тие "busy" би дале само ден да се на наше место:)))

На Vik'Toriah и mecence987 им се допаѓа ова.
  10. Lefk

Lefk Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    130
    Сировата вистина вака е кај 99 проценти од женските без разлика шо сите глумат демек не се битни парите љубов ова она трето осмо и после машките биле криви .ХИХИХИ :D (facepalm)

11. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Или ти си наидел на спонзоруша или никоја не те сака па сега се вадеш со тоа.
    НЕ ГИ СТАВАЈ СИТЕ ЖЕНСКИ ВО ИСТИ КОШ.
    Ете мене не ми се важни парите на партнерот, фала богу имам мозок да работам и јас. Не зависам од ничии пари посебно не на дечко.
    И со такво размислување сам, епа сам.
    Парите не гушкат, можеби привремена среќа носат но не е тоа тоа кога ќе си дојдеш дома, кого ќе гушкам? мечките или мачките?
    Јас бев среќна и во Југото на дечко ми ( веке бивш од други причини) бев среќна што кога одев кај него јадев маргарин, не сакав да ме води по ресторанти, не беше добро финансиски обезбеден, ама го сакав.
    Така да не зборi ЗА СИТЕ ДЕВОЈКИ.

На kjukli и MilaP им се допаѓа ова.
  12. creACTive.GIRL

creACTive.GIRL Нов член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    11
    МИ ГИ ЧИТАШ ЗБОРОВИТЕ...се што пиша сакав да кажам.
    Парите, статусот, материјалните задоволства... никогаш нема да ја задоволат ЕМОТИВНАТА СТРАНА на жената. Тие што тежнеат по тоа, се плитки, и се задолуваат со материјални задоволства што може денес ТОЈ некој да ги има, а утре да остане без нив, ќе го шутнат и побараат нова жрвта.
    Нажалост, у тавко време живееме, луѓе гледаат дали носиш маркирана облека, скап мобилен, дали возиш автомобил, каде си вработен, каде излегуваш, со кого излегуваш.... итн итн...но ова важи и за мажите и жените...нажалост сето ова е тотално НЕБИТНО. и задоволството од овие работи е КРАТКОТРАЈНО, безвременски се сите човечки вредности што ретко кој ги има денес.

На DELFIN-15 и julie77 им се допаѓа ова.
  13. Lefk

Lefk Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    130
    Не реков сите, туку 99 проценти :D секат има исклучуци. Такво е денешното општество каде се се сведува на материјализам. Шансите за успех се небесно високи ако си по-богат, додека тешко забележителен -минимални, ако си општо сиромав тоа е чист факт и реалност. И мене не ми се допаѓа ова, но неможам ништо да сменам. :D

14. Lefk

Lefk Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    130
    И не станува тука збор за типични спонзоруши и зависење, туку општ интерест и приоритет.

15. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Не се девојките криви, криви се родителите што ги учат на луксуз од мали нозе.

На mila1111 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. aleknovy

aleknovy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    194
    А можеби на мажите им е смачено од вреѓањето, неблагодарноста и двојните стандарди?

Кога ти и твоите другарки мрчите и ги вреѓате мажите дека биле "смотани", "глупи" - размисли - по истите критериуми вие какви испаѓате? Што е со тој двоен стандард?

- Дали македонките јасно и недвосмислено даваат 100% јасен знак дека сакаат да им пријде некој?

- Дали македонките се бестрашни и бестрашно даваат јасно на знаење дека сакаат да направи чекор типот

Ако немаш двоен стандард, нели по вашите смешни критериуми и повеќето Скопјанки испаѓаат [некоја од овие навреди]?

Каде е женскиот дел и труд?

Сум бил со многу девојки што (откако ќе завршиме заедно) ми кажуваат колку сум им бил најубав и најзгоден уште од прв поглед. (Речиси) ниту една од нив ми нема дадено ниту еден (100% јасен и недвосмислен) знак. Секад сум морал да правам чекори без ЈАСЕН знак дека ќе биде ок. (секако имало нејасни испомешани знаци каде што у принцип идеш на ризик). На мажите искрено смачено им е од овој Руски Рулет.

Откаде е таа глупа фантазија дека мажите треба да прават 100% трудот и 100% од ризикот и 100% од бестрашноста, (иако таа се туфкала и давала двосмислени и не 100% сигурни знаци и флерт)? Тоа ни на филмови го нема, и никогаш во историјата на човештвото не постоело

Дали искрено можеш да кажеш дека ти и твоите другарки сте 100% бестрашни и 100% совршено ги правите вашите чекори? Ако не, откај лицемериево со вреѓањава?

Природниот процес е да жената е таа што го заведува мажот и прави 50% од трудот и првите чекори.

Но некој ги излажал (голем дел од) денешниве девојки (чекај ти, не прави ништо, тој треба да вложи 100% трудот, 100% ризикот... ти само седи со прекрстени раце, чекај од небо да ти падне)

Никогаш во историјата немало случај каде што мажот бил каков што очекуваат мрчаторките што вреѓаат мажи

Тип што знае бестрашно и 100% харизматично да пријде на девојка која не дала 100% јасни (и недвосмислени) знаци - во психологијата е познат како ПСИХОПАТ дами и господа.

Тоа што вие го викате смотаност е впрочем нормална човечност. Не е нормално да човек превзема социјален ризик со 0% страв во несигурни ситуаци...

Каков флерт од неа, таква постапка од него
    (превземи малце одговорност наместо само да вреѓаш)

- Велиш мажите се двоумат и туфкаат у правењето на чекор околу тебе и другарките?

- А демек вие цело друшство сте 100% бестрашни и давате 100% недвосмислени знаци и флертате како девојките у Џемс Бонд филмови?

- Ако девојките се туфкаат и двоумат во нивниот дел, нормално дека типот ќе се двоуми и туфка во неговиот дел.

Стави било кој "смотан тип" пред девојка која има 100% недвосмислено и бестрашно флертање и гледај како веднаш ќе стане посамоуверен. Дотогаш немаш право да го вреѓаш.

- Влези во било кој можен локал каде што по правило би требало да се запознаваат луѓе. ПОГЛЕДНИ ГИ ДЕВОЈКИТЕ. Бар 99% се со нос во воздух, намрштена фаца, и ниту една не дава поглед со осмех на никој тип. Сите носови кренати во воздух.

- Погледај ги девојките кога ќе им пријде некој, дали си го вршат својот дел? Ако си искрена ќе приметиш дека 99% девојки во Скопје не знаат како да реагираат на приоѓање или на флерт.

Да не случајно просчената сингл скопјанка си го врши својот дел совршено, па имаме право мажите да ги нарекуваме "смотани". Пробај некад со другар застани додека вели здраво на некоја девојка и види тоа колку не знаат најнормален одговор да склопат девојките и да вложат своите 50% во разговорот.

По правило (и сега закон во некој земји) - Маж не смее да и пријде на девојка (или направи следен чекор) кога таа дала помалку од 100% јасни знаци

Уште од мали слушаме сите наши другарки, познанички како мрчат неблагодарно што се осмелил да им пријде некој што (недајбоже) не бил нејзин тип. Некој што не бил точно тој што сака, се осмелил да ја викне на кафе - па ќе го уништат. Не зборам за некултурно приоѓање. Мрчат и за културни приоѓања чекори ако не бил нивен тип.

Комбинирај двата факти

А) Бар 99% македонки не знаат (не секаат) да даваат 100% јасни знаци (значи никад не знае типот дали треба или не треба да направи чекор, секад е руски рулет)

Б) Преголем процент на македонки си лечат комплекси со тоа што ќе го понижат и уништат ако погрешниот тип се осудил да каже здраво, или (недајбоже) се осудил да ги викне на кафе

Ако типот нејќе да игра Руски рулет, не значи дека е смотан или глуп. Значи дека е нормален човек со нормални човечки емоции и стравови.

Последна измена: 2 ноември 2015
    На Joi, Lefk и sbb им се допаѓа ова.
  17. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.092
    Допаѓања:
    77.165
    Штом сите од твоја багра сте сингл и го имате истиот проблем тогаш треба да се запрашате дали е проблемот до мажите или до вас.И зошто мислиш дека тие што се зафатени се би дале да се на ваше место само еден ден,од кај знаеш како им е на нив???Ако сакале ќе биле како вас ама штом се зафатени и си тераат значи дека не им е ни малку лошо.

На aleknovy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Nekogash koga kje mi tekne kakvi se gi ima, nesvesni za svoite mani i se shetaat naokolu, ne mi se izleguva od domot. Posleden primer, neodamna imav mal problem so nastinka i konjuktivitis, mi smetashe, na momenti ne mozhev da trepkam normalno. Edna budala izgleda si umisli deka na nego mu trepkam pa se motashe okolu mene cel saat. Podolgo vreme morav da ostanam vo prostorija so istite lugje i da toleriram kako na makata nenormalno grd glupak se dzveri vo mene. So takvi li treba da se odnesuvash kulturno i vospitano? Molchi i na glava kje ti se kachat.
    Inaku, pishuvam tuka zatoa shto ne mi e jasno kako nekoi mashki chlenovi do tolku se zamaraat so poentata na temava ako ne se prepoznavaat. Sekoj pokraj sebe saka partner soodveten za nego, no nekoj pa i partner shto si zamisluva deka e soodveten za nego. Da ve biva, kje si najdete devojka po vash vkus bez problem koga-togash. Ako ne ve biva, ili ako kriteriumite vi se nad vashite sopstveni kvaliteti, nikoj ne vi e kriv.
    Ok, istoto i za devojchinjata mozhe da vazhi.

Последна измена: 2 ноември 2015
  19. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Ти си брат 100% бестрашен. Така треба! (y)

20. Lefk

Lefk Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    130
    Emi kako? Ke se odnesuvas kulturno i fino i kon grdiot glupak :D mozebi covekot pa pravo procenil deka ste soodvetni :D mozebi ti pogresno procenuvas deka Bred Pit primer e soodveten za tvoite "kvaliteti". Ubavo covek da e tolku samouveren, no na sekoj moze da mu se sluci da zgresi :D.