Како што нема Скопјани за скопјанки, како што нема охриѓани за охриѓанки............итн итн така има, а чудна работа, како бре има скопјани за охриѓанки и охриѓани за скопјанки )) феномен
Баба Радо па кај си ти? Знаеш колку ме радуваш со твоите епици и баш ми е мило што за тебе има машки. Де среди ни работа таму и на нас останатите женски да не фаќаме лезбејски патишта.
Можда, ама секој што е таму, одземен му е паметот скроз, веројатно и се тие скопјани ретки на кои јас мислев, затоа реков не сите..
Има ама се поретки се, и за мажи и за жени зборам, се поретко се наоѓа културен маж и пристојна жена...
А колку има скопјанки(македонки) за албанци... уште поголем феномен! Се е ок и немам ништо против ако во врска се затоа што се сакаат, ама се почесто гледам и слушам дека со нив се заради пари, па уште и горди се на тоа, а на албанците им одговара си тераат кејф... немам коментар
Намалете ги критериумите од двете страни, доста веќе.Од чекање да дојде принцот на белиот коњ, ќе остане само коњот. Не е се само до материјалните вредности, каде се моралните, етичките, духовните....итн.. Секој е способен сам да заработува за себе, не ми треба некој Mr.Perfekt со кола, стан итн. Каде сте жени на 21 век..а за мажите тие вистинските се како зрно песок. Ги има..верувајте
Zdravo na site. Bi sakal da iskomentiram na ovaa tema, i spremen sum sekakvi kritiki. Maskite osobeno pomladite generacii se zatupeni vo toa mozocite. Imaat premala samodoverba. Imaat pregolem strav od posledicite. Komuniciraat so devojkite preku poraki, socijalni mrezi sto za mene iskreno e zabegana rabota. Covece bidi masko i stani prijdi i na devojkata kazi samo edno zdravo i potoa se ke si tece kako sto treba. I da te odbie ne e kraj na svet, si se potrudil, nemas sto da izgubis. No tuka e i problemot. Premnogu se zatupeni bo toa telefonite pa neznaat kako da prozborat na devojka. Razocaruvacki. Nemozes vednas da ocekuvas od devojkata da legne so tebe. Mozebi saka samo da razgovara so nekoj. Cisto onaka opst muabet kojsto ponekogas deluva odlicno na raspolozenieto. Mozebi ke ostanete samo dobri prijateli kojsto nekogas vo zivotot ke ti se najde. Od druga strana strasna e brojkata na devojki koi pobitno im e deckoto da ima jaka kola, pari, i tn. Vednas mu vlagaat vo krevet. A jadniot nenzae 2 reda muabet da ti zavrti. Ama bitno tezi 7 cifri vo banka. No seute postojat devojki koi se prizemjeni i parite ne im igraat golema uloga. ( ja imate mojata pocit) Nemora vednas da se sudi po fizickiot izgled ili po oblekata ili po toa kakov telefon koristi licnosta. Ne ja znaes negovata zivotna prikazna.
Морам мојот револт кон машките од Скопје да го искажам во темава.. Јас не сум од Скопје, но имам многу другарки таму и често одам во викенди. Пред некој месец беше, излегов во дискотека со другарките и ние нормално си стоиме на маса, си играме.. Ми иде еден типец и почна да ми се пушта, ама онакво манијачко пуштање немам видено досега. Типецов иначе беше во стилот "Зошто бе маче сељак, види ми го ланецов". И ај ми се пушта, ми иде околу врат, ме штипка за половина, ме држи..Сто пати му реков да ме остави и да се тргне од нашата маса и тој пак.. Што е најтрагично, ми вика Ах вие провинцијалките ќе дојдете еднаш во Скопје и глумите пички, не може човек да направи муабет со вас.. И јас продолжувам да си играм, не му обрнувам никакво внимание и сеа виде дека така не може да ме добие и знаете што направи? Ми извади еден куп пари и ми вика Епа ајде вака да пробаме, за колку сакаш? СЕРИОЗЕН СИ БЕ БРАТЧЕЕЕ? Можеби јас немам право да зборувам на темава бидејќи нели не сум од таму, ама не е единствен пример овој од Скопјани..Сум имала и многу слични ситуации, а не само јас, туку и моиве другарки.. Да не почнам да раскажувам, не би завршила со денови..Значи не смееш бе да излезеш, се некои вакви неизживеани...
Ги знаеме дека ги има и баш градските татини п...што вака глумат све ти е домашна култура брат бил од село или град.
Ах бе , вие мислите само у Скопје е така .. Еве и во Тетово и Гостивар се исти .. И во другите градови претпоставувам .
Многу, мноогу голема реткост. Но, не мора да се најдат во дискотека или кафич, можеби во иднина некој колега од работа, евентуално од факултет... можеби ќе си го најдете муабетот и нормално ќе функционирате во тој случај... Премногу „фраери на батерии“ ги има кои мислат дека девојчињата кои ги игнорираат им се прават пи*ки...епа затоа после ке си седат дома и ќе пишуваат со една рака
Има... ИмАаааа машки колку сакаш...само женските критериуми пораснаа и се променија, отидоа далеку од реалното и нормалното
Јас се согласувам дека вредностите во ова денешно време се изменија. Машките веќе не идат по добри девојки кои вистински ќе ги сакаат и почитуваат туку по оние со кои знаат дека нема да требаат да имаат сериозна врска. Сакаат ако може да трае кратко и да биде слатко и после да се вратат на дружбата со пријателите и да си гледаат фудбал. Секоја чест на исклучоците секако кои се позрели во главата.
Прееска видов едно 40-тина машки пред Седмица во Лептокарија. Изгледа ради промоцијата 100ден хамбургер беа дојдени.
Јас кога живеев во Ск,повеќе алб.сретнував одколку мк ,а по нив и не сум баш па така да не знам,очигледно не.