Има... Подотерани од мене, со поженствен став од мојот, со помилозвучно гласче и пограциозни од мене. Некогаш како машко се чувствувам покрај вакви. Дури и боље задница држат. И така ви викам, претежно на вакви налетувам.
Според мене, да, сеуште ги има на споменатото географско поднебје. Но женски, да се разбереме, вие барате еден културен, вел дресд, начитан, отмен, учтив, образован, додворувач со зборови а не со клучеви од bmw или пари, во факинг дискотеки? Можеби некаде во европава и светов, дискотеките се посетени од ваков профил на мажи, но на балканот се што ќе најдете таму е батки со ќељави глави, мажишта што го платиле коњакот со пари од пензијата на нивните баби и дедовци, како и останата раја која мисли дека кога ќе и се приебе, ќе излезе во дискотека и ќе најде нешто колку да не се мачи рачно у wc дома. Не барате нешто што не постои, туку го барате на погрешни места.
Нот несесерли. Иако, некои од мислењата напишани погоре, апсолутно точно ги опишуваат денешните машки. Целосно несериозни за годините кои ги начукале во газот, незаинтересирани за својата блиска а камоли подалечна иднина во однос на егзистенцијалните прашања како работа, кров над глава одделен од родителската куќа, главна грижа во денот е што ќе се уплаќа во копачка, трошење на енорми за нап стандард пари на купување кола која повеќе брчи нехо што оди, и останати нели прекрасни одлики го карактеризираат младиот денешен адолесцент од скопје. За жал
Верувај , не е само во Скопје така . Овде 14 годишњаци возат бмв-иња , со 100% затемнети стакла , спољери до асфалт и ремус ауспуци , фелги 20 и кожен ентериер , а уште не знаат мрсулите да си ги избришат ( извинете на израз ) . Живеам на главна улица , со пвц прозорци со 3 комори на 4-ти кат . Дури и кога прозорите се затворени ги слушам нивните руења во 3 наутро се тркаат во сред бел ден колку пати мене 21 годишна ќе ме удреле за влакно , па уште и ненормален ќе те направат бидејќи поминуваш улица за да стигнеш дома семафор скоро и да не постои а контрола на тоа кој се добива возачка .. уште помалку Нејсе , машки од калибар на паметни , ситуирани и сите добри карактеристики ги нема на Балканов а не пак во Македонија ( секоја чест на оние малкуте вакви , тие што ги знам од овој калибар се во долги врски , блазе на девојките нивни ) , се останато е .. ко од калап за колачи ( и од калап да беа , ќе се разликуваа бар малку ) .
Не сфаќам. Кај нас не само што нема мањак сингл дечки, чак има вишак со лопата да ринеш. Што е за право у задњиве години не искачам, бегам од СК у странство у секоја можна прилика, али ретко коа ќе искочам, 90% по локаливе се сингл дечки. Тие неколку девојки што ги има обично се зафатени или опкружени со удварачи (една атрактивна девојка сигурно не „пати у самоќи“). Еве гледам една тема на форумов „Денес сакам да имам секс со...?“ и скоро секој коментар е: „Со дечко ми“. Испаѓа ко кај нас да нема сингл девојки (може само мал процент). Сеа не да вреѓам, ама низ град ќе сретнеш и девојки кои просто не знаат што сакаат. Ако им пријде некој, или нема да му праат муабет, или само ќе му „пуштаат водичка“, или апла ќе го извреѓаат. Или ќе го турат у френдзон да им биде "геј френд“. И после се чудат што муживе не приоѓале. Епа нема да приоѓаат. Повеќето од тие сингл момци (колку што глеам) се здрави, прави, паметни, вработени, со некоја гајба и ауто (сега никој не е совршен, секој има маана, ама горе-доле се ОК), но ипак, тие не можат да најдат девојка, или барем, не соодветна. Просто нема. Имаш чак делови од МК каде што има „беќари“ што начукале по 50 години, па мораат да увезуваат жени од Албанија. До таму е отидено. Сингл дечки има, жени нема доволно.
Јас на темава не приметив некаква си дефиниција од некоја жена за маж. Еве, што нè почнете од таму. Сите се жалите дека нема мажи во Скопјево, но никој не кажува што подразбира под тој збор „маж“. Жени, објаснете што е за вас маж?
E aјде помогни и кажи ни кај да бараме Јас сум во потрага во паметен, добар и симпатичен дечко како во твојот опис освен што не мора да е толку вел дресд како што викаш, почитувам едноставност.
Момак без грам феминизам во него (тргнувам прво надворешно, тоа прво приметувам), став, глас, потези, и.т.н, некој кој знае како да се однесува со женски род, да сака искрено, да ја почитува, да не ја лаже, да ја чува како капка. Оној на кој жената му е цел свет. Оној на кој телесното му е последно важно. Оној кој трпи и егото да му е нарушено од пријатели и не му е гајле што истите го викаат папучар.
Јас склопувам реченици со правопис. Во македонскиот јазик наводници се пишуваат на почетокот надолу, а на крајот од зборот нагоре; „летаат“.
Фала што ми кажа, не знаев! Да ти дадам пасворд да корегираш? Ќе барам запирки на мобилен, немам попаметна работа.
Ти како што бараш таков совршен маж, не феминстички, да не медитира, да не се замара ако го викаат папучар. Не дај госпоТ ќе му бакне рака на попот ќе помислиш геј е. Туку со ваква негативност јас ќе ти кажам, ти со маж искуство ќе имаш гадно и тоа многу, ќе патиш и ќе мислиш дека така треба. Слушај ми го зборот ќе ми пишеш за една година тука.
Па не ме разочаруваш тоа што си мажена. Гледај ти да не се разочараш мажот ти да не се исфеминизира ако ме здогледа некаде, трн во око ќе ти бидам Од кај егото па и бракот ли да ти го расипувам... седи мирна