Форумџика на годината

Останаа ли машки во Скопјево?

Дискусија во 'Сингл' започната од Trendafilka, 19 февруари 2010.

1. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    Супер велиш ти али speak for yourself, ете на некои прв критериум им е без ни трошка нежност и феминизам у себе. (facepalm) :D
    Целава тема е генерализации, и самиот наслов е таков... ама на вакви муабети дека сите машки насекаде станале исфеминизирани, не можам веќе доволно да превртам очи. |(

А, чекајте малце другари... што е со другите градови? Во Битола, Куманово, Охрид, таму останаа ли? :D

На blonde_supergirl, Nausicaa, +++ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Секогаш има некој да (се) замара со вакви теми... Што ми е гајле дали останале мажи во ск, светов мал да не е...

На blonde_supergirl, Daern и Someonespecial им се допаѓа ова.
  3. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.493
    Допаѓања:
    97.040
    Не. Иселени се:D.

На Nausicaa, Daern и Someonespecial им се допаѓа ова.
  4. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.868
    Темава прв пат ја гледам па зашто не ми се спие ке дадам мое мислење.
    Машки има ама се плашат да пријдат
    Корпа не секое машко лесно поднесува.
    Девојките најчесто се у глобала сингл зашто никој неке да биде "везан" башка дојде време кога менување партнери за една нок доби модерно име мување па као никоме ништа или уште помодерно си имала факбади па зашто у врска би била.
    Се е каша попара.
    Заклучок:машки има ама сингл е послатко

На strawberry06 и biGirl им се допаѓа ова.
  5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Како тоа налетуваш, нели си мажена?

Не знам кај одиш, ама јас немам таков впечаток.

Јас го имам сето ова, многу мои другарки имаат баш вакви дечковци/мажи и ниту еден не е опишан како папучар. Си ги измешала брзините, сето тоа што го наброја ти е нормално и ја не гледам причина некој да добие епитет "папучар".
    Е сега, ако ти ги носи кесите на шопинг, друго е тоа, ама љубовта и почитта кон жената не се причина за потсмев.

На blonde_supergirl, Annath, BabyStyle и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Да, мажена сум, но имам другарки моја возраст кои не можат да најдат дечко, зборам за девојки на место. Се ставам во нивна кожа, гледам околу кога јас сега би требала да бирам. Истата би била најверојатно.
    Се тоа што го наброја, т.е ме цитираше, за други мажи од околина е со таков епитет. А и кесите да ги носат, има лошо нешто? Може камења сум купувала, ми тежи. Или да помогне во домашни обврски и сл. место да тера ноќен живот глумеејќи дека е слободен?

7. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Премногу затворено размислуваш. Генерализираш. Ми звучиш ко да живееш во минатиот век.

Е ако го влечкаш како куче со тебе на шопинг, тоа е веќе дискутабилно. Љубов, почит, помаѓање околу домот, социјализација како што доликува не е опис на папучар. Ниту за мене, ниту за луѓето во моја околина.

На blonde_supergirl, Someonespecial и Daern им се допаѓа ова.
  8. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    (facepalm)јас не реков исфеминизирани :^):wasntme:

9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.687
    Допаѓања:
    79.810
    Таа сакаше @Petra777 да ја цитира уствари а не тебе, ама не смее неа па затоа тебе те цитира а за неа напиша мислење во постот. :D

На elimkd и Petra777 им се допаѓа ова.
  10. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    Стварно :D

11. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067

Е сега, вака, ти ветив одговор и еве го одговорот. Исто така и некои други членови пишаа на оваа тема. Им благодарам на членовите за нивните одговори. Се согласувам, мажот треба да ги поседува овие карактеристики. Треба да е паметен, искрен, пристоен и така натаму. Но, од моја гледна точка, мажот треба да е нешто многу повеќе и од ова. За мене маж (тоа е мое лично мислење) е човек кој ќе ја третира партнерката која е покрај него на еднакво ниво со него. Маж е исто така за мене човек кој е способен да најде разбирање за партнерката и кој ќе е спремен да ја прифати својата партнерка онаква каква што е, се разбира без надминување на границите. Маж за мене е човек на кој ќе може партнерката да се потпре и ќе знае дека може да создаде фамилија со него зошто тој ќе ја става на прво место својата фамилија, и никој друг. Значи мажот треба да биде полн со разбирање и спремност да се жртвува за својата фамилија. Мажот значи треба да биде многу повеќе од искрен, паметен и.т.н. според моето мислење. Ова се едни од најважните работи, има уште доста да се набројува и ова е лично мое мислење, можеби некој ќе се согласи, можеби некој нема да се согласи. А истово важи и за жената инаку, не само за мажот.

Но, кога сме веќе кај тоа идеален маж за вас, јас еве ќе ти кажам една вистина која исто така ја приметувам кај жените ама никој не се осмелува да говори за тоа. Јас на пример лично имам приметено многу жени и девојчиња убави како фаќаат како дечковци (извини на речников) ропаци од село Ростуше (не генерализирам има луѓе во Ростуше кои сигурно се фини и добри луѓе), набилдани батки, со его кренато до гаќите на Господ и евентуално Дева Марија, кои возат бугарски голфови и се тешки сељаци кои не гледаат и не почитуваат никој и ништо освен самите себе и прават листа долга до Кандахар за тоа колку тие (на нивни јазик, не на мој) пички тие легнале. А другиве погоре мажи што ги споменав обично понежната страна ги става во групата на пријатели зошто сметаат истите дека се педери и ништо повеќе.

Епа жени извинете, али секој има нели различни искуства. Не сакам да генерализирам, но ова е тоа што јас го имам приметено, од машка страна. И не ја бива работата ако вие кукате а самите не се промените малце во размислувањето. Машки во Скопјево има, можеби ги нема во голем број, но има. Работата зависи од вас, а не од машкото. Зошто вие одлучувате со кој ќе бидете или со кој нема да бидете, не ние мажите. Вие ги држите конците во рака на почетокот секогаш, а не ние. Значи грешката е до вас, а не до мажите. Погрешно избирате.

На N.2106 и Dadusicka им се допаѓа ова.
  12. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    @+++ Ок.
    Во право си, се слагам со тебе, ама муабетот беше дека машките не им приоѓаат на девојкиве.. стојат на страна и посматраат. Немаат храброст :^) да го направат првиот чекор:wasntme:.
    А дека има и вакви и такви и секакви....има да, ама додека не пробаш не можеш да знаеш;).

На strawberry06, Gosh, Aleksandar1212 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Сите мажени/женети....:D со дечковци/девојки... се собраа на темата да кажат во име на кутрите другарки и другари... како нема девојки и дечковци на место во градов/државава. :whew:
    Ух, фала богу вие си најдовте. Тешко на другиве. :D Вие моми и момци, мора да сте супер-посебни.Ем к'сметлии. :whew: За што да ве пипнат другиве...рака,нога, коса... за да ги фати и нив малку од вашата среќа?:D:D

На MayDiamonds, strawberry06, stetoskop и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    Ме насмеа сабајлечки :rofl:
    Поздрав

На zhap4e и biGirl им се допаѓа ова.
  15. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Јас се служам со темата Дадушичка. Темата гласи: Дали останаа машки во Скопје. И после тоа ве прашав која ви е дефиницијата на вас за маж. Јас дадов само одговор на тоа. Машки има, иако не во голем број. И мажите овие што ги наведов погоре со разбирање и сл. им приоѓаат на девојките, но девојките честопати се одлучуваат за погрешниот избор. На крај крајава вие ги бирате мажите, не ние, ние на почетокот немаме ама баш никаква контрола врз работите.

На Dadusicka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.917
    како тоа од нас зависи како тоа одлучуваме ние а не машките.Ја сеа да ти кажам те свиѓам /сакам ела дечко да ми бидеш ти ќе прифатиш? ќе кажеш ејј нејзина одлука е што сака нека биде мене ми е сеедно?

На Joi, ForeverYoung и Dadusicka им се допаѓа ова.
  17. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    Побрза беше со прашањево :)

На +++ и biGirl им се допаѓа ова.
  18. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Петра, зар не знаеш дека гласот не можеш да си го смениш? Ако некое машко има понежен глас, не е негова вина. Исто и феминизираното однесување. А за задницава не знам што да кажам. На никој не му е гајле за твојата задница, па да се мисли дали да отиде во теретана да повежба, или не.

На blonde_supergirl, blueeparadise, Mr. Right и 5 други им се допаѓа ова.
  19. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Лично не те познавам и не можам да судам за тоа каква личност си, но, реалноста е дека вие сте тие кои на крајот кажуваат дали ќе одат со некој или не зошто машкото и не е толку прибирливо и полно со критеруми. Ние сме поедноставни кога станува збор за критериумите. Има и кај нас такви кои се полни со критериуми, но јас само ти го кажувам моето лично искуство. Јас ти велам, овие што ги набројувате како мажи најчесто се и одбивани или пак сметани како другарчиња и тие ги сметате за ништо друго освен за педери. Не мора да значи дека сите размислуваат вака но верувај, имам видено многу девојки кои имаат завршено во бугарски голфови, претерано многу.

20. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.370
    Допаѓања:
    174.350
    Ова не е точно.
    Кога ќе дознаат дека сум обичен работник со средно школо, со мала плата и стара кола, повеќе не разговараат со мене. Не вреди ни пристоен, ни културен ни ништо.

На ForeverYoung, Mr. Right, Dadusicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.