@Shalitra Ма тој red flаg е доволен за капут да си направи, друго не мора да кажува @Bratot Така да каже, ушите помалку ќе ме болат
@Bratot Епа тој првиот тип кој го коментираме со клишето "само за себе не сум добар" уствари само и исклучиво за него си гледа и си мисли добро Има разлика, важно е да се мисли за себе, ама начинот на кој тоа го кажува, кажува и многу други нешта
Ко демек жените не е до тебе до мене е.. или јас не вредам ништо како можи да ме сакаш и после почнува да те цапа ко јамболија во када или грозје во вреќа.
@Stark Тоа "не е до тебе, до мене е", мислам универзално е, и мажи и жени го користат, кога сакаат да откачат некого на финоќа
Мислам дека темава треба да биде Дали останаа машки во Македонија. Оти по сите градови гледав се повеќе машки кои бараа побогати женски за да живеат на нивен грб.
Наталитетот паѓа поради еден куп причини не е само иселувањето проблем. Некако луѓево сега гледаат прво да створат услови па после да имаат деца. Не е како порано сите во една соба 10 души. Дур створиш услови ако воопшто ги створиш остаре па не ти се прават 3 деца и така. Некои па несакаат комодитетот да си нарушат па чуваат куче и така. А мажи дали има Има и те како ама се помалку. Зависи што мислите под маж. Некој што не е склон на пороци? Некој што не прди и не пцуе? Културен балканец? Да ви е убав? Да ви чисти да ви готви? Некој што сака да се ожени да направите 2 деца и да живеете со него happily ever after Тешко некој се да исполни. Мора нешто да ве нервира јбг. Исто како и за жена. Да биде принцеза ама да чисти и да готви по дома нема Да биде убава ама евтина за одржавање Да биде домаќинка ама да ќути. Да биде културна и фина а да се растура само со тебе у кревет. Да не се пијанчи. Да нема психички проблеми. Сега почнавме да бараме и девојки со свој стан. Сега стана тешко да најдеш девојка или маж што не се дрогира дали со дроги или апови а не па нешто од горенаведеното. Доста е да пуши секој ден трева па може да те нервира партнерот освен ако и ти не си дувнеш па заедно к^р да ве боли што Македонија нема море. Нешто ќе смета секогаш само треба да се најде баланс некаков и да се работи на се тоа колку што се може. Се додека работите на себе и ја подржавате работата на другите ќе биде тешко но да речеме изводливо. Примерите горе не важат за сите мажи, жени и остали родови, чест на исклучоци.