Реална ситуација кажувам.Не треба дечкото да пуши, пие и ливче у кладилница да пише.Аман, доста со црни патетики.Пара буши, где бургија нече.
Да, да..сарказам. Ич не сакам вака да зборам, ама ајде ќе почнам. Сум плаќала повеќе од што треба, сум купувала повеќе од што треба, сум сакала повеќе од што треба и до тука ќе застанам.
Абе шта да ти причам . Сакаат традиционални девојки и жени, ама забораваат дека тие традиционалните не работат . Така да, не искубени ќитки од кружниот тек во градот, туку ќе треба и да ја облечат и да ја наранат и сите сметки да ги платат.
Купувам мешана даска и го бројам секој залак и на крајо се пресметуваме, ако немам во девизи таа плаќа па ќе и вратам ако има втор дејт.
Извини што не ти го разбрав сарказмот, јес да малце кринџ од моја страна, прв пут ми се дешава. Второ, не одговорив бурно, баш у добрите ме имаш начекано. Нит па се осетив стеропдмдкзирано... И за задњово, ако дечко ми сака цвеќиња, ќе му купам. И тоа нема ни да чекам да ми го збибери за возврат. На прв дејт не плаќам сметка, оти плаќа тој шо викнал. А ја мужи на дејт не викам.
Од сега натаму, одам на "date" и чорба јадеме, па после тоа букети.Разбрано.Нема да се коцкаме, цигари, алкохол само букети.
Абе шо сакате вие правете, мене ако не ме извози во скапа кола, ако не ме части ручек, ако не ми го намести столот за да седнам, ќе кажам пред цел ресторан дека е педер. Овај геј.
Прво жените дома седеле, ве пеглале, ве переле, ви чистеле, ве хранеле, деца ви гледале, се сами, па потоа почнале да работат, покрај наведеното и пари носеле. Сега дојде време и тоа да им е малку, да се расправаат на прв дејт дали треба да платат или не, дали цвеќе да се купело или не. Ебате мажот што ќе се стиска за цвеќе и нема да се понуди една пијачка да почасти. Не се жените спонзоруши, мажите никогаш не се одвоиле од мајка им, па згора уште ќе им плаќаме за една пијачка на прв дејт. Ако не и џепарац да ви даваме, да имате со што да не почастите. Тогаш седете си пред коперација и сами држете си го, најпаметно ќе ви биде. Ќе му дадеш на маж цела рака...уствари прст, ама не е прст и сами сфатете си ја поентата.
Патетика е оти со сигурност дома на мајките кои што цел живот ги растеле и воспитувале, се кладам дека немаат подарено цвет. На сопствената мајка, па што останало за нивните девојки (утре-друг ден жени).