Е како да не знаат, кога пола и повеќе ги берат од градскиот кружен тек или од на мајка им саксиите. Иначе не е љубов кога ќе ти набере цвеќе, љубов е кога ќе ти набере цреши од дворот на комшијата со страв во гаќите.
Чим земал се тетовирал и пудлица у раце носи се ке биде пудлица ли цивавав ли француски булдог што да е
Си имав работа у град и имав луфта 20 мин пиев кафе и имаше луѓе и го запазив џони со црни наочари тетоважи и уште деца околу него и пудлицата под мишка и си реков еее мој никола времето ме гази се осетив ко у париз да сум колку лета времето брзо нови промени нови ситуации и немам ништо против тетоважи имам против копуци сеа ако сакаш и за тоа ле ти пишам
Пресмешен ми е тој наратив демек со служење воен рок, мажот ќе стекне навики да биде ,,прав маж". Ќе се научеле мажите на ред и дисциплина, постелнината да си ја средуваат. Се попедерчи младинава од кога нема воен рок хехе. Во 2001-ва, пола од мужињата кои служеле воен рок беа ,,болни", прсти кршеа, повреди имаа, за да избегнат учество во конфликтот. Овие 40 и 50+ мажи кои имаат служено војска се прави мажјаци стварно, дркаат на малолетнички, замараат на социјални мрежи, смрдат/прдат, пцујат, дремат пред гранапче или кладилница, кафе не знаат да сварат, јајце да испржат, гаќи да си исперат. Во фамилија ги имам. Познавам многу млади момци денес кои без воен рок се самостални, не им требала војска за да се стекнат со некакви вредности и навики.
@FriendOfDorothy генерално луѓето што имаат стекнати навики и дисциплина немало кој да оди по нив и да им збира и оттаму сами се научиле. Доста добар дел од оние кои се сами пораснати се принципиелни и си имаат ред кој се гледа и во други работи. Не дека од тие што оделе воен рок нема, ете кажа и ти какви се - ама не дека и кај нив нема исклучоци. Повеќе беше спомнато во контекст да се ојачаат машките и да си имаат свесни навики за редот.
Ахам, има ли некој список за тоа какви кучиња смеат да шетаат тетовирани мажјаци? Ваљда некои големи опасни кучиња за да ја докажат машкоста. Океј.
Список на дозволени кучиња за мажјаци: 1. Питбул 2. Мастиф 3. Шарпланинец (исклучиво малтретирани т.е. агресивни)
Врзувам мува и си ја летам, или жаба и си ја скокам, ако не е куче помалку маж сум? Ја па мислев битно е да се шета нешто
Ако под маж подразбирате финансиска независност или моќ, да ве прашам кои квалитети и карактеристики треба да ги исполнува и има една жена за да биде до истиот?