Само да кажам женскиве на 20 год за разлика од копуциве на нивни години не се срамат да работат у кафиц а копуциве не бе за тие пари испод ниво ми е се вадат посозреани се девојчинава
Брат ја сум имал 200 денари сум бил на кафе со девојка сум пиел вода у чаша од чешма за за имам да и платам на девојката. Полот нема врска, морон си е морон
Сѐ што сакав беше да кажам дека не чини такво застарено размислување и бедни родови стереотипи (маж е ако плаќа сметка, пичка е ако не плаќа и дели) во 21 век, на крај испадна да разбудам заспани мечки.
Зависи што цвеќе имаш, дури и да имаш од поексклузивниве по дома тешко дека ќе ги обереш ко шо треба, него најпаметна инвестиција ако има двор, луковици од нарцис, лале и алиум, и многу од нив си продолжуваат со носење и во наредните години. Друга интересна опција е Хидрангеа такозвана Хортензија, затоа што има огромни соцветија а одржувањето е минимално. Другото се што е режен цвет е релативно комплициран за одгледување, сем оние нашите џунџуле и слични, еве и Невенот не е тежок ама за него треба малце работа. Лаванда, интересна е за по буќети, ама треба време дур почне да носи, кај нејзе најбитно е фино да се оформи првите 2-3 години, за да немате жбунови распослани по земја. Рози, јок, тие не би за сечење, сем ако не сака да седне и да научи како се одржуваат, си бараат многу работа.
Ко нема да се ебкаат фо брак, ќе бидат чисти тогаш и мажи и жени нека бараат. А тоа дека општо бараш со способен маж бараш, као и маж коа гледа жена. Мене другари не ми дале кафе да платам братучеди па со дечко ми бе, кафе, ја не барам вечера и да се гоштевам , кафиња да плаќа добро копач на пари сум
Де, бре луѓе. Различни карактери сме. За мене лично, нема да очекувам типот да ми го плати кафето. Ќе сметам дека не е должен дур не ми стане дечко. Ако некоја очекува да ѝ биде платено кафето уште на прв дејт, нејзино си е. Кафе е, не е злато мајку му... Спомнувате цвеќе. Еве едно инфо за мажите кои не се свесни. Не сака секоја жена цвеќе. Сакам да подарувам и да купувам понекогаш за во дворот, но лично за мене не сакам. Типот треба да праша пред да подари. Ако не праша, тоа за мене е црвено знаме. Не ми треба маж кој се води по стереотипи, туку маж кој ќе покажува интерес за она што мене ми значи (на пример мачките ).
Ај малку математика во МК има 1.8 милиони жители 900.000 се мажи од нив помеѓу 20-40 години се 200.000 од нив 70% се зафатени или во брак тоа се 60.000 слободни од нив 1/4 живеат во Скопје тоа се 15.000 од нив има гејови, сакати, со ментални проблеми 1/3 тоа се 10.000 од овие некои не бараат врска се под игри, невработени, мамини синови, грди, забегани конзервативци, дебели 1/2 остануваат 5000. Е затоа не бираат жените туку тие мажи.
Богами . Ти останува да одбереш од тие 5000 мученици или па некој оженето сингл, или најнакрај и најдобра опција да си бараш странец.
А шо толко ве боли кога наша девојка ќе ви каже дека сака странец а? Глеам и на фб тие шо пишат дека не сакаат балканци одма ги линчувате. Епа нека ве боли, ама такви какви што сте никоја не ве сака. Пс. Не сум со странец, јас си одбрав еден салам од тие 5000
Ми олесна дека си нашла еден од тие 5000... а каде виде линчување?онака прашав и кажав да си им пример на другиве. За нас скопјаните албанки ќе си донесеме. тие подобри се